Bersærk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler rockbandet Bersærk. Opslagsordet har også en anden betydning, se Bersærkergang.
Bersærk
Bandbillede NIK1.jpg
Bersærk, August 2018.
Information
Genre Rock Metal Stoner metal Heavy Rock Doom Rock Alternativ Rock
Aktive år 2012 - nu
Associeret med IIIrd Alternative
Eigengrau
Magnified Eye
Sidste Udkald
The Broken Beats
You Work For Me Now
Medlemmer Casper Roland Popp
Lars Evers
Simon Gleerup Meiner
Jens Moss Thorsen
Tidligere medlemmer Rene Holmboe
Bastian Popp
Mads Fjeldvig
Torben Egebjerg
Eksterne henvisninger

https://bersaerk.bandcamp.com

https://bersærk.dk

Bersærk er et dansksproget Heavy Metal-band fra 2012, der har base i Aarhus. Bandet består af Casper Popp (vokal), Lars Evers (guitar), Simon Gleerup Meiner (trommer) og Jens Moss Thorsen (bas).

Bersærks debutalbum Mulm udkom den 29. oktober 2015 og sparkede for alvor gang i bandets karriere.[1] Det fik stor ros fra de fleste anmeldere og blev blandt andet nomineret i kategorien Årets Danske Rockudgivelse ved High Voltage Rock Awards 2016.[2]

Bersærk er kendt for sit energiske og medrivende live-show[3], og bandet har spillet på blandt andet Roskilde Festival i 2016[4] og på Copenhell i 2016[5] og 2018[6] hvor et rekordstort[7] publikum var mødt op på Pandemonium scenen. Tidligere har Bersærk spillet support for blandt andre Red Fang (en), Eyehategod (en), Monster_Magnet (en) samt danske Helhorse og Dizzy Mizz Lizzy.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Bandet blev grundlagt i 2012 af Casper Popp og Lars Evers. Begge havde spillet sammen længe i forskellige konstellationer, blandt andet i bandet IIIrd Alternative.

Senere kom Bastian Popp med på bas og Rene Holmboe på trommer. Rene Holmboe blev i 2015 afløst af Mads Fjeldvig, som var bag trommerne indtil december 2016, hvor Simon Gleerup Meiner overtog pladsen. Simon, der sammen med Lars og Casper grundlagde deres gamle band IIIrd Alternative i 2003, var også bag trommerne på debutalbummet Mulm i 2015.

I 2018 udkom bandets 2. fuldlængde album Jernbyrdhvor producer Jens Moss Thorsen sad bag knapperne, og som i kølvandet på udgivelsen blev fuldgyldigt medlem som bassist og producer.

I 2019 spillede Bersærk et udsolgt show i Pumpehuset, hvor koncerten efterfølgende blev foreviget i form af livealbumet Live I Pumpehuset.

I 2020 udkom det anmelderroste album SOLder kastede 'GAFFA Prisen 2021' af sig for 'Årets Danske Hardrock/Metal Udgivelse'.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.