Bruger:HenningSOkholm/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

DanseMessen er et klubhus baseret i København med grænse til Frederiksberg.

Klubben er indrettet til dans, samtidig ligger de inde med udstyr til alle genrer indenfor dans, så alle interesserede dansere kan mødes i grupper.

Klubhuset i København har vokset stødt siden 2006, da interessen for dans er forøget gennem årene, grundet underholdningsbranchen og mediedækning. Selve klubben er indrettet således det selvfølgeligt er dansevenligt, og indtil flere kan øvedanse og dyrke deres dans.

Lokalerne har tidligere haft beliggenhed på en adresse på Åboulevard i København, men er dog flyttet til større lokaler på Julius Thomsens Gade i København, grundet øget mængde danserdeltagelse.

Grunden til navnet DanseMessen er fordi dansere over hele Danmark, dog primært København kommer og udvikler sammenhold. Selve navnet Messen blev valgt fordi man valgte at bringe flere sammen over nogen dage og dyrke dans som sport. Det samme som samfundet og kulturer helt tilbage da dans blev dyrket.

Dans er betragtet som sport[redigér | rediger kildetekst]

DanseMessens område har altid haft fokus på dansen som en sport. lige siden så langt det er skrevet ned har dansen været sådan. I årenes løb har det dog været anset som værende specielt, kun forbeholdt klubber og kun en del af underholdningens verden.

Men hvis der graves dybere og rejses verden over, har dans en ganske anden betydning. Nogen lande dyrker næsten intet andet end dans og laver en kunst ud af dans.

DanseMessen ser det som en sport da man selvfølgelig rør sig godt og typisk samles med flere folk både i klub, arrangementer og på gader og stræder. Dans er sport og skal dyrkes som en sport. Det er der DanseMessens intention at få flere til at dyrke dans som dette.

DanseMessen, som har beliggenhed i København, forsyner stort alle danseskoler over hele Danmark og leverer både tøj og sko til disse, da målet er at genetablere dans som en offentlig sport igen, og ikke kun i klubber og særlige arrangementer.

Som underholdning[redigér | rediger kildetekst]

Vild med dans som er et populært program som vises altid i efteråret på TV 2, har en lidt længere historie end bare set. Programmet har og får flere konkurrenter som meldes til hver sæson. Vild Med Dans har også et panel med dommere, hvor bl.a. Jens Werner sidder og dømmer og giver gode råd til hvordan deltagere kan gøre det bedre efterfølgende gang.

Beklædning[redigér | rediger kildetekst]

DanseMessens deltagere bruger deres eget udstyr når de deltager. Hver har deres ry for at være kendte.

Freed of London var grundlagt af Frederick Freed i 1929.

Diamant oprinder fra Tyskland, men med tiden blev Diamant mere fremtræden og ydmyg som gode sko.

Anniel Er et Engelsk mærke som mest i klubben bliver anvendt som træningssko.

Capezio stammer fra England og er måske en af de ældste indenfor danskesko som blev grundlagt i 1887 af Salvatore Capezio.

Gladissko er ikke ofte anvendt, da det er designet som en karaktérsko eksempelvis til Flamencodansere.

Intermezzo har ikke rigtig nogen oprindelse som de andre mærker hos DanseMessen, men er med tiden udviklet fra Italiensk mellemspil som det faktisk betyder. Intermezzo kom til Danmark helt tilbage i 1700-tallet og er idag kun kendt af folk som er danseentusiaster eller folk som går ind for historien i dans.

Supadance som en del af klubhusset anvender til at optræde med og man har brugt dem i Vild Med Dans programmet flere gange. Supadance oprinder fra Buckhurst Hill, England.

Topline

Werner Kern

Werner Kern er mere tysk kendt end dansk kendt og blev introduceret til Danmark i lokalerne hos DanseMessen.

CocaDee

CocaDee er begyndt at få et ry, for at være Ferrari inden for Danseverdenen af sko grundet materialet det er lavet af.

Former for dans[redigér | rediger kildetekst]

Danseformerne som udøves mest af eller kan variere, afgør hvor mange og hvem som danser.

Skoler[redigér | rediger kildetekst]

Generelt er skoler selvfølgelig berettiget til undervisning og små opvisninger. Derfor er lokalerne i DanseMessen indrettet for at assistere flere slags udstyr til at klæde institutioner på. Skoler er lokaliseret overalt i Danmark, både Sjælland, Bornholm, Fyn, Jylland og øerne.