Bruger:Metalindustrien/arkiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Husk billedlicens[redigér | rediger kildetekst]

Du skal huske at angive licens, når du lægger billeder op her. Ellers vil de før eller siden blive slettet. I øvrigt er det værd at overveje, om billederne ikke med fordel kunne lægges på Commons, så de kan bruges på alle Wikipediaer.--Heelgrasper 23. sep 2005 kl. 23:37 (CEST)

Du skal stadig huske at angive licens. --Heelgrasper 1. jan 2006 kl. 21:42 (CET)

I fortsættelse af ovenstående og i anledning af din upload af billedet af England: Det er meget bedre og lettere at lægge et frit billede på commons. Når du uploader på commons, kan du direkte angive, at billedet er taget fra den engelske wiki. --Sir48 (Thyge) 25. jan 2006 kl. 09:52 (CET)


Stubprojekt[redigér | rediger kildetekst]

Hejsa!

Du må meget gerne angive de redigeringer, der alene består i at udskifte {{stub}} ud med f.eks. {{biostub}}, som *mindre*. På forhånd tak. --Palnatoke 22. feb 2006 kl. 10:34 (CET)

Vil jeg gøre fremover. Tak for påmindelsen. --Lhademmor 22. feb 2006 kl. 15:01 (CET)
Derudover et lille tip. Hvis du finder X mange artikler, hvor du vil have rettet {{stub}} til {{biostub}}, så kan en bot gøre det for dig på sekunder, så du ikke skal sidde og gøre det manuelt. Og lige præcis biostubs er ret lette at genkende i artikelstump.
Kig for eksempel på meta:Using the python wikipediabot, der beskriver en af de mest integrerede bots. Det vil ydermere have den fordel, at dine ændringer ikke listes i seneste ændringer, hvis man har slået visning af bot-edits fra.
Du kan muligvis også lave en liste af dem i et format, som Wegge kan bruge til at få sin WeggeBot til at rette for dig :)
--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. mar 2006 kl. 14:08 (CET)

Billede:Englands flag.png[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:49 (CET)

Billede:Englands våbenskjold.png[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:49 (CET)

Billede:YoungEichmann1.jpg[redigér | rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 07:02 (CET)

Administrator status[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor

Jeg har gjort dig til administrator i dag, hvis du har spørgsmål eller problemer med de nye funktioner du nu har adgang til, så spørg en af os andre administratorer. Vil du ikke også venligst angive en e-mail adresse i dine indstillinger (og bekræfte den), så man kan sende mails direkte til dig?

--Christian List 23. mar 2006 kl. 04:20 (CET)

Rodovid.org[redigér | rediger kildetekst]

I hope you don't mind me using English, but I don't know any German. I noticed you had added yourself to the list of people interested in Rodovid.org. I am not sure if you have actually vistited the current site, but I owuld appreciate it if you could. Comments /crticisms about what has been done would be useful.

Kulturkanon[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har indsat dit kulturkanon-tema for april måned. Du har måske ret i, at der skal ryddes op. På den anden side har nogle af de tidligere temaer haft ret få artikler, så lad os se, hvad der sker. Der var stemmelighed mellem kanonen og Islam i Danmark, men når valget stod mellem et fikst og færdigt tema og et, der slet ikke var samlet sammen, var afgørelsen ikke så svær. Rune Magnussen 1. apr 2006 kl. 12:08 (CEST)

Aprilspøg passende?[redigér | rediger kildetekst]

Jeg synes normalt at det fint med en opfindsom aprilspøg, men jeg har mine tvivl om det er passende at lade genstanden for spøgen være en blokeret bruger som ikke selv har mulighed for at komme til orde og tage til genmæle. Byrial 1. apr 2006 kl. 18:54 (CEST)

Endnu en QA-liste[redigér | rediger kildetekst]

Hey,

Om du ikke har set den, så faldt jeg over Wikipedia:Henvisninger som måske er skrevet forkert, der absolut er oprettet for nylig og som indeholder rigeligt arbejde. Måske du vil indarbejde den i din nye QA-revidering. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. apr 2006 kl. 15:31 (CEST)

Vedr... Køjse.[redigér | rediger kildetekst]

85.82.191.62 skrev på brugersiden:

Jeg fatter simpelthen ikke at du tillader dig at slette indlæg under henvisning til at de er uforståelige, samt at forfatteren sikkert ønsker det... Mig bekendt døde Kaj Munk under 2. verdenskrig, og da han var nævnt som kilde, kan jeg ikke se problemet.

Ydermere, er jeg forundret over at du stiller en profil op om dig selv som ikke er særlig seriøs. SE at få taget din studentereksamen, og kom en tur på universitetet så er der mange ting som vil være uforståelige for dig.

Vedr. Billede:Klaus-hækkerup-2005.jpg[redigér | rediger kildetekst]

Når du sætter NowCommons skabelonen på billeder, vil det være en god ide, hvis du også gør opmærksom på, hvor på commons billedet kan findes. Også i forbindelse med dit upload af i hvert fald dette billede til Commons kan jeg se, at du har du sat en forkert skabelon på, da billedet er fra socialdemokraternes hjemmeside og ikke fra folketinget.dk. Det er derfor hverken PD eller GFDL og bør som sådan slettes. --Peter Andersen 19. maj 2006 kl. 10:50 (CEST)

Da der ikke blev fulgt op på det problem her, vil jeg gøre det på Commons. --Pred (diskussion) 16. aug 2006 kl. 22:53 (CEST)
Jeg kan se, at Hansjorn har lagt billedet op "med tilladelse fra Klaus Hækkerup." Kan vi tillade os at antage, at Klaus Hækkerup har GFDL-licenseret billedet, eller skal det slettes fra Commons? --Pred (diskussion) 16. aug 2006 kl. 22:55 (CEST)

Kirkeskabelonen[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor. Se Skabelon Diskussion:Kirke - du forsvandt så hurtigt efter din sidste rettelse i skabelonen, så du nåede nok ikke at se mine kommentarer. --Brams 21. maj 2006 kl. 20:11 (CEST)

IRC-bogen[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor, Selv tak for sidst. Og ja, det var nemlig både hyggeligt og (på Wikipedias vegne) opløftende. Jeg har læst og brugt dine anvisninger og har - uden problemer - fået mig etableret på wikipedia-da. Tak for hjælpen! Mvh. --Sten Porse 29. maj 2006 kl. 07:53 (CEST)


Flytning af Portal:Astronomi[redigér | rediger kildetekst]

Er du opmærksom på at Portal:Astronomi har fået et lidt sjovt udseende efter din flytning? --Peter Andersen 7. jun 2006 kl. 12:14 (CEST)

Argh, nej det var ikke meningen :-(. Jeg har annulleret ændringerne. --Lhademmor 7. jun 2006 kl. 14:28 (CEST)

Tak for vejledning[redigér | rediger kildetekst]

Jeg synes at det er sejt at du og andre wikipedianere gider bruge tid paa at sende personlige beskeder til alle som redigerer. Jeg betragter dog ikke dansk som mit modersmaal selvom jeg kun talte dansk indtil jeg var 10 og altid har boet i Danmark. Hilsner, Doc Daneeka 23. jun 2006 kl. 09:12 (CEST)

Dune -> Klit[redigér | rediger kildetekst]

Du kan se her [1] at bogen hedder klit på dansk. Lennart Larsen 23. jun 2006 kl. 23:14 (CEST)

Eller rettere, at den sælges under det navn - det er ikke helt det samme. --Palnatoke 27. jun 2006 kl. 22:34 (CEST)

de 3 punkter om ligestilling du har fjernet[redigér | rediger kildetekst]

Du har ret i, at tallene er ca. fifty/fifty, men når du fjerner disse tre, så mistes sammenhængen. Folk vil naturligt spørge: Jamen, hvad så med erhvervgymnasiel, videregående - og de vil tænke: "her er det måske omvendt, og så går det vel lige op" ALdeL 27. jun 2006 kl. 22:29 (CEST)

Fifty/fifty er kun relevant, hvis kønnenes erhvervsfrekvens er stort set ens - er den det? --Palnatoke 27. jun 2006 kl. 22:41 (CEST)
Jeg forstår ikke, hvad du mener?Hvad har erhvervsfrekvens med uddannelse at gøre? ALdeL 27. jun 2006 kl. 22:58 (CEST)
"53 pct af de ledige er kvinder." var et af de tre punkter. --Palnatoke 27. jun 2006 kl. 23:04 (CEST)
Ja, og??? man kan altså godt have en uddannelse selvom man er ledig!! ALdeL 27. jun 2006 kl. 23:06 (CEST)
I den sætning, jeg lige nævnte, er der ikke noget om uddannelse. --Palnatoke 27. jun 2006 kl. 23:13 (CEST)


Age of Empires[redigér | rediger kildetekst]

Du spørger hvorfor de skal hedde trælle og ikke landsbybeboere i Age of Empires. En landsbybeboer (Villager) er vel bare en der bor i en landsby; børn, gamle, syge, raske o.s.v.
De folk man har i Age of Empires knokler rundt med at fælde træer, bryde guld og sten, bygge og reparere og indsamle føde. De er i sandhed trælle. Trælle kan sagtens udføre et håndværk og behøver ikke at blive pisket hele tiden. I oldtiden var slaver den drivende økonomiske kraft og hed heloter hos grækerne. Måske tænker du for meget på vikinger, når du hører ordet træl eller hvad? Mvh. --Necessary Evil 15. jul 2006 kl. 00:04 (CEST)


hop

Barnstar[redigér | rediger kildetekst]

For de mange oversættelser af efterspurgte artikler tildeler jeg dig Rosetta Barnstar'

Det er yderst glædeligt, at du gider tage dig tid til at kigge i listerne over efterspurgte artikler og så efterfølgende oprette dem ved oversættelser fra andre sprog. På den måde er du med til at sikre dels, at listerne ikke bare bliver alenlange efterspørgsler, der aldrig bliver til noget. Derudover betyder det jo selvsagt også, at du er med til at udvide dansk Wikipedia med kvalitetsmæssige artikler.

Med andre ord er det mig en glæde at tildele dig Rosetta Barnstar. --|EPO| 11. aug 2006 kl. 21:15 (CEST)

Jeg bukker og takker. Anerkendelse af ens arbejde er altid rart :-) --Lhademmor 11. aug 2006 kl. 22:45 (CEST)

Kernekraft[redigér | rediger kildetekst]

Kan jeg få dig til at flytte Atomkraft til Kernekraft (se evt. Brugerdiskussion:Manscher). Det kræver en admin da Kernekraft er en omdirigering til Atomkraft. --Martin 16. aug 2006 kl. 17:12 (CEST)

IRC-problemer[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor!

Lad det være sagt med det samme, jeg har aldrig været bruger af IRC før =). Ikke desto mindre har jeg læst og brugt din IRC-bog, og til dels fundet ud af at bruge ChatZilla. Jeg er i hvert fald kommet så langt som at have installeret programmet, og kommet ind til hovedmenuen. Problemet opstår imidlertid når jeg prøver at logge på serveren, hvor jeg får denne besked: Connection to irc://freenode/ (irc://irc.freenode.net/) reset. Reconnecting in 15 seconds., og dette bliver ved indtil jeg ikke gider mere. Er det evt. noget du kender til, eller kan hjælpe med? På forhånd tak.

Onkel Tuca 16. aug 2006 kl. 22:48 (CEST)

Nå, jeg fandt selv ud af det, ingen brug for hjælp alligevel :-) Onkel Tuca 17. aug 2006 kl. 22:58 (CEST)

User:145.97.39.142[redigér | rediger kildetekst]

Hello, yesterday you blocked 145.97.39.142 (talkcontribs), because some anonymous bot of Edward was operating under that ip. Please unblock it, as it is the ip of the m:Toolserver. It might also be a good idea to add a notice to this ip, referring to the tool-server, and the corresponding IRC-channel. Thanks, --Tuvic 20. aug 2006 kl. 14:33 (CEST)

Noreng[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor, Kan du ikke bare slette de to hejmor-artikler Cecilie Noreng og Sophie Noreng? De bliver tømt af den samme IP som oprettede dem. --Martin 30. aug 2006 kl. 13:24 (CEST)

Nogen kom mig vist i forkøbet :-) --Lhademmor 30. aug 2006 kl. 13:59 (CEST)

Ny forside[redigér | rediger kildetekst]

Hej, Lhademmor. Dette blot for at takke dig for din store indsats med fornyelsen af forsiden. I det hele taget er dit arbejde på Wikipedia beundringsværdigt. Tak!--Sten Porse 5. sep 2006 kl. 08:46 (CEST)

Hej Sten, tak for rosen og i lige måde :-). --Lhademmor 5. sep 2006 kl. 08:50 (CEST)
Fuldstændigt enig med Sten - du gør søreme et godt stykke arbejde herinde Lhademmor :-) Mvh Malene Thyssen 5. sep 2006 kl. 19:44 (CEST)

Skabelon:Bruger kontakt[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor, Din bruger kontakt skabelon har problemer med brugernavne der har et mellemrum. Samtidig ville man måske ønske at skrive det "rigtige" navn i toppen. Jeg har lavet et forslag på Skabelon:Bruger kontakt 2; du kan se forskellene her. --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 15:34 (CEST) PS: Hvis du ved hvordan man på en nem måde (dvs. uden at skulle ud i en Skabelon:Kemiboks ny-agtig løsning) kan mindske det mellemrum, der opstår mellem rækker, når de mellemliggende rækker er fravalgt, hører jeg det gerne. --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 15:36 (CEST)

Hej Martin. Jeg synes Bruger kontakt 2 ser flot ud og hvis den fungerer bedre end 1'eren synes jeg da du skal flytte den ind og erstatte den nuværende Skabelon:Brugerkontakt. Mellemrummene ved jeg desværre ikke noget om. --Lhademmor 11. sep 2006 kl. 16:52 (CEST)
Du har fjernet parameteren "Bruger" - hvorfor? Betyder det ikke at den ikke kan anvendes uden for brugersiderne? --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 18:36 (CEST)
Jeg fjernede "Bruger" fordi du oprettede "VistNavn" og for mig at se gjorde de præcis det samme --Lhademmor 11. sep 2006 kl. 18:39 (CEST)
Det gjorde den ikke - "Bruger" refererede til brugernavnet, mens "VistNavn" i princippet kunne være hvadsomhelst. I mit tilfælde ville jeg have "Brugernavn=Manscher", "VistNavn=Martin Manscher". --Martin Manscher 11. sep 2006 kl. 19:13 (CEST)
Min fejl. Rart at se at du har løst problemet :) --Lhademmor 11. sep 2006 kl. 21:06 (CEST)

Spørgsmål fra en nybegynder[redigér | rediger kildetekst]

Hej Lhademmor, Jeg tillader mig at stille et par spørgsmål, da jeg kan se du står opført som mentor. Jeg har været aktiv på Wikipedia en uges tid og har flg. spørgsmål som jeg umiddelbart ikke kunne finde svar på:

 • Billeder: Jeg har på enkelte artikler forsøgt at indsætte billeder fra Commons, men det er ikke altid lykkedes mig. Jeg skriver f.eks Fil:LOGOCNN.png. Det virker på den engelske Wikipedia. Men ikke på den danske. Hvad gør jeg forkert?
  • Dette billede findes på engelsk wikipedia, ikke Commons. Billedet er copyrighted, og kan derfor kun bruges under de amerikanske fair use regler. Det er besluttet ikke at bruge fair use billeder på dawiki, selv om serverne står i Californien. --Martin Manscher 13. sep 2006 kl. 11:13 (CEST)
Billeder: Det billede du henviser til (Fil:LOGOCNN.png) eksisterer slet ikke på Commons. Derimod ligger det på den engelske Wikipedia. Grunden til at det ikke er på Commons er, at Commons ikke tillader ophavsretsbeskyttede billeder (som f.eks. CNN's logo). Det gør den engelske Wikipedia derimod og den bruger dem som såkaldte "fair use"-billeder. Fair use er, så vidt jeg ved, et punkt i den amerikanske lovgivning som tillader brug af ophavsretsbeskyttede billeder hvis der ikke findes nogen "frie" alternativer (altså billeder udgivet under en "fri" licens).
Dansk lovgivning og dansk Wikipedia tillader ikke fair use billeder (og det gør Commons i øvrigt heller ikke), så CNN logoet må ikke bruges på hverken den danske Wikipedia eller Commons. Prøv i øvrigt at læse Wikipedia:Billedpolitik hvor der står mere.
 • Links til udenlandske Wikipedias. Jeg kan se at der i højre kolonne ofte er links til samme emne på de udenlandske Wikipedia. Skal man søge samtlige landesites igennem eller findes der en lettere måde?
  • Det nemmeste er typisk at finde den engelske artikel, kopiere interwiki-linksene fra denne artikel, og tilføje den engelske. --Martin Manscher 13. sep 2006 kl. 11:13 (CEST)
 • Jeg kan se flere har undersider til deres bruger-diskussionsside. Hvordan opretter man sådanne sider?
  • Det nemmeste er at gå ind på siden, dvs. f.eks. i søgefeltet skrive Bruger:Petedane/Underside og klikke "Gå til". Du klikker derefter på linket der "starter siden". Du kan også skrive det direkte i adresselinien. Faktisk er det formelt ikke en underside, men blot en side med navnet "Petedane/Underside" i "Bruger" navnerummet. --Martin Manscher 13. sep 2006 kl. 11:13 (CEST)
  • Så kan det i øvrigt være handy at sætte et link til Bruger:Petedane/Underside på din brugerside, så du nemt kan finde undersiden igen. --Lhademmor 13. sep 2006 kl. 11:21 (CEST)
Pokkers, nu kom Manscher først, men hvis du har flere spørgsmål så spørg endelig igen. --Lhademmor 13. sep 2006 kl. 11:21 (CEST)
Tak for hjælpen og de superhurtige svar. --Petedane 13. sep 2006 kl. 11:27 (CEST)