Billie Jean

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
"Billie Jean"
Sang af Michael Jackson fra albummet Thriller
Udgivet 2. januar 1983
Indspillet 1982
Genre Pop
Disco
Længde 4:53 (album/single version)
6:22 (original 12" version)
2:20 (demo version)
Pladeselskab Epic
Tekstforfatter(e) Michael Jackson
Komponist(er) Michael Jackson
Quincy Jones
Producer(e) Quincy Jones
Thriller kronologi
6 (CD) 2 (B-side Vnyl)


"Billie Jean" er en hit-single fra 1982 fra Michael Jacksons Thriller-album. Nummeret var nummer 1 på adskillige hitlister, bl.a. på amerikanske og britiske hitlister. Nummeret betragtes i dag ikke blot som Michael Jacksons største hit, men måske et af de største hit nogensinde.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Teksten og historien fra "Billie Jean" er baseret på en virkelig historie. Jackson synger om en kvinde, der påstår, at Jackson er far til hendes barn. I virkeligheden blev Jackson i starten af 1980'erne forfulgt af en stalker, som påstod, hun var gift med Jackson, og at han var far til hendes tvillingebørn. Kvinden blev senere indlagt på et psykiatrisk hospital. I 2008 var der igen en hændelse, hvor den samme kvinde brød ind i Jacksons ranch "Neverland", stadig med de samme påstande. Hun blev dog straks anholdt og nåede aldrig i kontakt med Jackson.

I Grand Theft Auto: Vice City til PlayStation 2 fra 2002 er "Billie Jean" et af numrene på radiostationen Flash FM.

Musikvideo[redigér | redigér wikikode]

Udover at sangen var et enormt hit, så medfulgte der også en berømt koreografi fra Michael Jackson til sangen. Ved Motown 25-showet fremførte Michael Jackson for første gang sin moonwalk live, hvilket indtil da kun var set i denne musikvideo, og hermed beviste han, at der ikke var tale om specialeffekter. Derudover var hele koregrafien under koncerten ren improvisation. Under koncerten ved Motown havde han en sort jakke med glimmer samt handsker og sokker, som også glitrede.