Brønnøysund Lufthavn, Brønnøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Brønnøysund Lufthavn, Brønnøy
Wideroe Dash 8 in Bronnoysund.jpg
Generel information
IATA BNN
ICAO ENBN
Type Civil
Drives af Avinor
Sted NorgeBrønnøysund
Brugere Widerøe
Højde i moh. 7,6 meter/25 fod
Webside www.avinor.no/
Landingsbaner
Retning Længde Overflade
Meter Fod
04/22 1199 3937 Asfalt


Brønnøysund Lufthavn, Brønnøy( IATA: BNN, ICAO: ENBN) ejes og drives af Avinor AS.

Lufthavnen ligger i den sørøstre del af Brønnøysund, bare 5 minutters biltur fra centrum. I forhold til byens størrelse, er det hyppige afgange både nordover og sørover. Der er asfalteret 1200 meters rullebane. 26. mai 2008 ble der åbnet et nyt terminalbyg. Op gennem årerne haver der været meget snak om en forlængelse af rullebanen, og det var i sin tid en beslutning om en udvidelse til 2000 meter, noget som blev stopet. Temaet er nå bragt på banen igen, efter at en gruppe centrale, lokale næringslivsfolk, sammen med Olav Thon, har tatt initiativ til forlængelse.[1] De haver pegt på nødvendigheten af en større lufthavn for at kunde benytte sig af det store potentialet regionen haver i rejselivssammenheng, og at det øvrige næringsliv og befolkningen generelt også vil ha stor glæde af en lufthavn som kan betjene større fly.

10. mai 2010 åbnet Widerøe direkterute mellom Brønnøysund Lufthavn og Oslo Lufthavn, Gardermoen, med fem ugentlige afgange. [2] Denne rute blev en så stor suksess at Widerøe i en pressemælding sommeren 2010 offentliggjorde at de fra vinteren 2011 vilde starte med 3 daglige afgange i hver rætning i tillegg til at de vil starte med én afgang hver søndag. [3]


Ruter og selskaber[redigér | redigér wikikode]

Flyruter[redigér | redigér wikikode]

Helikopter[redigér | redigér wikikode]

Ulykker[redigér | redigér wikikode]

Fredag 6. maj 1988, lige før kl. 21, under indflyvning i spesielt dårlig sigt til Brønnøysund lufthavn, styrtet et Widerøe-fly af typen Dash 7 mod en fjeldvægg i Torghatten som ligger ca. 10 km syd-sydøst for lufthavnen. Alle 36 som var om bord mistet livet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 65°27′40″N 12°13′03″E / 65.46111°N 12.21750°Ø / 65.46111; 12.21750