Bruger:Hb mdi/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er Hb mdis brugersandkasse. En brugersandkasse er en underside til brugerens brugerside. Den fungerer som et test- og udviklingsområde for brugeren og er ikke en encyklopædisk artikel.

Andre sandkasser: Wikipedias Sandkasse | Skabelonsandkassen.

Richard Kjer-Petersen[redigér | rediger kildetekst]

Richard Kjer-Petersen, blev født d.30. maj 1873- og døde d.27.8.1953 - 80 år gammel. I sin tid uddannede han sig som læge, redaktør og arbejdede uselvisk på at hjælpe ringere stillede medmennesker.

Med uselvisk idealisme fokuserede han sig mod storbyens småkårsfolks sag og virkede utrætteligt for at bedre deres kår. Mere og mere blev han lægelig-social hjælper for slumkvarterernes beboere, med særlig opmærksomhed på børnenes trivsel.

Efterhånden ofrede han sig for børnehavesagen, særlig menighedsbørnehaverne hvor han var en drivende kraft. Et pionerarbejde udførte han ved at organisere mistrivende hovedstadsbørns sommerophold i kolonier og landbohjem, og han opnåede at få oprettet ca. 30 feriesteder på vestkysten og andre steder.

Ved Frøbel-højskolen holdt han i 1933 foredrag om børnehavesagen i Danmark for elever fra École pratique de service social (på fransk) der gæstede landet for at studere sociale forhold. Med ord og pen slog han til lyd for lægestandens socialisering.

Med storsindet noblesse talte og virkede han for at bedre sygdom og nød hos det jævne folk. Ubundet af religiøse fraktioner (men dybt fortrolig med Kierkegaard) lod han sig lede af sit varme hjertelag og af sin frie kristelige holdning. Han oprettede dåbsfondet, Menighedens faddergave til døbte børn under trange kår, hvis midler tænktes anvendt til nye børnehaver. I sine senere år blev han i lægekredse en beundret skikkelse ved sin aristokratiske værdighed og fornemhed, en sand grandseigneur, ubestikkelig og uafhængig, med højagtelse over for sine modstandere og med selvforglemmende tjenersind.

I 1915 kom loven om, at børnearbejdet blev forbudt, hvilket resulterede i, at børnene måtte klare sig selv alene hjemme mens deres forældre gik på arbejde. Det fik Richard Kjær-Petersen til at skrive en artikel i dagbladet ”Hovedstaden”, hvori han søgte efter en person der kunne hjælpe til med at se efter børnene i baggårdene.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

1945 Dåbsfondet
1941 Øde vange
1929 Om kirken og kønslivet. Principielle og praktiske betragtninger i dagens nød.