Boten Anna

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Boten Anna er en sang af den svenske DJ Basshunter (Jonas Altberg).

Sangen var et stort hit i sommeren 2006 og efterfølgende blev den et internetfænomen over meget af Europa. Sangen strøg lige til tops på flere forskellige hitlister og blev bl.a. i Norge udnævnt til årets officielle russe-sang[1].

Boten Anna handler om en IRC-kanal, hvor sangeren chatter med andre. Denne kanal overvåges af Anna^ – angiveligt en IRC-bot (et robot-program), der holder orden i chatkanalen og blokerer (banner) forstyrrende elementer. Sangens vendepunkt indtræffer, da Anna^ pludselig en dag afslører, at hun ikke er en bot, men i stedet en väldigt, väldigt vacker tjej (meget, meget smuk pige).

På trods af sangens noget esoteriske indhold, tog mainstream-medierne godt imod den, omend ordet bot oftest blev opfattet som båt (dvs. "båd") af folk, der ikke var bekendt med IRC — en misforståelse, der også inkluderer, at kanal blev forstået som "vandløb" i stedet for "chatkanal". Det har rimeligvis bidraget til forvirringen, at BassHunter i den efterfølgende musikvideo i en vandcykel sejler rundt i en rigtig kanal.

Sangen blev skrevet på basis af en episode i IRC-kanalen #BassHunter.se på QuakeNet, hvor Basshunter fejlagtigt antog, at en bruger på kanalen – i virkeligheden en vens kæreste – var en bot. Selvsamme IRC-kanal, som også optræder i musikvideoen, blev i de følgende måneder overfyldt med bots og IRC-brugere fra videnom.

Internetradioen MMradio.org har lavet et dansk remix af sangen — en parodi, der baserer sig på ovenfornævnte udbredte misforståelse. Denne sang handler om en båd, der sejler folk rundt på en kanalrundfart, hvilket rimeligvis bidrager yderligere til forvirringen. Parodien er mest kendt under navnet MMradio – Rundfarten (Jeg kender en båd). En anden dansk parodi er lavet af en duo, som kalder sig Klamedia. Parodien hedder Kåta Hannah og synges på svensk.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Årets landeplage", artikel på NRK.no

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sangtekster Stub
Denne artikel om en sangtekst er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Musik