Banjos Likørstue

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Banjos Likørstue
Manuskript af Jan Elhøj,
Simon Jul Jørgensen,
Thomas Glud,
Jesper Rofelt,
Simon Kvamm,
med flereRediger på Wikidata
Medvirkende Jan Elhøj,
Jes Dorph-Petersen,
Simon Jul Jørgensen,
Sofie Bonde,
Uffe Holm,
Sofie Lassen-Kahlke,
Andreas Hemmeth,
Hanne Paludan Kristensen,
Iben Hjejle,
Anders Frandsen,
med flereRediger på Wikidata
Oprindelsesland DanmarkRediger på Wikidata
Links
på IMDbRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Banjos Likørstue var en satire-gruppe bestående af Simon Jul Jørgensen og Jan Elhøj, kendt for deres grænsesøgende humor.

Gruppen begyndte deres arbejde med et radio-program på DR's P3 i 1999, men blev efter succes med numre som "Køre på Pikken" og "Ud og cruize (Perker-rap)" til et tv-program på DR2 med samme navn, der kørte to sæsoner (25 afsnit i alt).

"Perker-rap" nummeret dannede desuden baggrund for web-spillet "Perker-spillet", der udløste en del offentlig debat i danske medier, omkring grænser for humor. Efter en række klager omdøbte DR spillet til "Mujaffa-spillet".

Banjos Likørstue udgav i 2000 cd'en "Gi'r Du Et Kys" (Universal / DR Multimedie) med en række musiknumre, telefonfis og sketches, og i 2003 en DVD/VHS med highlights fra tv-programmerne (Sony Music / DR Multimedie).

Banjos Likørstue var det første i en række af satire-programmer produceret af DR's ungdomsredaktion, DR-Ung. Af DRs hjemmeside fremgik det i en lang periode, at Banjos Likørstue er det program, der historisk set har fået flest seerklager per udsendelse.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]