Bruger:Michael riber jorgensen/arkiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nyere indlæg[redigér | redigér wikikode]

Brugerdiskussion:Michael riber jorgensen

Undgå sidetømninger[redigér | redigér wikikode]

Hej Michael. Det er ikke velset at tømme en diskussionsside - heller ikke selv om det er din egen. Man skal kunne se hvad der tidligere er givet af beskeder på siden, derfor må den ikke slettes.

Du må gerne flytte gamle indlæg til en arkivside (som du så linker til fra diskussionssiden), på den måde kan den blive mere overskuelig. Men vent med at arkivere indlæg til du er sikker på at debatten er overstået. --JGC 3. apr 2007 kl. 17:23 (CEST)

Star Trek[redigér | redigér wikikode]

Billede:StarTrek Logo 2007.jpeg
Du kan måske finde et egnet billede her Category:Star_Trek, da det billede du har indsat nok bliver slettet på grund af utilstrækkelig licens. Stikordet er "Fair use" -
Se forskellige sider til disse ting, som har vist sig at volde mange vanskeligheder: Hjælp:Billeder, Hjælp:Upload, Kategori:Licensskabeloner og Skabelon:Billede_FairUse -- Mvh PHansen 3. apr 2007 kl. 19:33 (CEST)

Nu valgte jeg netop det billede fordi det er blevet godkendt til brug på den engelske Star Trek-side, men skal det forstås sådan at "fair use" politikken ikke gælder på den danske wiki? Hvis ikke, må det jo blive slettet, og i så fald vil jeg finde et andet. --dllu 3. apr 2007 kl. 23:57 (CEST)
Billedet må ikke anvendes på dansk Wikipedia, da der ikke foreligger en tilladelse til uindskrænket kopiering, redigering og kommerciel brug. Dette er også skrevet udtrykkeligt på oplægningssiden. --|EPO| 4. apr 2007 kl. 11:06 (CEST)
Det virker fuldstændig tåbeligt, at et billede der ligger på Commons og er godkendt på den engelske wiki ikke uden videre kan bruges på andre sprog, men det må jeg jo så tage til efterretning. --dllu 4. apr 2007 kl. 13:31 (CEST)
Det omtalte billede ligger netop ikke på Commons - men på den engelske Wikipedia. Commons tillader nemlig, præcis som den danske Wikipedia, ikke billeder under Fair Use. --JGC 4. apr 2007 kl. 13:34 (CEST)
Fint nok, så er det mig der har misforstået noget. Jeg var ikke klar over at der var en forskel mellem Commons og resten af Wikipedia i den henseende. Problemet med "ulovlige" billeder burde jo så til dels kunne afhjælpes ved at gøre Commons til den eneste billed-uploadside og fjerne den funktion fra selve Wikipedia. --dllu 4. apr 2007 kl. 13:38 (CEST)
"Fair use" er et begreb i den amerikanske lovgivning, der giver mulighed for at vise billedet til ikke-kommercielle/informative/uddannelsesmæssige formål uden forudgående tilladelse. En tilsvarende bestemmelse findes ikke i dansk lov, hvorfor det er besluttet ikke at tillade det lokalt.
De enkelte sprogudgaver er berettigede til at følge nationale bestemmelser, hvorfor internationale brugere opfordres til at være særdeles opmærksomme på dette og læse reglerne. Så i bund og grund er det blot at læse den lokale oplægningsside.
Kun billeder, der tillader uindskrænket kopiering, redigering og kommerciel brug kan bruges overalt.
Dit forslag kunne være godt, hvis man blev enige om det på alle sprogudgaver. Men du ville bliver overrasket over, hvor meget skrammel og få regler der læses både lokalt på Wikipedia og på Commons. --|EPO| 4. apr 2007 kl. 13:41 (CEST)