Bruger:Medic/HP-fragmenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fra Harry Potter (person)[redigér | rediger kildetekst]

Harry er søger på Gryffindors Quidditch hold og i Harry Potter og Halvblodsprinsen bliver han også anfører.

Sirius Black er Harry Potters gudfar, dog finder han først ud af det i Harry Potter og Fangen fra Azkaban. Indtil da havde Harry troet, at Sirius havde forrådt Harry's forældre til Voldemort, og at han med en besværgelse havde dræbt 12 mugglere og 1 troldmand. Det viser sig i stedet at Sirius er uskyldig og at det i virkeligheden var Peter Pettigrew, som gjorde alle de ting, Sirius blev beskyldt for.

I Harry Potter og Dødsregalierne jagter Harry horcruxer (Dele af Voldemorts sjæl), men det viser sig, han selv er en! Så han ser sin egen død i øjnene, for at troldmandsverden har en mulighed for at gøre det af med Voldemort én gang for alle. Heldigvis viser det sig, at fordi Harry viser denne opofrelse, og fordi blodet der bærer Lilys beskyttelse befinder sig i Voldemort, har han endnu en gang mulighed for at overleve Dødsforbandelsen, så han kan redde sine venner. Til sidst i Harry Potter og Dødsregalierne, Epilogen/Nitten År Senere, viser det sig at Harry er gift med Ginny Weasley og har tre børn, Albus Severus Potter, Lily Luna Potter og James Sirius Potter

De følgende seks år går han på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandskab. Han er den der til sidst slår Voldemort ihjel.


Albus Dumbledore[redigér | rediger kildetekst]

  • Order of Merlin, First Class, Grand Sorc., Chf. Warlock, Supreme Mugwump, International Confed. of Wizards
  • Optræder første gang i HP1, da han møder McGonagall uden for Ligustervænget 4 (hun har ventet som en grå kat med brilleaftegninger om øjnene, der præcist matcher de briller hun bruger som menneske) for at aflevere den spæde Harry til familien Dursley. Han bruger "The Put-Outer" til at slukke alle gadelysene og efterfølgende tænde dem igen.

McGonagall[redigér | rediger kildetekst]

  • Optræder første gang i HP1, da hun møder Dumbledore uden for Ligustervænget 4. Hun er blevet set af Vernon som en grå kat med brilleaftegninger om øjnene (der præcist matcher de briller hun bruger som menneske)læse et kort og senere et gadeskilt, og da han kommer hjem fra arbejde sidder hun på stakittet og lader sig ikke kyse bort.