Bruger:9colach/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er 9colachs brugersandkasse. En brugersandkasse er en underside til brugerens brugerside. Den fungerer som et test- og udviklingsområde for brugeren og er ikke en encyklopædisk artikel.

Andre sandkasser: Wikipedias Sandkasse | Skabelonsandkassen.

Sender Policy Framework[redigér | rediger kildetekst]

Sender Policy Framework (SPF; tidligere også kendt som Sender Permitted From), er en metode hvorpå Domæne-administratorer kan søge at forhindre misbrug begrænse effekten af at 'Spammere' afsender emails med forfalskede afsender adresser.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Da SMTP protokollen blev designet i begyndelsen af 1980'erne blev der ikke lagt den store vægt på sikkerhed, hvorfor det ikke er vanskeligt at afsende mails på vegne af andre da der ikke i protokollen eksisterer mekanismer til at sikre at Emails kun afsendes af Servere tilknyttet domænet.

I en Mail Transfer Agent (eks. MS Outlook eller Mozilla Thunderbird), vil man typisk se den afsender som er angivet i "From:" feltet i Emailens Header Data, dette felt kan frit ændres uden nogen validering. hvorfor en Email kan se ud til at være afsendt fra et firma eller en bestemt person uden at være afsendt af personen eller firmaet (eks. en Bank/Skat).

Spam og Phishing[redigér | rediger kildetekst]

Dette bliver ofte udnyttet i Spam og Phishing angreb til at øge troværdigheden af

Header Data[redigér | rediger kildetekst]

indeholder Det er dette problem som "Sender Policy Framework" prøver at adressere.