Autocom.dk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Autocom A/S
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform Aktieselskab
Grundlæggelse 1996
Hovedsæde Odense
Nøglepersoner Peter Grøftehauge
Antal ansatte 13
Moderselskab Autorola Group Holding A/S
Hjemmeside www.autocom.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Autocom.dk er Danmarks første online auktion for køretøjer. På auktionen, der varer 24 timer, har private og bilforhandlere mulighed for at sælge deres køretøjer til højeste bud. Mindsteprisen sættes af sælger, og bilen sælges kun hvis en bilforhandler byder, hvad der svarer til mindsteprisen eller derover. Alle danske bilforhandlere kan byde på køretøjerne.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Autocom.dk blev grundlagt i 1996 af brødrene Peter og Martin Grøftehauge og deres far brugtbilforhandleren Niels Grøftehauge [1]. Året efter blev den første version af Autocom’s auktionssystem lanceret, men kun få forhandlere var opkoblet et modem på det tidspunkt, og projektet blev derfor udskudt.

I stedet udviklede Autocom prisberegningsværktøjet Autocom Prisberegning som et hjælpemiddel til landets brugtvognsforhandlere for bedre at vurdere prisen på et givent køretøj. Værktøjet blev lanceret i 1998, og størstedelen af brugtvognsforhandlerne tog hurtigt værktøjet til sig.

I 1999 lanceredes hjemmesiden Bilpriser.dk, som siden har været Danmarks førende kilde til bilvurdering.

I 2001 lanceredes Autocom’s online bilauktion igen, og dens succes tog hurtigt fart. Autocom har i dag 4.000 danske bilforhandlere[2] tilmeldt auktionen, samt søsterselskaber rundt om i verden under navnet Autorola med i alt 70.000 tilmeldte forhandlere.[3]

Ledelse[redigér | redigér wikikode]

Autocom.dk’s ledelse består i 2011 af Peter Grøftehauge, adm. direktør.

Bestyrelsen består af Claus Andresen Moltrup (bestyrelsesformand), Peter Grøftehauge samt Martin Grøftehauge [4].

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]