Błonie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Błonie
Błonie Rediger på Wikidata
Błonies byvåben
Overblik
Land Polen Polen
Voivodskab Województwo mazowieckie, Masovien
Demografi
Indbyggere 12.152 (2021)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 9,12 km²
 - Befolknings­tæthed 1.332 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Hjemmeside blonie.pl
Oversigtskort

Błonie (udtale: [ˈbwɔɲɛ]) er en by der ligger i det østlige, centrale Polen, i den centrale del af voivodskabet Masovien (Województwo mazowieckie) og har 12.152(2021)[1] indbyggere og et areal på 9,09 km². Den er administrationsby i powiatet (amt) Warszawa vest.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Bebyggelsen går tilbage til det 8. århundrede.[2] Den blev første gang nævnt i det 11. århundrede, og udgjorde allerede i det 12. århundrede en betydelig bebyggelse med den første kirke grundlagt i 1257 af hertug Konrad 2. af Masovien. Kirken bygget i den tidlige gotiske stil eksisterer i dag, selvom den er ombygget flere gange. Byrettighederne blev givet til Błonie af hertug Władysław af Kraków den 2. maj 1338.[2] I det 16. århundrede var Błonie en velstående by, især kendt for skomageri og brygning.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b bdl.stat.gov.pl, hentet 5. oktober 2022 (fra Wikidata).
  2. ^ a b c Gmina Błonie, The History of Błonie. Arkiveret 9. oktober 2019 hos Wayback Machine Oficjalny serwis internetowy Miasta i Gminy Błonie. (polsk)
Polsk geografiSpire
Denne artikel om polsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi