Brugerdiskussion:Furbo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej og velkommen til Wikipedia! Er du tilfældigvis en Furbo, som dit navn indikerer? Jeg stammer nemlig selv fra Fur :-) -- Brother Dysk 10. apr 2005 kl. 14:39 (CEST)

Kakadue(r)[rediger kildetekst]

Hej Furbo. Du har flyttet Kakaduer til Kakadue. Jeg er ikke sikker på at dette er korrekt, da der faktisk er tale om en familie af mange forskellige slags kakaduer. Bruger:Lærke har vist bare fået det galt i halsen - den tilsvarende engelske artikel burde være en:Cockatoo. --Anjoe (Anders) 24. jul 2005 kl. 17:27 (CEST)

Jeg blev også i tvivl om det var rigtigt. Men f.eks. sommerfugl er jo også ental, selvom det er flere familier, mens biller er flertal. Så vidt jeg kan gennemskue, må det mest logiske være, at artiklen hedder kakaduer, hvis det er en artikkel om de forskellige arter (som næsten kun kan blive en opremsning), men kakadue, hvis det er en artikkel om fuglene, hvad det er i øjeblikket.
Jeg mener at kunne huske, at jeg har set en bekrivelse af, hvornår vi bruger flertal i artikkelnavne, men jeg kan ikke finde den nu. Furbo 24. jul 2005 kl. 18:10 (CEST)


Så har jeg fundet Wikipedia:Navngivning. Pinligt, at jeg ikke kunne finde den. Den løser dog ikke rigtigt problemet, da man jo sagtens kan have en artikkel om arterne kakaduer, der retteligt må ligge under kakaduer. Men som sagt, jeg mener, at det på nuværende tidspunkt er en artikkel om fuglene, og at den derfor bør hedde kakadue. Men det kan jo være ret ligemeget, så længe der er et redirect fra det, den ikke hedder. Furbo 24. jul 2005 kl. 18:49 (CEST)
Du har ret. Lad os kalde den kakadue indtil der kommer flere artikler om emnet. Det er dog stadig uafklaret om der rent faktisk findes en officiel art med navnet kakadue, eller om det kun er navnet på en famile af arter. At der fx også findes en art som udelukkende hedder isfugl i familen isfugle er vel ikke givet på forhånd. Evt. kunne vi gøre vores Bruger:Sten opmærksom på spørgsmålet - han burde være eksperten. --Anjoe (Anders) 24. jul 2005 kl. 19:19 (CEST)

Hej Furbo, Du skrev på min diskussionsside: "Hvad betyder dit navn? Er det i den kemiske sammenhæng det skal forstås, eller er det bare en tilfældighed? Og i øvrigt, fint at du gider lære dansk :)"

Undskyld at jeg svarer først nu, men jeg havde det så travlt i de sidste to år at jeg kom slet ikke ind i den danske Wikipedia...
En Carbeniumion er en speciel organisk kulstofion, nemlig den enkelt positiv opladet kulstof med tre rester (+C-R3); en nøjagtig forklaring findes her: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbocation (eller også på den tilsvarende tyske side).
Jeg valgte det som brugernavn bl.a. fordi jeg synes om mig som et positiv tænkende menneske og fordi jeg kan godt lide den organiske kemi og elemetet kulstof. ;-)
Hvis du har flere spørgsmål, kan du maile mig direkte med den ind i Wikipedia indbyggede mailfunktion.

Mvh --Carbenium 13. maj 2007 kl. 17:39 (CEST)