Brugerdiskussion:Cyclonebill

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

- så er det jo spændende hvad jeres projekt når frem til -- vh. Nico 5. jan 2006 kl. 16:56 (CET)

Troværdighedsprojektet[rediger kildetekst]

Det er da et spændende indspark. Jeg savnede bare en rediger-funktion i Acrobat Reader :-) I tredje afsnit om hærværk mangler vist et "blev". Der er lidt større forskel på anonyme brugere og de registrerede, end du fortæller. Anonyme brugere kan ikke lave "mindre ændringer" og de kan ikke flytte sider her på den danske udgave af Wikipedia.

Jeg glæder mig til at se konklusionen, hvis den også bliver udgivet. Jeg har lige søgt på McCroskey uden af finde noget, så jeg håber du får overskud til at skrive flere artikler. Rune Magnussen 10. jan 2006 kl. 17:54 (CET)

Mange tak for din kommentar! Jeg vil undersøge anonyme brugeres rettigheder lidt nærmere og rette op på det. En ny version med konklusion er uploadet nu. --Cyclonebill 10. jan 2006 kl. 18:26 (CET)

Hej Anders, nogle kommentarer fra mig:

  • Tillæg til Runes kommentar ovenfor om forskelle mellem registrerede og ikke-registrerede brugere. Registrerede brugere har flere fordele: overvågningslisten, automatisk besked om nye meddelelser på deres diskussionsside, mulighed for "finindstilling" af hvordan Wikipedias brugergræneflade mv. skal opføre sig, og formentlig forskelligt andet.
  • Side 6: Det er lidt misvisende at tale om anonyme brugere angående dem, der har valgt ikke at bidrage under et brugernavn, da man faktisk er mindre anonym i kraft af at ens IP-adresse offentliggøres ved alle redigeringer. En anonym bruger kan vælge ikke at oprette en brugerprofil og dermed være stort set anonym (når der ses bort fra bidrag og evt. diskussioner).
  • Side 6, noten: Noten er både rigtig og forkert. Der findes offentlige og private IP-adresser. De offentlige IP-adresser er unikke på hele Internet, men kan dække over fx en enkelt server eller mange personlige computere med hver deres private IP-adresse. Private IP-adresser genbruges i meget høj grad (fordi der ikke er offentlige IP-adresser nok i IPv4; IPv6 løser måske engang problemet). De private IP-adresser forlader aldrig det netværk, som de tilhører, og trafik til/fra dem, oversættes af en såkaldt "gateway". Alt dette er ikke så afgørende for din opgave, men jeg ville nævne det for en god ordens skyld, i fald du ikke var klar over det.
  • Side 9, noten: Du kunne måske nævne, at årsagen til at forsiden ikke kan redigeres, er hærværk - tidligere kunne alle redigere forsiden (og faktisk kan alle redigere forsiden; det sker via en skabelon).
  • Side 10: Der er en tredje kontrolform: Overvågningslisten, som kigges igennem jævnligt for at se hvad der er sket med de artikler, som interesserer dem i særlig grad, eller som hyppigt udsættes for hærværk (som man så kan gendanne, hvis ingen andre har bemærket det).
  • Side 10, noten: Dit gæt er korrekt.
  • Side 11: Formuleringen "institutioner der udøver hærværk" kan misforstås; en bedre formulering ville måske være "institutioner hvorfra der udøves hærværk".

Resten af din opgave skimmede jeg kun.

I opgaven nævner du ikke de såkaldte redigeringskrige, se fx Holland med tilhørende diskussionsside og navngivningsafstemning. Blot nævnt hvis du ikke skulle have overvejet det.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 10. jan 2006 kl. 18:42 (CET)

Tusind tak for flere gode kommentarer! Det er en meget stor hjælp. Jeg har rettet op på fejlene og lagt en ny version på profilsiden. Specielt er det med forskellen mellem registrerede og "anonyme" brugere udbygget. Er dog stadig lidt i tvivl om jeg har fået det med IP-adresser rigtigt... --Cyclonebill 10. jan 2006 kl. 20:53 (CET)
Det med IP-adresserne ser fint ud.
Under "Brugergrupper" skriver du at man kan "skelne mellem Wikipedias brugere på to forskellige måder", mens du efterfølgende nævner tre forskellige grupper af brugere.
Administratorer kan forresten genskabe slettede artikler (med fuld historik), hvis sletningen fx var en fejltagelse.
Held og lykke med opgaven.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 10. jan 2006 kl. 21:51 (CET)
Held og lykke med dit projekt fra mig også, det er dejligt at se en grundig og sober gennemgang af wiki-projektet. -- vh. Nico 10. jan 2006 kl. 21:59 (CET)

I skal have stor tak for jeres hjælp og kommentarer! Projektet er afsluttet nu - der er link til en endelig version fra profilsiden. --Cyclonebill 10. jan 2006 kl. 23:36 (CET)

Wikipedia-opgave i filosofi[rediger kildetekst]

Hej Anders. Jeg ser at du blev færdig med dit speciale, - jeg nåede dog desværre aldrig at læse det før jeg fik skrevet min opgave, der delvist handler om Wikipedia, men jeg nåede at læse din eksamensopgave. (Grunden er at jeg mere eller mindre skrev hele min opgave i foråret 2006, men først fik den afleveret her i jan. 2007). Det er selvfølgelig en helt anden vinkel jeg har som filosofistuderende, men hvis du/I skulle have lyst til at se på min opgave, kan den downloades her. Cheers/--Anjoe (Anders) 7. mar 2007 kl. 21:52 (CET)

Super - tak skal du have, jeg kigger på det og har også sendt link til min specialemakker. Og tillykke med 10-tallet! --Cyclonebill 8. mar 2007 kl. 10:06 (CET)