Beitstadsundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Beitstadsundet
Beitstadsundet set fra det 75 meter høje grubetårn i Malm
Beitstadsundet set fra det 75 meter høje grubetårn i Malm
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Steinkjer og Verran
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 13 kilometer
Oversigtskort

Beitstadsundet er en fjordarm af Trondheimsfjorden som går nordover fra Beitstadfjorden ind til Vellamelen ved Hjellbotn.[1] Fjorden har en længde på 13 kilometer og ligger i kommunerne Steinkjer og Verran i Trøndelag fylke i Norge.

Fjorden har indløb mellem Ramberg i vest og Setervika i øst. Fjorden går mod nord til Malm, som er administrationsby i Verran og ligger på vestsiden af fjorden. Ved Malm svinger fjorden skarpt mod nordøst. Fjorden er cirka 300-600 meter bred, men ved Hjellbotn bliver den langt bredere. Hjellbotn er på det meste 3,5 kilometer fra øst til vest, men kun 1 til 1,2 kilometer fra innløpet i syd og nordover.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 251. ISBN 8290653093.
  2. ^ Beitstadsundet på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi