Bruger:InsaneHacker/Sandbox/Straffelov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En bog med rødt omslag hvorpå der med blokbogstaver står "Code penal – Nouveau code penal".
Trykt udgave af den franske straffelov (gældende fra 1994) og den tidligere gældende straffelov fra 1810.

En straffelov er en lov eller anden retsakt der indeholder alle eller størstedelen af en jurisdiktions strafferetlige regler. Straffelove indeholder som regel regler om de grundlæggende betingelser for at ifalde strafansvar, strafudmåling og andre regler der gælder for alle forbrydelser (strafferettens almindelige del[1]). Herudover vil de indeholde enten alle handlinger, der anses som forbrydelser i jurisdiktionen, eller i hvert fald dem, der anses som så almene, at de ikke er henlagt til speciallovgivning.

Samlede straffelove er almindeligt forekommende i civil law og beslægtede retssystemer såsom nordisk ret, mens common law-systemers strafferetlige regler ofte forefindes i retspraksis og i enkeltlove.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Gardner, John (1998). "On the General Part of the Criminal Law". I Duff, Anthony. Philosophy and the Criminal Law. Cambridge Studies in Philosophy and Law. Cambridge University Press. s. 205, med henvisning til Williams, Glanville (1953). Criminal Law: The General Part. Stevens & Sons. s. v.