Bahrains flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bahrains flag, proportion 3:5

Bahrains flag er rødt og hvidt, ved skellet mellem farverne er der et siksakmønster med fem spidser. Flaget fik sin nuværende form i 2002, tidligere var der flere spidser men dette blev ændret for at symbolisere islams fem søjler. Den røde farve symboliserer den muslimske gruppe kharijiter. Det ældste kendte flag fra Bahrain var helt rødt, det hvide felt kom til i forbindelse med den General Maritime Treaty, som Storbritannien indgik med en række arabiske stammer i 1820 for at gøre en ende på angreb på andre landes skibsfart.

Bahrains flag benyttes i uændret form som nationalflag på land, koffardiflag, statsflag og Orlogsgøs.

Kongeflag[redigér | rediger kildetekst]

Bahrains kongeflag blev indført i forbindelse med, at landet i 2002 ændrede status fra emirat til kongedømme. Flaget er baseret på nationalflaget, men har to hvide striber langs øvre og nedre kant, og desuden en kongekrone i gult i øvre felt.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  • Album des pavillons nationaux et des marques distinctives. National flags and distinctive markings, Service hydrographique et océanographique de la marine, Brest, 2000FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.