Bruger:Ztash/Wings of Fire: The Lost Heir

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
The Lost Heir
Bogseriens logo
Forfatter Tui T. Sutherland
Land USA
Sprog Engelsk
Serie Wings of Fire (Bind 2)
Genre(r) Fantasy
Forlag USA Scholastic
Udgivelsesdato 1. januar 2013
Sider 296
ISBN ISBN 0545349192
Forgænger The Dragonet Prophecy
Fortsættes i The Hidden Kingdom

The Lost Heir er en fantasy-roman skrevet af den venezuelansk-fødte amerikanske forfatter Tui T. Sutherland. Bogen er det andet bind i Wings of Fire og den anden bog i seriens første ark. Bogen foregår i en verden domineret af drager og er skrevet ud fra SeaWing-draglingen Tsunamis perspektiv. Romanen er i USA udgivet af Scholastic, men har indtil videre ikke set en dansk udgivelse.

Overblik[redigér | rediger kildetekst]

Romanen begynder dér, hvor den forrige sluttede, med at de fem draglinger er på vej mod Havets Kongerige, hvor Tsunami for at finde hendes familie, som hun har hørt skulle være den kongelige familie. Da da ankommer, viser det sig, at det var sandt, og at Tsunamis more er dronningen selv, som er ellevild over at have fået sin datter tilbage. Dog er alt ikke, som hun havde forestillet sig, og nogen slår dronningens døtre ihjel, før de overhovedet klækker.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Prolog[redigér | rediger kildetekst]

Webs mødes med adskillige Talons of Peace-medlemmer, hvilket inkluderer deres leder Nautilus, som mener at Webs ikke længere har noget formål hos dem, og forsøger at slå ham ihgel. Inden det lykkes, bliver han reddet af én af de andre medlemmer, MudWing'en Crocodile. Hun opfordrer ham til at tage tilbage til Havets Kongerige for at bede om tilgivelse, og at Dronning Coral er blevet mere barmhjertig i de senere år.

The Lost Heir[redigér | rediger kildetekst]

På deres vej til Havets Kongerige må de fem draglinger springe i skjul, da en SkyWing-patrulje flyver lige mod dem. To flyver videre, men én af dem vender om og kigger mod det skovareal, som Sunny og Starflight har gemt sig i. Da hun observerer, hvad hun opfatter som aggression, springer Tsunami til undsætning og angriber ham, inden han kan nå at slå først. Hun får overmandet den større drage, og de efterlader ham dér på stranden. Hendes venner lader dog til at være utilfredse med, at hun angreb SkyWing'en, og de synes efterfølgende at have mindre tillid til hende.

De fem draglinger drager efterfølgende ud over havet i søgen på Sommerpaladset i Havets Kongerige, hvor Tsunamis mor, angiveligt skulle være dronning, bor. På et tidspunkt dykker Tsunami ned under vandet, hvor hun ser en anden SeaWing, som hun følger efter. Hun prøver at få ham til at komme til overfladen, så da kan tale sammen, og efter en mindre konflikt lykkes det. Det viser sig, at han forsøgte at kommunikere på akvatisk—SeaWing'ernes sprog baseret på at lyse med striberne på deres krop på forskellige måder i kombination med gestik—og at Tsunami uagtsomt fik sagt nogle ting, some forvirrede den anden drage.

Da han for øje på MudWing'en Cley—hvis art er på den modsatte side af Havets Kongerige i krigen—går han til angreb, og Tsunami må ty til at fortælle ham, at de er de udvalgte draglinger fra profetien. SeaWing'en, som hedder Riptide, fører dem derefter til dronningens Sommerpalads, men Cley og Sunny skal have bind for øjnene. Da de nærmede sig paladset, blev de omringet af en gruppe soldater, som blev anført af Shark, dronningens bror. Tsunami beviser, at hun er den forsvundne prinsesse ved at lyse hendes kropsmønster op, som er kendetegnet for den royale familie. De fører dem ind i paladset, hvor dronningen ikke er at finde, da hun er i det Dybe Palads.

Dronningen ankommer, efter et bud blev sendt af sted for at informere hende om Tsunamis ankomst. Hun introducerer Tsunami for hendes lillesøster, Anemone, som konstant er iført en sele og spændt fast til dronningen, grundet at dronningens pigebørn er døde gang på gang. Tsunamis venner blive sendt bort til en grotte, så Dronnong Coral kan snakke med sin datter i fred. Morey, Sharks datter, informerer dronningen om at der er blevet fundet en død SkyWing. Da de tager afsted for at inspicere liget, genkender Tsunami den døde drage, som viser sig at være Kestrel. Tsunami siger ikke noget, da hun frygter, at hendes mor vil tro, at de havde noget med sagen at gøre.

Efter at have sovet sammen med sin mor og søster i paladset, uden at have besøgt sine venner, tager Tsunami del i et rådsmøde. Det kommer frem at Tsunami og hendes venner var Himmel-kongeriget fanger, inden at de nåede frem, og Dronning Coral spørger ind til, om hun havde set en drage ved navn Gill, som er hendes far—den samme drage, som Dronning Scarlet tvang hende til at dræbe i arenaen, efter at hun havde drevet ham til vanvid.

Tsunami får en letion i akvatisk af Whorlpool, men stikker af, da hun ikke bryder sig om hans undervisning. Bag efter mødes hun med Riptide, som giver hende en mere brugbar letion i akvatisk, og de taler om hans far, Webs, som Tsunami tidligere havde fået at vide andetstedsfra. Tsunami tager tilbage til paladset, men inden hun når hele vejen ind, bliver hun angrebet af en rustning-iført drage, som hun ikke kan se, da hun fik en pose over hovedet. Takket være Riptide, slap hun væk, og hun fortæller dronningen hvad, der er sket.

Med det samme tager dronning til det Dybe Palads, da hun frygter for sine to hun-æg, som opbevares dér. Da de når frem, er ét æg blevet slået itu, og Tsunami påtager sig den opgave at passe på det. Hun vender tilbage til sine vender i Sommerpaladset, for at få deres hjælp. Da hun kommer tilbage, finder hun ud af at Cley er blevet lænket fast, og det der har regnet så voldsomt, at den, grotte han var i, blev oversvømmet. Tsunami er rasende, og overbeviser én af vagterne—som havde efterladt sin post foran grotten for at forblive tør—til at give hende nøglen.

Dagen efter observerer Tsunami og Blister Anemones træning. Anemone er en animus, som er drager i besidelse af stor magi. Under træningen lægger Blister mærke til noget, og fanger Webs, som har sneget sig ind i paladset. Coral er allerede overbevist om at han ikke bare stjal Tsunamis æg, men at han også har knust alle de efterfølgende hun-æg sammen med sin søn Riptide. Tsunami er overbevist om, at de ikke havde noget at gøre med tabet af de efterfølgende æg. Nu hvor de har fanget gerningsmændene, så vil Coral returnere ægget til det Dybe Palads, men Tsunami tror ikke, de har de rette gerningsmænd og går kun med til det, hvis hun kan blive hos ægget, til det klækker.

Mens hun passer på ægget i det kongelige rugeri, hvor der er en statue af Orca, dronningens første datter, som døde da hun prøvede at tage tronen fra Dronning Coral. Statuen blive vakt til live og angriber ægget og Tsunami. Ægget kækker, mens hun prøver at holde det fra statuen, men som Tsunami får åbnet døren ud til gangen, fryser statuen til, og de kan slipper bort.

Dronning Coral går med til at slippe Riptide fri, men ikke Webs grundet hans tidligere forbrydelser. Tsunami beslutter sig for at tage med sine venner, men Blister overtaler Dronning Coral til at indespære Tsunami og hendes venner ved at fortælle hende, at de er mere sikre derinde end ude i resten af verden. Anemone, som for en kort stund er blevet frigjort fra sin sele, kommer og besøger dem, og forhekser et spyd til at hente dén, som angreb Tsunami i tunnellen. Det vise sig at være Whirlpool, som ville sørge for at Anemone blev dronning, så han en dag kunne gifte sig med hende og blive dronning. Whirlpool dør af elektrisk stød ved et uheld, og dette giver anledning for de fire draglinger til at undslippe deres celle. I det samme angriber Himmel-kongeriget, som yderligere giver dem anledning til at flygte fra Havets Kongerige sammen med Webs, hvorefter de sætter kursen mod Junglen for a finde Glorys forældre samt nogen, der kan hele Webs efter han i flugtforsøget blev stukket af Blister i flugtforsøget.

Epilog[redigér | rediger kildetekst]

Tre dage senere diskuterer Blister, hvad der skete med Morrowseer. Den sorte drage introducerer hende for lederen af Talons of Peace, Nautilus, som fortæller hende om sin plan B: at i stedet ty til en falske gruppe af udvalgte draglinger.