Breifjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Breifjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Surnadal, Tingvoll og Sunndal
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Nordmøre
Maks. længde 9,5 kilometer
Oversigtskort

Breifjorden er en fjordarm af Vinjefjorden i Surnadal, Tingvoll og Sunndal kommuner på Nordmøre. Fjorden er en fortsættelse af Halsafjorden og Trongfjorden i nord. Breifjorden er 9,5 kilometer bred, eller lang, og går 5 kilometer fra nord til syd, som er den generelle retning i hele fjordsystemet.[1]

Fjorden har indløb mellem Aksneset i vest og Båtvikneset i øst og deler sig videre i fire fjorde. Disse er Hamnesfjorden i nordøst, Surnadalsfjorden i øst, og Stangvikfjorden og Ålvundfjorden i syd. Nesøya er den den sydlige grænse til fjorden hvor Stangvikfjorden (i øst) og Ålvundfjorden (i vest) går på hver side af øen. Kjergroneset danner den østlige grænse til fjorden.

Mod vest i fjorden ligger bebyggelsen Vågbø i Tingvoll.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Breifjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi