Bermuda-trekanten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bemudatrianglens beliggenhed

Bermuda-trekanten er et område, der ligger mellem Bermuda, Florida og Puerto Rico. Området er berygtet for at mange skibsforlis, flystyrt og lignende sker i området, hvilket har fået folk til at udvikle forskellige teorier om årsagerne til ulykkerne.

Jordens magnetfelt[redigér | redigér wikikode]

En teori bygger på, at ulykkerne sker som følge af, at kompasnålen ikke peger mod Nordpolen, men mod den magnetiske nordpol, hvilket i dette område skulle give en stor forskel.

Et lignende område findes øst for Japan, hvor der også sker mange ulykker.

Geologi- eller vejrfænomener[redigér | redigér wikikode]

Dels er det sådan at de tropiske have ofte rammes af pludselige lokale uvejr, foruden at jordskred på havbunden kan give kæmpeudslip af metangas som kan gøre havet så fuldt af bobler, at vandet ikke kan bære skibene. [1] Hverken ror eller skrue virker i det boblefyldte vand, så skibet slingrer fra side til side og stopper. Da boblerne ikke kan stige op under et skib, så samler de sig under det, indtil skibet synker lidt, fordi boblerne ikke kan bære skibet, så bliver boblerne skubbet væk, hvorefter der samler sig et nyt lag bobler.

Trafikeret område[redigér | redigér wikikode]

Området, hvor Bermuda-trekanten ligger, er et særdeles trafikeret område og en teori går simpelthen ud på, at det er grunden til at der kunne forsvinde flere skibe og fly i dette område end i mindre trafikerede områder.

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ 18.06.2005, Ing.dk: Vedvarende energikilde kan løse Bermuda-gåden Citat: "...En af teorierne er, at når overfladen af den 'metan is', der dækker det mest af Bermuda trekanten, bliver ustabil, forårsager det bevægelser i havet og en eksplosiv blanding af luft og metan over havoverfladen. Og ifølge forskerne er der derfor stor fare for, at ethvert skib eller fly, der befinder sig i området, kan synke eller gå i brand..."

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.