Barbara-linjen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tyske forsvarslinjer syd for Rom.

Under 2. verdenskrig, var Barbara-linjen en række af tyske militær forsvar i Italien, omkring 15 til 30 km syd for Gustav-linjen, og en ligende afstand nord for Volturno-linjen. Tæt ved den østlige kyst, gik den langs Trigno-floden. Linjen bestod mest af forsvarede bjergtoppe.

Gennembrud på vestsiden (den amerikanske 5th Armys front)[redigér | rediger kildetekst]

General Albert Kesselring, leder af de tyske styrker i Italien, beordrede hans tropper til at trække sig tilbage til Barbara-linjen den 12. oktober 1943 efter at 5th Army krydsede Volturno-floden og dermed brudt Volturno forsvarslinjen.

I starten af november, blev Barbara-linjen på det Tyrrhenske hav side af Apenninerne-bjergene brudt af den amerikanske 5th Army, og tyskerne trak sig tilbage til Bernhardt-linjen.

Gennembrud på østsiden (den britiske 8th Armys front)[redigér | rediger kildetekst]

Adriaterhavsfronten brød den britiske 8th Army Volturno-linjens forsvar den 6. oktober. Men de havde en pause ved Trigno for at omgruppere og reorganisere deres logistik ad de dårlige veje der gik tilbage til Bari og Taranto. Vejene var henholdsvis 200 og 280 km.

Det var derfor først indtil de tidlige timer af 2. november at V Corps på højre side af fronten ved kysten og det britiske XIII Corps på venstre side, angreb over Trigno-floden. På V Corps front, angreb den britiske 78th Infantry Division langs kystvejen imens den indiske 8th Infantry Division angreb 15 km inde i landet. Kampene var hårde men den 3. november nåede 78th Division San Salvo, omkring 5 km bagved Trigno. Generalmajor Rudolf Sieckenius, leder af den tyske 16. panzerdivision, besluttede at kæmpe sig tilbage til Sangro-floden og den bedre Gustav forsvarslinje, hvor man kunne se over floden fra bjergtopene. De allierede nåede Sangro den 9. november.[1]

Bøger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Carver, p. 90

Se også[redigér | rediger kildetekst]

2. verdenkrigSpire
Denne artikel om 2. verdenskrig er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump