Brugerdiskussion:Biscuit-in-Chief

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til min diskussionsside. Klik her for at oprette et nyt indlæg. Du må skrive, hvad du vil — på én betingelse: Husk at skrive konstruktivt large

Opret venligst din besked med et emne/overskrift og "signér" din besked ved hjælp af fire tilder (~~~~) i slutningen.


Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 20. May 2019 05:30


Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Biscuit-in-Chief! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 15. maj 2018, 19:21 (CEST)

Hvordan fjerner man nowiki ?[redigér wikikode]

Hej Biscuit-in-Chef,

Tilgiv mig, hvis jeg ikke følger de regler, som wikipedia har opstillet for kontakt til en anden bruger. Men jeg er stadig nybegynder på wiki.

Du har bedt mig fjerne nowiki fra de URL'er, som findes i mine kilder (især om DR). Uden større held har jeg forsøgt at gennemgå de URL'er. Men jeg må give fortabt - i hvert fald på egen hånd.

Hvordan fjerner man nowiki fra en URL? Det vil glæde mig meget, hvis du kan anvise en simpel metode.

På forhånd mange tak for din hjælp! mange hilsner(skrev MacApps (diskussion • bidrag) 21. feb 2019, 20:17‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej MacApps. Det er meget simpelt: Du skal simpelthen bare slette <nowiki>, når du indsætter en URL. Hvorfor nowiki'en overhovedet kommer frem, ved jeg ikke (jeg antager bestemt ikke, at det er med vilje, at du gør det – hvorfor skulle det være det?).
Én af dine referencer har set sådan her ud:
<ref>Videnskab.dk (2017): ''Derfor vil unge hellere se YouTube end DR'':

<nowiki>https://videnskab.dk/kultur-samfund/hvad-er-det-de-unge-vil-ha</ref></nowiki>
Kan du se, hvordan der er <nowiki> (starten på nowiki) og </nowiki> (enden af nowiki) omkring URL'en? Det skal du bare slette. Og ellers skal du tusinde tak for at bidrage til Wikipedia, trods fejlene, som man kan begå som nybegynder :-) Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 21. feb 2019, 20:25 (CET)
Og lige en ting til: Ved du godt, at du kan "forhåndsvise" dine ændringer ved at trykke "Vis forhåndsvisning"? Du har lavet 100 redigeringer til DR på mindre end to måneder, hvilket er lidt meget. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 21. feb 2019, 20:29 (CET)
@MacApps: Desuden: Kan du måske lige tage et kig på WP:CITE#Kildeskabeloner? Det er en lille ting – det vigtigste er jo, at der er kilder – men din nuværende formatering af kilder er ikke, som det anbefales. Jeg vil anbefale brugen at {{Cite web}} eller {{Kilde}} :-) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 24. feb 2019, 16:42 (CET)

ang. Referencer[redigér wikikode]

Dav. Tak fordi du minder mig om referencer til den artikel som jeg skriver på, Lipopolysaccharid. Som du kan se arbejder jeg på det. Hvis du specielt er interesseret i lipopolysaccharid, vil jeg bare henvise dig til Wikipedia på andre sprog. Men ellers må du gerne give en hjælpende hånd til de artikler som jeg skriver på eller har skrevet. Mvh Drlectin (diskussion) 23. feb 2019, 18:45 (CET)

Patruljant[redigér wikikode]

Hej Biscuit-in-Chief, jeg har nu aktiveret dine patruljantværktøjer, - Brug dem med omtanke, og spørg endelig, hvis du er i tvivl :-) - Nico (diskussion) 24. feb 2019, 11:13 (CET)

Mange tak, jeg prøver :-). Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 24. feb 2019, 11:33 (CET)
@Nico: Sprøgsmål: I WP:P#Hvordan markerer man en ændring som patruljeret? står der: "Bemærk at tilbagerulning kun må bruges til fjernelse af redigeringer, som tydeligvis er foretaget i ond tro." Men hvis nu det er noget som en uencyklopædisk ændring, som var i god tro, men som ikke hører hjemme på Wikipedia, hvad gør man så? Skal jeg så bare trykke (fjern redigering)? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 24. feb 2019, 12:01 (CET)

Ved de upatruljerede redigeringer er der et rødt udråbstegn ud for, og ved dem er der i enden af linjen et link der siger marker som patruljeret som du trykker på. Se iøvrigt: Wikipedia:Patruljanter#Vejledning_for_patruljanter . - Nico (diskussion) 24. feb 2019, 13:42 (CET)

PS Jeg kommer i tanke om at forudsætningen for ovenstående er at man indsætter : mw.loader.load( 'https://www.wikidata.org/w/load.php?modules=ext.gadget.Mark_as_patrolled&only=scripts' ); i sin bruger:.../common.js . Ellers skal man trykke på forskel, og patruljere der. - Nico (diskussion) 24. feb 2019, 14:34 (CET)
Hej Biscuit-in-Chief. Tillykke med dine nye værktøjer. Selv om jeg ikke har skrevet noget under din ansøgning har du min opbakning. Rul tilbage værktøjet er rigtig nyttigt fordi man i en omgang fjerner en uvelkommen redigering og samtidig patruljerer den. Men det er også nemt at komme til at bruge forkert fordi det er så bekvemt, og man bør hellere bruge det en gang for lidt, end en gang for meget. Hvis man er i tvivl, bør man bruge fjern redigering og sætte en kommentar ind (husk at patruljere den fjernede redigering). Hvis man bruger rul tilbage overfor en bruger som er i god tro, risikerer vi at skræmme vedkommende væk. I forvejen mangler vi seriøse brugere, men de skal jo starte et sted, og hvis vi kommer til at skræmme dem væk, når de foretager de første skridt, vil det være ret uheldigt. Men klø på og prøv at gøre det så godt du kan. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 25. feb 2019, 19:27 (CET)
Hej Savfisk, tak for ris og ros. Hvordan kan det være, at vi skræmmer nye brugere væk med 'rul tilbage', men ikke med 'fjern redigering'? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 25. feb 2019, 20:02 (CET)
Det var meningen kun at rose dig, så hvis du opfatter noget at det jeg har skrevet som ris, er det ikke min mening. Selvfølgelig vil en bruger undre sig og måske endda blive irriteret hvis vedkommendes redigering bliver fjernet, men hvis det sker uden nogen som helst forklaring, står vedkommende tilbage med en fornemmelse af at være uønsket. Sådan er det jo i mange andre situationer i livet. Hvis man prøver at bidrage med noget og andre så laver det om uden nogen forklaring, så mister man hurtigt motivationen, bl.a. fordi man jo ikke er blevet klogere på, hvad hvad man skulle have gjort anderledes. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 25. feb 2019, 20:17 (CET)
Nu, hvor jeg kigger din besked igennem, kan jeg godt se, at det kun var ros. Det, jeg (fejlagtigt) betegnede som 'ris', var det, du sagde om at skræmme nye brugere væk. Nu forstår jeg. Jeg finder det personligt også i irriterende, at der er nogle patruljanter, der bare tilbageruller en god tro-redigering, uden nogen forklaring.--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 25. feb 2019, 20:23 (CET)


Agatha Christie[redigér wikikode]

I artiklen Agatha Christie har du tilføjet "Kilder" som overskrift over "referencer". Det er ikke en wikinorm. Artiklen var opsat efter seneste diskussion herom på brønden (jeg kan ikke lige grave den frem nu). Der er klart flertal for, at referencer ikke er kilder. Noter og referencer er derimod begge "henvisninger", men der var ikke flertal for, at denne suborden skulle være en norm.--Ramloser (diskussion) 27. feb 2019, 19:30 (CET)
Undskyld. Jeg ser nu, at det faktisk er kommet ind ved en tidligere rettelse. Jeg overså det, fordi den også i mellemtiden har været udsat for hærværk---Ramloser (diskussion) 27. feb 2019, 19:42 (CET)
Vil det sige, at overskriften burde være "Henvisninger", eller...? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 27. feb 2019, 19:46 (CET)
@Ramloser: Var det Wikipedia:Landsbybrønden/Referencer/Henvisninger/Kilder. Hvad skal det hedde?, du talte om? Den læser jeg i hvert fald igennem på et tidspunkt. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 27. feb 2019, 19:48 (CET)
Ja. Da det ikke var dig, der havde indføjet kilder, har jeg selv rettet til en af de accepterede normer (der er flere sidestillede).--Ramloser (diskussion) 27. feb 2019, 19:50 (CET)
Det ser også bedre ud. Det dér med, at henvisninger skal være halvdelen af en artikels overskrifter, er lidt for meget, synes jeg selv. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 27. feb 2019, 20:14 (CET)

Nyheder for marts 2019[redigér wikikode]

Annoncer
Farm-Fresh facebook.png Flere kvinder på Wiki


Nyheder for marts 2019 (beklager fejlen første gang)[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 3 - udgivet 1. marts 2019

wikipedia er for vanskelig for mig[redigér wikikode]

Hej B-i-C,

Jeg takker for dine mange gode råd, men jeg må erkende, at Wiki er for svær for mig. Wiki er tydeligvis for personer, som kender til koding, men som desværre ikke bruger tiden på at fremstille software. Der mangler ellers meget gratis software, så det er en skam, at dygtige personer ikke fremstiller mere software.

Selv er jeg blot en uduelig amatør, hvis evner ikke rækker. Jeg beklager og beder om tilgivelse.(skrev MacApps (diskussion • bidrag) 1. mar 2019, 20:09. Husk at signere dine indlæg.)

MacApps! Det skal du ikke sige. Det er helt okay. Det vigtige er, at du prøver på at forbedre Wikipedia, ikke, at du kan finde ud af at formatere referencer o.lign. Det er helt fint. Men at trykke på "Forhåndsvisning" har ikke noget med kodning at gøre. Det er bare en knap. Se Hjælp:Forhåndsvisning.
P.S. Husk din signatur ;-)--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 1. mar 2019, 21:37 (CET)

Uenighed med din tilbagerrulning af min ændring på Daniel Ek[redigér wikikode]

Hej Biscuit-in-Chief. Jeg må erkende, at jeg er uenig med din tilbagerulning af min ændring. Spotify er et luxembourgsk firma med hovedkontor i USA[1].

Spotify-tjenesten er svensk, men virksomheden, som Daniel Ek ejer er luxembourgsk. Derfor mener jeg, at vi burde fokusere på fakta i stedet for subjektiv skandinavisk stolthed.

TheRealMangoDK (diskussion) 2. mar 2019, 20:42 (CET)

Dette har intet at gøre med min skandinaviske stolthed.. Iflg. denne kilde: [2] blev Spotify etableret i Sverige i 2006. Desuden er hovedkvarteret i Sverige. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 2. mar 2019, 20:53 (CET)

Referencer

  1. ^ Den officielle kontaktside for Spotify (Spotify.com viser Spotify AB-kontoret som hovedkontor, da vi er i Danmark, hvor at Spotify USA Inc. er det officielle hovedkontor)
  2. ^ http://whois.domaintools.com/spotify.com


Er vist alt for uerfaren til dette forum[redigér wikikode]

Jeg er uretmæssigt kommet til at oprette et indlæg om min arbejdsgiver, og jeg vil meget gerne undskylde. Jeg har ikke handlet i ond tro, men er meget uerfaren bruger. I første omgang kunne jeg kun se en kommentar om at wiki ikke godkende kvinden som jeg oprettede (og som er nævnt i en anden artikel på wiki). Efterfølgende er jeg blevet gjort opmærksom på at det drejer sig om min inhabilitet. Jeg undskylder og håber meget at en erfaren vil tage et kig på min artikel og rette den til så den følger reglerne... Mvh E Askholm (diskussion) 9. mar 2019, 00:42 (CET)

Hej E Askholm. Det er helt fint. Nu har jeg faktisk ikke rørt nogen af dine artikler, så måske du vil spørge på nybegynderforummet. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 9. mar 2019, 12:14 (CET)

For kompliceret for nu[redigér wikikode]

Det er meget kompliceret system at finde rundt i. Bare hvordan man svarer på et diskussionspunkt kræver brug af kode, som man skal sætte sig ind... :-) Så lige nu bliver jeg ikke fast bidragyder. Det er dejligt der er nogen det gør det store arbejde, tak for indsatsen! :-) E Askholm (diskussion) 9. mar 2019, 12:33 (CET)

Det er mig, der takker. Du kan også godt bruge VisualEditor, hvis du synes, det er for meget med koden. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 9. mar 2019, 12:38 (CET)

Redigering af af siden "Aarhus Gymnasium"[redigér wikikode]

Hej Biscuit-in-Chief

Tak for dit årvågne blik for ordenlighed på Wikipedia - det er bestemt for alles bedste.

Var dog en smule overrasket over at se vores opdateringer og tiltrængte tilføjelser slettet. Teksten er absolut objektiv og tjener kun i Wikipedias ånd, om at oplyse og informere brugerne. Den gamle tekst er, eksempelvis efter fusion og nye navne i ledelsen, ikke dækkende nok i dag og derfor behøver siden en opdatering. Kan vi få lov til det?

Tak for din tid

På vegne af Aarhus Tech/Aarhus Gymnasium kommunikationsafdeling

Søren B. Jensen *EMAIL FJERNET*

Hej Søren, tak for din besked. Jeg har fjernet din email – lad os bare tage dette over Wikipedia.
Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have tallene opdateret, og jeg tvivler ikke et øjeblik på dine gode hensigter. Men på Wikipedia er man (ligesom de fleste andre steder) altid nødt til at følge nogle regler. Disse regler er lagt for at forhindre folk i at tilføje ting, som ikke egner sig til Wikipedia. Det er meget vigtigt at følge disse regler, uanset sine hensigter. Der er to grunde til, at jeg fjernede det, du havde skrevede: Den mest væsentlige grund er, at man ikke skriver om sig selv eller sit firma. Hvis du gerne vil have noget fakta om en institution, som du er tilknyttet til (som du lige her er), skal du typisk spørge på artiklens disskussionsside (i dette tilfælde Diskussion:Aarhus Gymnasium), om nogen kan ændre det for dig. Dog kan du i dette tilfælde bare komme til mig. Men, og dette men leder videre til den næste grund: For verificerbarhed bør alting på Wikipedia have kilder. Det er den anden grund til, at jeg fjernede det, du (antager jeg) havde skrevet. Når en hvilken som helst person skal skrive om noget, som andre skal kunne læse og stole på, er det vigtigt med kilder – langt vigtigere end fx i Encyclopædia Britannica, hvor info først skal godkendes, før det bliver lagt op.
Måske har I en PDF-fil med "facts and figures" om Aarhus Gymnasium eller noget lignende? I så fald kan du bruge den som kilde, så længe den ligger på Aarhus Gymnasiums officielle hjemmeside. Hvis ikke kan I lave én.
Kom til mig igen, når du har fundet kilder. Så skal jeg nok få sørget for, at det bliver lagt op.
Mvh. Biscuit-in-Chief.
P.S. husk at signére dine indlæg på diskusionssider :-)--Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 18. mar 2019, 15:57 (CET)

Aarhus Gymnasium[redigér wikikode]

Hej Biscuit Her er kilde til min tidligere tekst om AARHUS GYM: https://aarhusgym.dk/om-aarhus-gymnasium/ Vil du opdatere siden? Tak for din tid

Praktiktech (diskussion) 22. mar 2019, 10:39 (CET)

Desværre er jeg ikke hjemme de næste dage. Jeg kigger på det på mandag. —Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 22. mar 2019, 10:53 (CET)
Jeg har gjort, hvad jeg kunne. --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 24. mar 2019, 16:48 (CET)

Opdatering til Aarhus Gym[redigér wikikode]

Hej igen Biscuit Har rettet teksten om skolen, så alle vores 4 uddannelser er med. Vi er ikke udelukkende et teknisk gymnasium. Der er dokumentation på det hele.

Vil desuden gerne have vores rektorer opdateret også. Er det ok?

Uddannelsesdirektør:Yago Bundgaard Rektorer: Aarhus C - Karsten Bak Ramlov Tilst - Marie Kongskov Viby og Skanderborg - Ivan Lauridsen

Venlig hilsen (skrev Praktiktech (diskussion • bidrag) 25. mar 2019, 13:22‎. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har nu ændret det lidt, så det er, hvad vi kalder encyklopædisk. Jeg vil gerne bede dig om at lade være med at redigere i artiklen, da den omhandler – antager jeg – din arbejdsplads. Spørg hellere mig. Jeg har nu opdateret det.
Har du en kilde til de ca. 80 ansatte og hvornår skolen blev grundlagt?--Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 26. mar 2019, 15:10 (CET)

Nyheder for april 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2019

Wikipedia discord[redigér wikikode]

Hej Biscuit-in-Chief! For nyligt har jeg haft denne ide om at skabe en discord server for danskere på wikipedia. Jeg tror det vil gøre kommunikation lidt bedre imellem brugere, især nye brugere, siden jeg synes wikipedias system (bl.a. diskussion siderne) er lidt vanskelige at bruge for første gang. Jeg har påbegyndt en og prøver at invitere så mange som muligt, især dem som er aktive. Hvis du kunne være interreseret så brug linket nedenfor (linket kan ikke bruges efter 24 timer do fortæl mig hvis du ikke kommer online inden da). Hvis noget lignende allerede eksisterer så må du også meget gerne informere mig om det.

https://discord.gg/HJ3YEr

-v. h. Bobbylux (diskussion) 15. apr 2019, 21:09 (CEST)

Hejsa, overhovedet ikke en ringe idé. Vi har faktisk det, der hedder IRC, men det er noget gammelt og overkompliceret bras, så det er en god idé. Jeg joiner. —Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 15. apr 2019, 21:48 (CEST)

Flytning ved kopiering....[redigér wikikode]

Jeg kan se du har flyttet ISSN til International Standard Serial Number ved at kopiere indholdet - der er ikke specielt godt. Du bør aldrig gøre det igen... Historien på artiklen flytter ikke med, Wikidata bliver ikke opdateret osv. Jeg kan se, at du ikke kunne bruge flyttefunktionen, da der var flere redigeringer, som blokkeret for at du selv kunne overskrive omdirigeringen. Hvis du løber ind i det, skal du have fat i en administrator - altid!!!!! En administrator kan slette omdirigeringen samtidig med flytningen.

Hvis du har ændringer i artiklen International Standard Serial Number skal du redde dem. Jeg skuer dine ændringer tilbage og laver flytningen på den rigtige måde - muligvis senere i aften. --Steen Th (diskussion) 5. maj 2019, 18:21 (CEST)

Hej Steen. Undskyld! Det gik ikke op for mig. Jeg får fat i en admin næste gang. --Biscuit-in-Chief (Diskussion Bidrag) 5. maj 2019, 18:24 (CEST)

Nyheder for maj 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 5 - udgivet 8. maj 2019

Tankestreg[redigér wikikode]

Jeg har omgjort din ændring af bindestreg til tankestreg i "Vidste du at..." i henhold til Retskrivningsreglerne § 57.9. Bemærk at der altid kan bruges bindestreg, og at tankestreg i stedet for bindestreg kan anvendes ved særlig lange ord og talangivelser. Dels er der tale om kan, ikke skal i forbindelse med tankestreg, og dels synes jeg ikke at to årstal er særlig lange talangivelser. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. maj 2019, 18:30 (CEST)

Men jf. WP:S#Biografier er det ukorrekt. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 19. maj 2019, 18:51 (CEST)
Det afsnit i stilmanualen du henviser til, omhandler i biografier, ikke tekst andre steder. I øvrigt blev tankestregsreglen i stilmanualen kritiseret af flere parter i den nylige diskussion. Ellers vil jeg henvise til WP:S#Tegnsætning, og den generelle regel om at man ikke ændrer en korrekt form til en anden korrekt form (kan ikke lige huske hvor det står). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. maj 2019, 19:29 (CEST)