BengtssonSydow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

BengtssonSydow er en musik-duo der arbejder med konceptualiserede musikalske og auditive fortolkninger af poesi, digte og litteratur. Duoen består af sanger, komponist og producer Ulle Bjørn Bengtsson (aka Ulyd) og lydkunstner, komponist og producer Hans Sydow, med skiftende besætninger omkring sig. BengtssonSydow er kendt for deres idiosynkratiske kompositioner og genreblandinger.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

I 1996 udstillede Bengtsson og Sydow som Dansk Hörfilm (der udover dem selv også inkluderede Ketil Teisen og Morten Dürr) i digt-bogforretningen Afsnit P, installationen DigtJukeBox. DigtJukeBox indeholdt forskellige samtidige og historiske digteres digte i forskelligartede auditive og musikalske fortolkninger.

BengtssonSydows musik-album ”Glimtvis” fra 1998 blev en anmelderost debut, hvor Tom Kristensens digte blev fortolkede i en blanding af recitation (af Tom K. selv), sang, jazz, elektroniske beats og visetradition.

På BengtssonSydows andet album ”Rime-Djævelen” (cd-bog) fra 2004, blev digte af H.C. Andersen fortolkede. Her blev jazzmusikken erstattet af strygere og klarinet, sammen med elektronisk musik og sampling.

I 2014 udkom BengtssonSydows 3. album "Holberg - til tiden" i en cd-bog udgivet af Teatermuseet i Hofteatret, i forbindelse med en udstilling af samme navn. Her er det tekster af og om Ludvig Holberg der fortolkes med elementer af barokmusik, folkemusik, beats og samples.

Discografi[redigér | redigér wikikode]

  • Glimtvis (1998) (Resonance/Expressivonium) (EAN: 9788791090004)
  • Rime-Djävelen (2004) (Resonance/Expressivonium) (EAN: 9788791090080)
  • Holberg – til tiden (2014) (Teatermuseet i Hofteteatret) (EAN: 9788792134080)