Brugerdiskussion:Dannebrog Spy/Arkiv 2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Samlinger af diverse diskussioner startet af JPEriksson, Pontus Eriksson, Awayanoder eller hvad han nu kalder sig i denne måned. Hovedsageligt uvedkommende ævl og frabedte indlæg og derfor kun delvist besvarede.

fraPontus Eriksson. Jeg har tidliger ikke opdaget den her slags personlige sider. Jeg har noga läst dine råd, og i stort er jeg helt enig. Jeg skylder dig udskuld om flee tinger, isär det med "Stadsbane". Dog skriver du "spör om råd" - det gjorde jeg faktisk. Og om hjälp.

Du skriver også klage ikke på småfejl. Inger er perfekt. Men isär om klippekortsmaskinerne ved perrongerne og at man ikke må passere denne streg/linje og min advarsel mod at köre uden billet var ikke endgang fejl og en del andre ting fx om baner/linjer synes jeg du klagat over små fejl - isär som ingressen ikkeskal värekompliceret. Jeg beskrev hvordan banerne ser ud, og den exakte historien var alreden kopiered (der mange svensker gör, og i yngre dager gjorde jeg det selv.) Her afser jeg ikke händelsen mellem Tåstrup og Höje Tåstrup 1990 - uden langt för i det sene 70'er og 80'er (Jeg er födt 1964 og jeg kan stadig huske når jeg var 3-4 år og trodde verlden kun bestod af Sverige og Danmark) Jeg giver dig redt i at linjerne kan lägges ommen synes mine fejl i den afdelning var små. Det blev lidt meget om metron, men på den engelssprogelig Wikipedia må du så klage - derstår også i artiklen om "Copenhagen S-train" (sög på S-train og velg "Copenhagen" ; på engelsk erder ikke forskäl på S-tog og S-bahn.) Men der står fx "since 2002 the S-train is complemented by the Copenhagen metro" og oversättelsen er "surburban rail" ikke "commuter train"

Jeg synes det er kedeligt at vores diskussion blev irritered. Jeg har ikke den her slags side Wikipedia er ikke min specialitet, men jeg har aldrig ändret en artikel uden fakta - eneste undtagelse er "stadsbane". Egentlig ville jeg tillföre längde og antal stationer, men så var det så det med stadsbane. Og det har jeg tillstået var fejl, men jeg har stadig ikke helt begibet det her med "lokaltog" - fordi der er de andre slags "lokaltog" inden for HUR-området. De köres fx af movia - men "privatbaner" ? Movia kan ju fx ta over drift i metro, og DSB lige så. (de har fått tilstand for budgivning lige vel, har jeg lest på andre sider om den köbenhavnske sportrafik.) myldretid.dk eller bybane.net.

Jeg er i Köbenhav i hvert fald ti ganger per år, taler rimligt god dansk (mer er autodidagt og stave er jeg ikkegod til. Jeg blev ked af sammenligningen ved mig selv og stockholmere. Jeg kender godt at den konflikt ikke helt opfattes af dansker der er ked af fulde svensker (hvilke finder i to kategorier 1 unge skåninger der kan lige drikke öl, men ikke ta seden dit man kommer 2 voxne svensker langt oppe fra)

Jeg föler mig ikke 100% dansk, men mere dansk end svensk i skånsk betydelse. De kallar oss "fucking halvdanskar", "fucking" kan jeg ikke li' men "halvdansk" ser jeg positivt på. Og hvis du läser lidt historia ser du at Skåne, Blekinge og Halland erland der den fede svenske konge Karl X Gustav fick i 1658. Han fick sit straff kun to årsenere, da han dog i Göteborg. Danmark generövrede Skåne flera ganger, med starkt stöd af befolkningen. I perioden 1730-1864 var Skåne stadig ikke glemt. Men da Danmark kom i krig med Preussen og Österrig-Ungarn tabtes ikke kun de tysktalende områder i Holsten men også hele Slesvig med Flensborg. Efter 1871 blev Preussen forenet med alle andre tysktalende furtsendömmen, kurfurstendömmen og et par kongerigen. Der var kun Österrig der også fanns tysktalende, og det gamle Österrig var også dagens Ungarn, Tjekiet, Slovakiet, Slovenien, Kroatien, Bosnien, deler af Polen og Ukraine samt Transsylvanien i dagens Rumänien. I hvert fald blev tabet af isär Slesvig et hårt slag for Danmark. Og Skåne blev ikke prioriteret mer. I 1920 red kon Christian X over kongeån - det var den 10:e juli 1920 som Nordeslesvig/Sönderjyllan atter blev dansk territorium. Med byerne Sönderborg,Åbenrå og Haderslev (og Tönder hvis den täller som by)- dog ikke Flensborg.

.

Danmark fikk ny chance at få Flensborg tilbage i 1945, men dog den brittiske ministär Atlee erbjöd Danmark Sydslesvig (der låg i den brittiske ockupationszone) men pga dansk politisk uenighed om detaljer gikk tilfälder forbi tods at efter nazismen mange af de halvdanske atter ville blive dansker (fler end 100 000 önskede gränseforändring i sydslevig). Nu er Flensborgchansen over. De dansktalende er blivet färre og äldre. Historie er mere intressant end togbaner.

.

Jeg afslutter med mine opgifter der jeg håber Du fjerner , men hvis du vil må du give mig din e-mail, der er i sär et skematiskt kort jeg vil viseDig, hvis muligt

.
Pontus Eriksson,

(diverse kontaktoplysninger fjernet)

ej fast ip


fra Pontus - jeg begriber ikke hvad der er skett. Men nu har jeg logget på igen med "husk mig" - det plejer alltid virke på andre sider. Jag hved ikke hvor eller jeg skal diskutere det sisde med Dig. Og måske heller ikke hvordan. Jeg har tilstået en de fejl jeg er skyldig til. Det har ikke du (fx om linjen man ikke må passere uden gyldig billet etc.

.

Jeg synes din (?) ingress er meget god, men på en svensk wikipedia side er fx Frederikssund og Farum ikke så vel kende byer. At pröve presenter S-banen som tre linjer sydfra (i forhold til hovedbanen) og tre ud (med en fälles strägning) plus ringbanen, som jeg skrev i den svenske ingress er A-ikke fejl B-måske mer pedagogisk for svensker. I hvärt fald kan jeg ikke forstå den kraftige kritik mod min beskrivning. Hvordan banerne kom til står ju under historie. Måske forvekslede jeg orden "baner" og "linjer" fra begynnelsen. Men lige vel.

.

Disskutere under det rette sted - hvor er så det ???

.

Jeg föler mig som en slags fiende for Dig, det er ikke besvaret. Dog jeg bliver irriterad af at en dansker der ingriber på den svenske side ikke tar op det centrale spörsmål. "Pendeltog". Mener du at S-togen benävnes "pendeltog" af nogen bruger - uansedt dansk eller skånsk. Den brittiske opfattelse er "surburban rail" der passer godt sammen med din ingress. Det påpeges dog at S-banen er komplettered af metron de siste år.

.

Metron er teknisk en anden ting. Dog er det korrekt at den kompletterer S-banen hvor ingen S-bane findes.

.

Tunnelspörsmålet er ikke "min baby", dog er der i hvert fald to tunnler. Röret og mellem Vesterport og Hovedbanen. Det eneste jeg skrivet er at "Boulevardtunneln er den längste men ikke den eneste". Det skrev jeg for A-det ikke er fejl B-det bliver mere imponerende for stockholmerne. Men OK de andre tunnler er måske kun viadukter.

.

Der findes (isär efter den ny plan) express-S-tog selv om det ikke er et DSB-navn.

.

Der var klager om at S-banen var for lang for at tälles som "stadsbana" - som jeg brugede også på svensk, hvor det i hvert fald passer.

.

Du skrev noget om "köb en dansk til...(husker ikke ordet) neste gang du er i DK" Så begynner jeg undre hvis leksikon (lexikon) ikke forståes på dansk. Encyklopedia er et mere själdend bruget ord. Men det er alltså ikke en ordbog jeg mener. Uden en samling böger det optager alle slags ting fx "hunder", "fodbold", "Landskrona", "Hitler, Adolf", "Churchill, Winston" , "tog" - alle slags ting og kende personer. Ligesom Wikipedia. forskällen er at lexikon skrives af experter - og det er vi ikke. (fx skulle din S-tog side slutte med "historie" og ha "asbestsagen der i - under historia". Nu hved jeg at du forstår hvad jeg mener - og selvfölgelig kan jeg köbe et danskt lexikon (og skal göre en dag) men det er ikke nämt at få det med hjem. En god encyklopedia er i hvert fald 15 tykke böger. Helst fler.

.

Du har (ikke helt forkert) klaget på mit sprogbrug (en gang), men Du har så også klager over allt jeg pröver erkläre/forklare. Og du har ikke väret 100% konsekvent. En gang er kun det officielle det der duger, andre ganger er det officielle forkärt. Fx de "lokale" lokaltog. Hvem der besitter aktierne forstår jeg slet ikke relevansen i. Desse tog heter "lokaltog" på dansk i hvert fald i fölge dem selve. Måske du er expert, synes du ? (prövede lidt ironi, unskuld)

.

Jeg bor på et sted det tillhörer Sverige, dessvärre. Det gör mig dog ikke till svensker. Kun historisk ukundskab (som jeg ikke påstår du har, men jeg hved ikke) er grunden til en del danskers forveksling. Hvis du kommer til Malmö får du näppe problemer med sproget hvis du taler lidt langsamt og måske kender til de viktigste forskällige ord. Men hvis jeg kommer till Stockholm er det ikke nokk med at jeg ikke bliver förstådd, mange viser en attityd der ikke en gang findes i Helsingör mod fulle "svensker". Sverige vill ha Skåne som sitt territorium, men de pisser på den skånske befolkning. Det er intelligente danskers plikt at i hvert fald huske dette. Det har gået 351 år siden freden i Roskilde, men der er stadig 600 km op til Stockholm. Köbenhavn kan jeg se hvis jeg kun går omkring 500 meter.

.

Ang. "härverket" der var en protest / civilt modstand. Hvordan kende du det ? Er pendeltågs-Kildor og Du i samarbejde mod mig ? I hvert fald har jeg prövet at beskrive de stockholmske P-tog, det körer på fälles spor med IC-tog og andre og der kun har tre stationer hvor S-banen har 32.

.

Er zone1 , 2 og 3 det samme som Köbenhavn og Frederiksbergs kommuner ??? (det er et spörsmål) - i hvert fald er desse tre zoner (dog S-tog kun operer i zone 1 og 2 af desse 3)ungifär det samme som ikke "indre by" men "centrale hovedstaden med kvarters bebyggelse" - der tilsvarer "innerstan" i Stockholm - hvor kun 3 st P-tog stn findes.

.

Mange bruger af S-tog står af på Nörreport og i indre by. Men sådan er det ju med busser og metro med. Og over allt i verlden. Pendeltogen i STOCKHOLM kan dog KUN bruges på denne måde sådan er det ikke med S-togen. Det findes også i Köbenhavn alltid mulighed at bruge forskällige "vejer" mellem to stationer (indenfor Ringbanen) - og med Metron yderlige flere muligheder. Og med cityringen bliver det Köbenhavnske (S+M) system af topklass i internationelle samligninger. Såddan er Stockholms T-bane plus pendeltog slet ikke. Der findes kun en lille bid (T-centralen-Fridhemsplan) der man kan velje vej selv. Kik på kort over London, Paris, Berlin, Hamborg etc - om få år bliver Köbenhavns togsystemer i klasse med dem. Ikke lige så store men af den samme princip. Såddan bliver det ikke i Stockholm. Hvis röret blev ordentligt renoveret (måske med en station ved Georg Brandes Plads) bliver det "even better".

.

Afsluttning. Du må gerne maile mig (e-mailadresse fjernet) Jeg er ked af våres diskussion blev lidt trist. Har jeg skrivit dette på forkert sted - og Du fjerner det , venlig skriv hvor Du synes jeg skal disskutere. På S-tog siden er det nokk fullt. Og du er den der kan Wikipedia.

.

Med venlig hilsen PontusEriksson, Landskrona


Allerførst: du kører lige nu med to forskellige brugernavne: bruger:Pontus Eriksson og bruger:JPEriksson. Den slags dobbeltgængeri er forbudt og kan føre til blokering. Henvend dig på Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn for at få det ordnet.
Diskuter på rette sted: ærlig talt, så prøv dog at læse hvad jeg skriver og tænk dig om. Der skal diskuteres på de diskussionssider, der har med sagen at gøre. Det har denne absolut ikke, for den tilhørende Bruger:Dannebrog Spy/Frederikshavn Kommune er et kasseret forslag fra diskussioner i forbindelse med kommunalreformen i Danmark i 2007. Den har intet som helst at gøre med S-tog.
Diskussioner vedrørende den svenske S-togsartikel skal foregå på sv:Diskussion:Köpenhamns pendeltåg. Diskussioner vedrørende den danske artikel skal foregå på diskussion:S-tog. Og er det bare mig, du vil kontakte, så er det Brugerdiskussion:Dannebrog Spy.
Linien der ikke må passeres uden billet: der er ikke sådan nogle linier. Der er kun nogle skilte på perronen om, at man får en bøde på 750 kr., hvis man kører uden billet. Derimod kan man frit og gratis stå på perronen, hvad enten man vil fotografere tog eller hente farbror Göran og tante Victoria. Dog må man selvfølgelig ikke være til gene eller fare, ligesom hjemløse og tiggere heller ikke er velkomne.
Baner og linier: hold nu op med at se de nordgående og sydgående baner som lange sammenhængende baner. De er koblet sammen, fordi det var og er praktisk, ikke fordi de øvrigt har noget med hinanden at gøre. For eksempel tælles kilometer fra Københavns Hovedbanegård mod både nord og syd. Det er herfra tingene ses, ikke Køge, Høje Taastrup eller Frederikssund. Og set fra København er der altså seks baner, tre mod og tre mod syd. At de fleste linier så kører igennem er så en anden sag.
Express-S-tog: ja jeg har godt bemærket betegnelsen i den svenske artikel og undret mig over det. Det er ikke et navn, der bruges på den her side af sundet.
Leksikon: undskyld men her har jeg altså svært ved ikke at grine: jeg skrev "tastatur", på svensk tangentbord - du ved den ting med bogstaver, tal og tegn, du sidder og trykker på, når du skriver på computer. Nok lidt nemmere at tage under armen end de 24 bind, Den Store Danske Encyklopædi består af!
Lokaltog: at ting er noget er ikke ensbetydende med, at de også hedder det. Både Hovedstadens Lokalbaner og S-banen er lokalbaner, men det er kun de første, der har det som en del af navnet og det endda kun siden selskabet blev dannet i 2002. Selve banerne er bygget længe før, nogle fandt på ordet lokalbane. Du vil kunne finde tilsvarende manglende logik mange andre steder. For eksempel hedder det Svenska Dagbladet men Göteborgs-Posten, selvom det svenske postvæsen vel næppe har noget med sidstnævnte at gøre. Og Sydsvenskan er en avis (tidning) og ikke en person. Og så fremdeles.
Skåne kontra Stockholm: jeg er udmærket klar over, at en del skåninge ikke bryder sig om at blive kaldt svenskere og har bøvl med stockholmerne, men det kan jeg altså ikke gøre noget ved. Forsøg med jeres eget Dalauppror eller noget i den stil men hold venligst Wikipedia udenfor.
Fjende: jeg ser dig ikke som fjende, men jeg er efterhånden noget træt af 1) du skriver de gale steder og også efter at have fået det at vide, 2) din inddragen af Skånes og Danmarks historie som absolut intet har med S-tog at gøre, 3) din evindelige insisteren på at inddrage mig i diskussionen om pendeltåg kontra S-tog. Jeg har ikke noget nærmere kendskab til de svenske normer på området og vil derfor ikke blandes yderligere ind i diskussionen. Den må du tage med de svenske brugere på sv:Wikipedia:Problematiska kategorier#Kategori:Pendeltågsystem.
E-mail: lad være med at angive e-mailadresse. Siden her kan læses af alle, også af dem der vil sende dig spam, virus og andre ubehagelige ting. Jeg har derfor fjernet den fra dit indlæg (normalt må man ikke rette i andres indlæg, men her var det nødvendigt). --Dannebrog Spy 23. apr 2009, 17:02 (CEST)

Meget af det Du skriver er jeg enig med. Som fejl sted - men när jeg skrivit 30 min og det ikke går at gemme to ganger iträk pröver jeg så noget andet. Selfölgelig har Frederikshavn intet med voresdiskussion at göre. Men syntes det var fullt nokk på din side. Som du märker er jeg ikke god til at stave dansk, jeg er heller ikke indsatt någet särligt i den her editor. Jeg pröver rätte mig til dine gode råd (selv om jeg kan forstå at du ikke er tilfreds med mig på den måde. Men så logger jeg ind igen - så er det også fejl.) Linjerne man ikke må passere går lige ved det ham kallede "stämpelur", men de er efterhånd i behov af genmalning. De er også måske 1 cm og det er i Berlin de er gule, i Köbenhavn röde. Unskuld. De har i hvert fald värit der - hvis det ikke endrets siste tid. Hvisdu kun ser til de små ting resonerer ofte som dig ang. historie. Sambandet med S-tog findes dog kun viaden svenske Wikipedia. Du kender ikke til pendeltog, heller ikke jeg. Men af de skematiske kort der nämt findes underfx "Stockholms pendeltog" kan du nämt se at der kun er trestationer i innerstaden, dessudom påpeger du at jeg ikke lytter til dig - men jeg har ju erkläret hvad pendeltog er i Stockholm. Jeg haringen klager (af betydning )på den danskeside - kun på den svenske. Jeg har unskuldet mig for stadsbane - men du har fx aldrig givet nig opfodring at bidraget med antal stationer og banelängd manglede.

.

Du gjorde indläg på svenskeside - men vil ikke skive at S-tog ikke benävnes pendeltog i Köbenhavn dog påpeger du at express-s-tog er forkert. Jeg kan ikke hjelpeat jeg synes det er inkonsekvent. Jeg spurte om hjelp , bad om hjelp - men du vil ikke. Jeg kan "som mitt i" ikke forstå at du acceptererden lort derskriver om DK på svenske sideraf unge stockholmere. Det handler om det Danmark som haft sine gränsersiden Kong Christian X red over Kongeåen den 10:e juli 1920. Kun Bismarcks ridtur vedSedan 1870 for at modtage Napoleon III:s kapiyulation i det krig han selv begynte. Historie er viktigt - uden historie ingen fremtid. Det har med S-tog at göre - dog ikke teknisk. Du skriver en sideom S-tog, men jeg må ikke göre den anpassad til stockholmerne (der er så frygtligt glade for at imponeresaf sig selve og sin by, på en måde du nokk ikke märkt - og deri ligger gammelt had mod kongeriget Danmark - defor må deres T-bane ikke sammenlignes med S-togen. Og du ger mig forbudt til at skrive lidt bedre om S-banen på svenske Wikipedia (sammen med Kildor ?) Hvis jeg skriver i ingressen på svenske Wikipedia fx: "Köpenhamns S-tåg, som på senare år allt mer kompletteras med den nya moderna metron kan är Köpenhamns motsvarighet till Stockholms tunnelbana. Enbart S-banan är 155 km lång och har 84 stationer varav 32 ligger inom Köpenhamns innerstad...."(som på svensk ikke modsvarer "indre by)"... schematiskt består banorna av två centrala delar, den östliga genom Köpenhamns centrala centrum och den västliga den nyligen förlängda s.k. ringbanan. Linjer utgår radiellt från dessa till både de närmsta stadsdelarna och till förstäder som Köge, Fredrikssund och Hilleröd. Totalt finns sex radiella banor in mot city. Turtätheten är mycket hög (vanligen 10 min för var och en av de 6 linjerna som kör dagligen. 5 minuter drift förekommer också och eftersom flera linjer delarspår genom city avgår ett tåg varannan minut åt varje håll." Jeg vil også få med en rad om at S-tog standser på allevstationer (i centrale byen) medden Re-tog (inkl Ö-tog) kun standser få sted. Dererisär en stockholmare der stendigt vill påpege att Re-tog körer parallellt medS-togen , det synes jeg passer megetbedreind med at beskrive at Re-tog ikke stander overallt.

Jag gider ikke mer nu og er trät - men jag kan åstadkommaen bedre beskrivning, utan faktafel bara jag fick för dig. Når det gäller de linjer (og baner) der kommer ind nord eller sydfra hvd jeg at de kan kobles om - men det der er viktigt er at ge en kort beskrivning over hvordan banen ser ud idag - på DSB:s seneste kort - ikkefor de extreme specialister som dig - men vel for en allmendelig svensk leser. Måske kortare end ovan.

Selvfölgelig skal denneside fjernes, men jag har ju ikke din e-post (dog du nu har min) Eller skal vi ta en bajer på Kildevälde elleranden Ö-bro pub en dag ? Det hade värit intressant at treffe dig, og diskutere.

Med venlig hilsen og unskuld min dårlige Wikipedia editor og login kundskab Pontus Erikkson PS i firserne blev en kend svensk TV-man (Hagge Geigert, han lever ikke mer) amputered en tå - af et lokaltog i Helsinggör. Det blev en lang process, som Helsingör selvfölgelig vand. Men selv kanjeg ikke huske andte end at han blev kört på af et lokaltog. Ikke privattog.

Problemer med at gemme: systemet kan under tiden drille. Men lad være med at prøve andre steder der ikke har noget med sagen at gøre. Gem din tekst i et word-dokument eller lignende på din computer og vend så tilbage på rette sted senere.
Fyldt op på side: Det skal du ikke bekymrer dig så meget om. Det er ikke pladsmangel, vi lider af. Der er altid plads til et par ekstra indlæg. Men hvis en diskussionsside skønnes at være for lang, bliver de ældste dele arkiveret, det vil sige flyttet til en særlig arkivside. Jeg har ikke haft behov for det endnu, men for eksempel administratorer, der får mange henvendelser, gør det af og til.
Logge ind: problemet er ikke, at du logger ind, for det bør man. Problemet er, at du har to forskellige brugerkonti, selv om man kun må have en.
Linjerne ved klippekortautomat ("stämpelur"): der findes ikke sådanne linier, og jeg kan sandt at sige heller ikke huske at have set dem nogen steder. Til gengæld kan jeg huske, at der vist var en sag engang i 1900'erne, hvor DSB ville give folk bøder for at være på perronen uden billet. Men de tabte i retten.
Pendeltåg: hvor mange gange skal du have det at vide? Du får ingen hjælp til din navnekrig herfra.
Stockholmere og historie: hold det udenfor. Det rager mig en fjer.
Forbudt at skrive: hverken jeg eller Kildor har forbudt dig at skrive i den svenske artikel, for det har ingen af os ret til. Men det, der skrives, skal være korrekt og relevant og følge de svenske normer, uanset hvem der skriver.
Bajer: glem det, jeg rører ikke spiritus.
Hagge Geigert: jeg er ikke gammel nok til at huske den sag, så hvad aviser og fjernsyn har skrevet og sagt dengang ved jeg ikke. Men da journalister er betalt for at skrive og ikke for at vide hvad de skriver om, skal man ikke stole for meget på dem, når det gælder detaljer. Efter din beskrivelse lyder det imidlertid som om, det er Hornbækbanen, han er kommet for tæt på. Den er en privatbane, da den er et privat aktieselskab. Imidlertid ejer forskellige offentlige myndigheder næsten alle aktier i privatbanerne, så det med privat har gennem nu mange årtier mest være formelt. Istedet er det så blevet populært at tale om lokalbaner. Men det er en betegnelse, der kan bruges om alle baner af lokal karakter uanset ejerskab. --Dannebrog Spy 24. apr 2009, 12:13 (CEST)
.

Jeg drikker selv meget själent, og ikkesom mange dansker troer om alle det bor på sv. territorium. Midr folslag var kun en bajer, ikke spiritus. Fordi det hade väret meget intressant at disskuter med Dig. Roligt, sageligt og uden prätentioner. Min tilbud står og du har min e-post, dog godt du fjernedede. Og om en tid må du godt fjerne u hvert fald det der står under den nordjyske kommune. Stammer Du der fra, eller Du har måske begynt et kämpeprojekt om alle de nye kommuner ? (Sprörmål ikke påstand, ikke dårligt ment) Der er vek ikke npgen krig om navnet på S-banen, vel ? Jeg synes dog faktafejl skal tilrättes inklusive mine egne.

.

Jeg harvel ikke forbudt någen at skrive i Wikipedia ? Kun misstenkt at Du og Kildor samarbejder mod mig. Hvorfor er denne "08" så pän ? Hvis linjerne virkelig er frernede så harde funnits. Og ved "klippeklokken" står lige som i Berlin at perrongen er forbudt at benydde uden gyldig billet. I hvert fald erdet köbenhavnske togsystem ikke "konstigt/märkeligt" som opringeligt stod i sv Wikipedia. Jeg HAR angevet en officiell klage, og det var för jeg läste dit råd. H.Geigert var en svensker fra Göteborg, og han tabte först en tå og der efter en juridisk sag om den tå i Helsingör. Kände ikke navnet Hornbäkbanen men då må väre samme tåg, de körer til Gilleleje (först) så tror jeg toget vendersydpå til Hilleröd, vilket er lidt (lidt) märkligt då der ju er "lille nord". (der för tälledes bland S-tog, men nu er "privatbane". Ellers er jeg ikke st spur intressered i hvem der ejer hvad Heller ikke hvem der körer hvilke tog. - bare HUR-trafikkens tog virker. Det er ting det forendres hvert 5 år omkring (eller i hvert fald kan ändres). Hörde på Lorry at det skal bygges en motorvejtunnel (med merkelig stregning) fra Lyngby/Helsingör-motorvejen eller Hillerödmotorvejen - såg kun det kort der visedes. Så mener jeg at man kan pröve og se hvis S- eller M- bener også kan bygges. Fx Farum banen har en ansluttning til ringbanen og "den fällede" bane på en forskällig måde i forhold til de andre baner. En skiftestation ved Ringbanen mellen Ryparken og Bispjeberg og en station ved "riget" och sen til motorvejstunneln - ja eller nået. At renovere röret og Nörreport synes Ritt og de ande vare overens om, men gör det ordentlig NU. Så bliver det billigere end om 30 år hvis der bygges höje hus på Ö/V Voldgade. Re-perrongen (der man må beträde uden gyldig billet) ved Nörreport er farligt smal hvis der er mange passagér. Og to S-perronger ,en for sydgående og en for nordgående (som på Svanemöllen og Hovedbanen) burde der vel findes på landets mest trafukerede station - eller ? Genatr også min idé med fler stationer på den "fällede strekke" , ved Georg Brandes plads og måske Jarners Plads og på banen mod Tåstrup (för Frederikssundbanen) ved Carlsberg isted for den M-station de ville ha.

.

Har prövat dit tips om det med at ikke ha to brugernavn.(og fortår problemet)Men det er alltå ikke hvad jeg önsker og har nu prövet udeen success. Kommer ej bruge den gamle mer. Og hvis du så nödt vil, anmäl mig. Jeg klarer det ikke. Linken virker men jeg husker ikke mine gamle opgifter - og de virkede lenge godt, tils du påtalte at jeg ikke var inlogged mer. S var jag så nödt til at skabe en ny konto. Ser det som Wikipedias problemer - jeg klare ikke sagen selv. Og hvordan kan "husk mig" plutslig väre vekk ??

.

Jeg forstår at billeder skal ha SVG-formad, men ikke hvordan man får dem in i Wikipedia hvis det väret muligt (for mig, der i övrig er programmör - dog ikke af netverk eller HTML eller scripts a la php. Uden den slags lavnivå programmering man laver med div. standardkredser der kan bruges for alt fra bröd-toasters og vaskemaskiner til styrsystemer for forskällige industriprocesser og flyvemaskiner. Sproget er aldid C og/eller ren assambler i tidskrävende deler. Der er dog ikke rett meget at lave lig nu. (Kan også lave applikationer for PC, også med fx VB.) Men HTML og den her slags editorer er dybt irriterende for mig. Dessuden må jeg ikke ha internettet på min dator,hvis jeg må arbejde hjemme, så jeg sidder med en 6-7 år 900 MHz CPU der er ved at falle sammen rent fysisk. for internettet

.

Men jeg kommer se her én gang mer. Hvis du ikke skriver någet nytt fejl eller om "krig" etc så önsker jeg Dig all lykke. Men husk ingen er fejlfri. (håber ikke du smlignet mig med den der LordLaw eller hvad personen kalde sig) Takk for tipset om den store danske encyklopedi. Hvis Du kender et godt "antikvariat" (en forättning hvor der sälges fx gammel litteratur; hvis navnet er helt anderledes på dansk (som fx Sv "Järnhandel" = Dk "Isenkramforättning" eller lignende) Med venlig hilsen Pontus (der godt hved at dette er forkert ålads, du må meget gerne fjerne eller flytte denne diskussion (jag valgde her for den var tom-ikke unskuls men forklaring)) (Skrev JPEriksson (diskussion • bidrag) 27. apr 2009, 00:49. Husk at signere dine indlæg.)

Hjælp søges af mig med, J. Pontus Eriksson[rediger kildetekst]

Jeg håber Du husker mig fra siste år, da jeg skrev lidt om S-banen - men også fick hjølp af Dig hvordan Wikipedia virker. (Unskuld dårlig dansk men jaeg har i hveret fald installeret dansk tangentbord for "Æ,æ,Ø,ø". Til sagen - under Københavns historia , tidligt 1800-tal står skrivet om det brittiske anfald på København i 1807. Men intet om den brittiske flådes krav att beslagtage den danske flåde (på grund af PM Pitt's paranoia om att Napoleon ellers skulle beslagtage den.) Jeg skrev derfor om stykket om 1800-tallets begynning - på så god dansk jeg bare kan. Och fortællede også om att ved det landsatte anfald i 1807 , så brugede brutterne et nyt våben - raketter som icke kun hade drivladdning av krut, men også fosfor og hullinger i topen af raketten (har sett en dokumentær om lige dette anfald) Når kruttet tog slut fald raketterne ned på halmtagen. Hullingerne gjorde dem svære at fjerne og fosfor kan ikke slukkes på almendeligt vis - og det var desse raketter - i meget højre grad end det brittiske artilleri der fick byen i brand - omkring 90% af alle halmtag og træbyggninger brann ned. Måske kan Du gære en lille indsats for mig igen - og skrive om mine tillæg till 100% korrekt dansk. Jeg håber dog at Du icke misstroer mig om desse brittiske anfall på København, der også er min hovedstad følelsemessigt. Jeg husker alle ganger på færgen mellem Landskrona og Tuborg da jeg var lille. Min verldensbilled var Sverige og Danmark (hvor folk talede lidt sværforståeligt - men som lige vel gick att forstå. Efter et besøg i Stockholm februar 1972 opdagade jeg at folk ikke kun ikke forstod vad jeg (eller min far) sade , de skkrattade åt mig. Så fortalde pappa mig att dette er Sveriges hovedstad - ligesom København. Sidden dess har jeg kun besæget polcirkeln tre ganger (igen med mine forældrer og min syster i november 1977, den gang var jeg 13 år och nu skrattade ikke stockholmerne åt mig mere - de såg kun meget sure ud. I militærtjensten fick man frie rejser hvor man bestillede (inom landet) strax før jul 1985 tog jag nattog opp der kikede lidt (uden at tale i unødan) på aftonen tog jag nattog till Helsingborg och tog strax over til Helsingør, husker jeg. Der var 10 grader varmare och jeg kæbte lidt typiske "svenskerøl" ("Carlsberg Elephant" sandsynligtvis) og det var dejligt. I 1990 var jag i Stockholm éen time for aqt laste af to ton levende krabba fra England - jeg blev så irritered af stockholmerne att jag kærdte direkt hjem igen, Sen tog det 17 år før jag var der oppe igen - och det var kun for at besæge min gamle faster (min fars syster) og hendes man. første gang jeg var der om sommaren. Med det gjorde ikke byen bedre og det var helt lyst hele natten - ikke som her hvor man i sluttningen af juni ksan se hvor solen er under horizonten, men mærk hvis man kiger rakt op mod zenith. I Stockholm gick solen ded 20 min senere end hjemme (dog Stockholm ligger længre mod øst. Men to timer senare var solen under horizonten - men ligevel var det helt lyst - åd alle rættninger og i zenith, og solsen stod op mer end en time fære den gær det her ved Øresund - c:a kl 3:15 (dao var 3:e til 4:e eller 4:e til 5:e juli.

Unskuld jeg skrev et helt lille brev, men hvis Du har lyst så vill jeg neget gerne at Du korrigerer stavnings og grammatiske fejl. Jeg håber dog texten er >90% OK. Under diskussion ber jeg också om hjælp.

Med Venlig Hilsen J.Pontus Eriksson (Arbejdede august til jul - ikke med noget sørligt godt arbejde, men dog , så wikipeda har ikke intresseret mig i lang tid) Jeg hold op op med at logga in på svensk wikipedia efter truelser fra en der kalde sig Wanpe eller Wapne. Men denne synes nu ha fjernets af administratøren, så har jeg begynnt søge efter mit "password"

Kortet over all sportrafikk i "fd HT-området" OK ?[rediger kildetekst]

(Ang. de brittiske angreb i 1801 og 1807 er nu den sag korrekt i dansk, svensk og engelsk wikipedia) Jeg husker Du ikke ville sammenblande metron med S-togen under "S-tog", men jeg har nu lavrt et kort "under sportrafik" hvor Metron, metro bygget af cityringen, Re-tog ocg S-tog er sammenlagte. Kortet viser ikke de forskællige linier, kun hvordan sytemen samvirker (også lokalbanerne ur udsadte - dog uden plats for stationer og navn.) Er kortet ok, ifølge Dig ? Jeg håber Du er tilfreds og kan se at det slags sammenstilling ikke er forkert (ingen ændring af de separate systemer) Jeg har ellers ikke flere sager ang. dk-wiki om København. Mvh Pontus.

Hallå ??? Jeg fikk hjölp med teksten af en "Nico" (og i engelsk wiki af "Marek69"), så nu er Københavns historie forbedred om 1800-tallet - ikke ?? Måske kom hjælpen via Dig, men det hved jeg ikke. Så spørrede jeg om hvad Du syntes om mit kort om den samlede sportrafik - og OBS den ligger ikke under S-tog, Re-tog eller metro. Jeg syntes især det var viktigt at farve zone 1 og 2, då desse udgør "Københavns kvartersbebyggelse" (ungifær) Men så blev det zone 1 - som jeg opdagede ikke helt er detsamme som den indre by. Før metron kom hade det mindre betydning (kun Enghave og Nordhavn ligger i zone 1 men lige vel ikke i indre by; Dybbølsbro er vel Vesterbro men meget tæt på "Hovedbanen") Men med metron og metro cityringen bliver der (på kort som dette - ikke i praktikken) mere forskæl mellem indre by/city og zone 1. Og zone 3 er "Amagers zone 2". Så er der kun Kastrup og Lufthavnen tilbage på Amager. Grunden for at jeg stiller spørsmålet til dig er for din kundskab om S-banen. (og nu gør jeg det ikke på "Frederikshvns kommune" - husker ikke hvorfor det blv helt galt den gang, men jeg var ny på wikipedia.) Du forlader mig måske ikke ? Er det for at myndighederne tvang mig til at lære stavning på svensk og det er lidt mer svært end fx læse, forstå og tale dansk ? Til sist opdaged jeg at der ikke står noet om størrelsen af storby-området og at det findes mange begeb der forvirrer (og bevist misbruges) fx ved sammenligninger med Stockholm der nu påstår sig være "The Capital of Scandinavia" officielt. Hele det 6900 km2 store amtet tælles numere in i det oficielle "Storstockholm" og indbyggerantallet afrundes op til 2 millioner. Men lokaltrafikområdet (med de 96(?) zoner) er stadig et officielt område - ikke ? Og det bor omkring 1,9 millioner fra Køge til Helsingør (vest til Roskilde og Frederiksværk) og dette område er på kun 2850 km2 (uden Stevns kommune). Region Hovedstaden er måske godt for sygehuserne etc, men inkluderer Bornholm. Så København trænger til et storby-område der tilsvarer det gamle HT-området. Måske kan Du på nogen måde skrive in det i ingressen af artiklen om København ? Kun som et faktiskt område (med officielt brug på nogen måde) der kan bruges for sammenligning med andre storbyer. Ikke kun med Stockholm. Oslo tæller ind et endnu større område for at opnå 1 miljon (omkring 9-10 tusind km2, hele Skåne er på 10900 km2) Med venlig hilsen Awayanoder 15. jan 2010, 00:12 (CET)

Vestvolden[rediger kildetekst]

Var ikke det officielle navn Vestenceinten når Estrup byggede den op ? Og "Vestvolden" kun noget der folk begynt tale om langt efter den blev lukked ? I den danske bog "Nordens Historie 2, 1864-1964" fra Gyldendal 1965 af Peter Ilsøe og en anden jeg ikke husker lige nu, står om JBS Estrup, provesorietiden og at han ikke afgikk som konseljpræsident / stadsminister 1884 dog højre kun fikk 20 af 101 mandater. Finansloven fikk han genem via kongen i 8-9 år, og forholdsvis meget gikk til Vestenceinten (Vestvolden omnævnes slet ikke) Awayanoder 15. jan 2010, 00:33 (CET)