Balkjosen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Balkjosen
Balkjosen set fra Håkjerringneset
Balkjosen set fra Håkjerringneset
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Steigen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 5,8 km
Maks. dybde 95-107 meter
Oversigtskort

Balkjosen er en fjordarm af Nordfolda i Steigen kommune i Nordland fylke i Norge. Den går 6 kilometer i nordlig retning fra indløbet mellem Håkjerringneset ved Lakså i vest og Ørnesodden i øst.[1]

Fjorden ligger mellem Hatten og Sløelvtinden i vest og med Gongskardtinden og Ørneskollen i øst. Ved Skjelnesfjellet går der to forgreninger parallelt i nordlig retning, Store Balkjosen vest for fjeldet og Litle Balkjosen på østsiden. Fra bunden af Store Balkjosen er der knap tre kilometer til Dypingspollen i Sagfjorden på nordkysten af Steigen.

En lokal vej går fra Fylkesvej 632 i Alvnes og fortsætter langs dele af vestsiden til gården Sagen. Ellers er området vejløst. Der er bebyggelse på Nøtnes og i Lommeren, hvor Lommerelven der kommer fra Storvatnet, på østsiden, løber ud.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Balkjosen på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi