Spring til indhold

Birgitte Ahring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Birgitte Ahring
Født22. juli 1953 (70 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedKøbenhavns Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseBiolog Rediger på Wikidata
FagområdeBiobrændsel og biobrændstof Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverTeknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserVillum Kann Rasmussens Årslegat (1999) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Birgitte Kiær Ahring (født 22. juli 1953) er en dansk biolog og forsker i biobrændsel. Hun har siden 2008 været ansat som professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab - Sektion for Bæredygtig Bioteknologi ved Aalborg Universitet i København.

Hun blev cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet 1982 og blev 1986 ph.d. i mikrobiologi fra samme universitet. I 1986 blev hun forskningschef ved Nordisk Ministerråds Biogasprogram, Danmarks Tekniske Højskole, og 1990 forskningschef på deltid på Teknologisk Institut.

1992 blev Ahring miljøkonsulent for FN i Asien og Afrika og året efter lektor i miljøteknologi på Danmarks Tekniske Universitet. 1997 blev hun ansat som professor i miljøteknologi ved University of California, Los Angeles i USA og professor på Biocentrum, DTU.

2004 blev hun leder af Danish Center for Biofuels og fra 2006 direktør og indehaver af virksomheden Biogasol og leder af maxifuel-pilotanlægget på DTU. I 2008 opsagde hun sin stilling på DTU og blev professor og leder af et forskningsprojekt ved Washington State University.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]