Basshunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Basshunter
Basshunter2-1-.jpg
Basshunter i Halmstad, april 2008.
Information
Pseudonym Basshunter
Født Jonas Erik Altberg
22. december 1984 (33 år)
HalmstadRediger på Wikidata
Oprindelse Halmstad, Sverige
Beskæftigelse musiker og dj
Aktive år 1998-
Eksterne henvisninger
basshunter.se

Jonas Erik Altberg eller Basshunter (født 22. december 1984 i Halmstad, Sverige) er en svensk musiker og dj. I hans unge dage, gik han på Sturegymnasiet i Halmstad. Ifølge ham selv klassificeres hans musik bedst som eurodance, hård dance eller melodisk trance. Altberg producerer sin musik med computerprogrammet FL Studio (også kendt som Fruity Loops). Han begyndte med at lave musik i 2001 og udgav sit første album – The Old Shit og The Bassmachine– på sin egen hjemmeside i 2004. Altberg har Tourettes syndrom, hvilket han længe har kæmpet med, men efterhånden lært at leve med[1].

Musik[redigér | redigér wikikode]

Basshunter (2007)

Basshunter er primært kendt for sangen "Boten Anna", der i sommeren 2006 blev et stort hit i flere europæiske lande. En anden sang af Basshunter, der har fået en vis udbredelse, er "DotA". Denne handler om Basshunter og hans venner, der er til LAN og sidder og spiller Warcraft III-banen DotA, mens de snakker sammen over kommunikationsprogrammet Ventrilo. I 2008 kom albummet Now You're Gone - The Album, som inkluderede de engelske versioner af "Boten Anna" og "Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA" kaldet "Now You're Gone" og "All I Ever Wanted". Albummet hittede også stort i Europa[kilde mangler].

Basshunters tredje studiealbum Bass Generation udkom 28. september 2009, en uge efter singlen fra albummet "Every Morning"[kilde mangler].

I Maj 2010 da singlen "Saturday" blev udgivet, blev det annonceret at BassHunter ville udgive sit 4. studio album. Herefter er udgivelsesmåneden blevet rykket utallige gange. Singlerne "Northern Light" og "Dream on the Dancefloor" blev udgivet i 2012, og nu er det rimelig sikkert at det er albummet der står for tur. Der ligger et hav af previews og demos på Basshunters nye sange på Youtube. Hans album er endnu ikke udgivet[kilde mangler].

Kunst[redigér | redigér wikikode]

Basshunters musik er ikke videre blevet accepteret som rigtig musik, eller som nogle vil kalde det, kunst. Altberg besluttede sig dog for at gøre noget ved dette. Gennem en længere periode har han kreeret satiriske tegninger og "sketches" af forskellige personer[kilde mangler].

Basshunter vandt ved Grammy Awards 2008 6 grammys blandt andet for hans mesterværker "Boten Anna" og "DotA"[kilde mangler].

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum[redigér | redigér wikikode]

Internetalbum[redigér | redigér wikikode]

EPer[redigér | redigér wikikode]

Singler[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ ”Hitmakaren Jonas: De ville göra narr av mig”, interview i den svenske avis Expressen

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Musik Stub
Denne svenske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi