Beisfjorden (Tysfjord)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Beisfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Tysfjord
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Tysfjorden
Type Fjord
Maks. længde 4,5 km
Maks. dybde 30 meter
Oversigtskort

Beisfjorden, eller Pollen,[1] er en poll i Tysfjord kommune i Nordland fylke i Norge. Den går 4,5 kilometer i vestlig retning fra Tysfjorden, fra indløbet mellem Beisfjordneset i nord og Stongneset i syd.[2]

Lige vest for Stongneset går næsset Klubben omtrent 750 meter mod nord. Dette giver en afstand til nordbredden på ca. 600 meter før den udvider sig ind i Kalvikstorvika. Midt i pollen ligger den omkring 2,5 kilometer lange Botnøya og flere holme og skær. Dybden vest for Botnøya er mellem én og ti meter.

Landskabet omkring Beisfjorden er hovedsageligt lave og skovklædte åser, på nær i fjordbunden hvor stigningerne op mod Hatten starter, med Horn- og Mellatinden (484 og 579 moh.), Bjørnkjeften (682 moh.), Jamnfjellet (457 moh.) og længere mod nord Bogvetten (521 moh.).

De omkring hundrede fastboende[3] langs kysten bor hovedsagelig i et bælte ved Europavej E6 som går langs fjordbunden fra bebyggelsen Botn og nordover via Storjord, som er et lille center for befolkningen langs nordvestsiden af Tysfjorden. Gårdene på nordkysten knyttes til E6 ved en lokal vej til Østvika og Fylkesvej 683 går langs sydsiden til bebyggelsen Kalvik.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Beisfjorden, Pollen". Faktaark. Kartverket. Hentet 27. februar 2017. 
  2. ^ Beisfjorden / Pollen på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  3. ^ SSB: Statistikkbanken; Emne: 02.01.10 – Tabell: 04317 – Grunnkrets 18500117 (Storjord).
Oversættelse

Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvis oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der falder under licensen
Creative Commons Kreditering Del på samme vilkår. Se redigeringshistorie
for information om oprindelig(e) bidragsyder(e).

Norsk geografiStub
Denne artikel om Norges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi