Beredskabet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel omhandler overvejende eller alene danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.
To befalingsmænd fra Beredskabsstyrelsen under en øvelse
Et Røde kors "ready to go" - beredskabssæt, der viser posen og dens indhold. Disse sæt fås fra Røde Kors, og indholdet kan tilpasses. Fra Washington, DC

Beredskab, af det tyske Bereitschaft[1], er en fællesbetegnelse for det akutte og forbyggende arbejde der foregår i forhold til krise situationer, ulykker m.m.

Langt de fleste lande på verdensplan har et form for beredskab.

Typisk består beredskabet af et Brandvæsen og et Præhospital element, som i fællesskab, typisk igennem en fælles kommando/alarm central tager sig af ulykker og tilskadekomst.

Selvom politiet ikke er en officiel del af det man betegner som beredskab, deltager de typisk alligevel på skadesteder med opgaver som trafik dirigering, sikring og lign. opgaver.

Beredskab i Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I Danmark er Beredskabet en dagligdags betegnelse, der omfatter Beredskabsstyrelsen, de kommunale beredskaber, det præhospitale beredskab og det hospitale beredskab som samlet enhed. Beredskabet varetager beredskabsfunktioner i henhold til Beredskabsloven mm.

I mange tilfælde omtales politiet og forsvaret også fejlagtigt som dele af beredskabet. Politiet og forsvaret er som samlede institutioner beskæftiget med myndigheds- og suverænitetshåndhævelsesopgaver. Politiet og forsvaret fortager dog enkelte præhospitale opgaver i form af førstehjælp på ulykkessteder, patientevakuering med helikopter og lignende.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BeredskabetSpire
Denne artikel om beredskabet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.