Bjugnfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bjugnfjorden
Bjugnfjorden set ud mod havet med Bjugn kirke.
Bjugnfjorden set ud mod havet med Bjugn kirke.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Bjugn og Ørland
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Sør-Trøndelag
Type stræde
Maks. længde 14 kilometer
Oversigtskort

Bjugnfjorden er en kort og bred fjord på ydersiden af halvøen Fosen, i Bjugn kommune i Trøndelag fylke i Norge. Fra fjordbunden i Bjugn til mundingen mellem Nes og Uthaug (i Ørland) er der ca. 14 kilometer. Ud for ligger Kjeungskjær fyr.[1]

Øen Bjugnholmen er ikke længere beboet. På sydsiden af fjorden ligger bebyggelserne Døsvik, Ervika, Tinbod og Klakken; på nordsiden Mebostad, museet Mølnargården, Brandvika og Tønnøl.

Bjugnfjorden er kendt for et godt sildefiskeri, og Bjugn kirke blev bygget i Tinbod på sydsiden af fjorden for at betjene fiskerbefolkningen.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Bjugnfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Thorsnæs, Geir, red. (2009-02-14). "Bjugnfjorden". Store norske leksikon (norsk). Kunnskapsforlaget. Hentet 2018-02-24.
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi