Bruger:G®iffen/arkiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er et arkiv fra G®iffens diskussionsside. Redigering uden forudgående aftale er uønsket og vil blive betragtet som hærværk. Hvis du ønsker at kommentere et arkiveret indlæg bedes du kopiere det til eller henvise til det på diskussionssiden, nederst i rækken som ved nye indlæg. M.v.h. G®iffen 19. sep 2006 kl. 23:48 (CEST)

Arkiveret september 2006[redigér | rediger kildetekst]

Om rettigheder på fotos[redigér | rediger kildetekst]

Hej Griffen. Angående angivelse af fotografnavn kan du bare gå ind og redigere på billedets side - som ved enhver anden artikel på Wikipedia: [1]. Du finder et link til billedets side på den side, der fremkommer når du har uploadet. Mvh Malene Thyssen 20. maj 2005 kl. 22:39 (CEST)

Hej! Du nævnte i min diskussion at jeg "bare" kunne redigere på billeder som i alm. tekst og angive rettigheder for de fotos jeg har uploaded. Nu er jeg så bare anti-nørden til GNU, copyright, PD og alt det der. Kan jeg ikke i helt klar skrift få at vide hvad jeg skal skrive hvis det er et billede som jeg selv har taget og som alle må benytte lige så meget de vil? På forhånd tak :-) G®iffen
Hej Griffen - sjovt jeg var lige ved at skrive til dig, da jeg fik din besked :-) Jo altså, som du har skrevet det på siden med billedet ØFF-bil.jpg lugter det henad en GFDL-licens. Under den licens beholder du din copyright, du har bare givet folk der ønsker at bruge billedet vide rettigheder: Man må herunder bruge billedet både privat og kommercielt og man må redigere det som man har lyst. Du skal krediteres for dit arbejde i alle afledte værker og disse afledte værker skal også altid være udgivet under samme licens - altså GFDL. Jeg ved jo ikke om den licens helt lever op til hvad du ønsker, men for at lokke lidt er det også den licens som Wikipediaprojektet er udgivet under og som foretrækkes.
Hvis du gerne vil udgive billeder under den licens skriver du bare på billedsiden: {{GFDL}}, det er en skabelon du dermed indsætter med teksten omkring GFDL-licensen med links til sider hvor den komplette tekst står, og med et link til kategorien med billeder udgivet under GFDL.
Jeg vil foreslå dig du altid angiver følgende på billedsiden:

Beskrivelse af fotoet, location, dato og fotografnavn, evt med link til din brugerside.

Og sidst men ikke mindst vil jeg stærkt opfordre til, at du vælger at uploade billedmaterialet til Commons istedet for at uploade lokalt til den danske Wikipedia. På den måde kan alle sprogvarianterne af Wikipedia bruge din billeder. Der er en vejledning til hvordan man gør det her: Uploader billeder Sig endelig til hvis noget er uklart eller du ikke er tilfreds med den foreslåede licens. Mvh Malene Thyssen 21. maj 2005 kl. 20:14 (CEST)

Nye problemer... Jeg har et par gange været ude for at de billeder jeg sætter ind blot giver en ramme med en besked om at biledet mangler. Senest i skraldebil, hvor det eneste jeg har ændret fra den engelske udgave er billedteksten. Kan det være noget med at billedet ligger direkte på engelsk wiki og ikke på commons? (lige en strøtanke). Det billede jeg selv har sat på commons og linket til, virker i begge versioner. G®iffen 2. jul 2005 kl. 16:35 (CEST)

Griffen: Billeder fra en:wiki kan ikke ses her. Læs sektionen om billeder på landsbybrønden, især dette: Wikipedia:Landsbybrønden/Billeder#Billeder_p.E5_udenlandske_Wiki--Sir48 (Thyge) 2. jul 2005 kl. 19:44 (CEST)

Forklift (Ja, fork-lift på engelsk...)[redigér | rediger kildetekst]

Vedrørende dine problemer med billedet forklift: Billedet ligger ikke på commons, hvis det er billedet fra den engelske Wikipedia, du havde kig på. Billeder, der ligger på andre Wikipedier kan vi ikke nå direkte. --Jørgen 3. aug 2005 kl. 18:47 (CEST)

Tilføjelse: På commons ligger Toyota forklift.jpg , som du 'bare' skriver ind i din billede-remse. --Jørgen 3. aug 2005 kl. 18:50 (CEST)
Det opdagede jeg også i mellemtiden. Ved lejlighed vil jeg opfordre englænderne til at kopiere billedet til Commons G®iffen 3. aug 2005 kl. 18:51 (CEST)
Denne gang var det dig, der var sent ude :-P

Billede-fra-commons-kursus[redigér | rediger kildetekst]

Hej Griffen Du efterlyser et billede-fra-commons-kursus...

 • Overordnet mål: finde commons kategorien som passer:
 • Delmål en-wiki:
  • 1) Først checkes om der er interwiki-adresser. Så finder du den engelske adresse og trykker på den.
  • 2) Rul ned i bunden af artiklen og find en evt. commons kategori reference: {{Commonscat|Forklifts}}.
 • Delmål: rejs til commons kategorien:
  • 3) Tryk på {{Commonscat|Forklifts}} (kopier den gerne direkte til da-wiki).
  • 4) Kig på billederne og kopier de adresser du er interesserede i.
 • Alternativ:

Finder du ikke den, prøver du at klikke på billederne i den engelske artikel, en for en og ser om der står noget om en commons reference, enten i adressefeltet eller i selve teksten. Det er ikke alle billeder der er slettet på en-wiki, selvom de ligger på commons. Hvis du finder en og du er tilfreds med billedet kopierer du adresse-referencen. Bemærkninger:

 • Det er underordnet om du på den danske wiki refererer til billederne på commons med "image:..." eller "billede:...".

PS: Du kan også oprette dig på commons og uploade billeder som er "frie" (f.eks. GFDL og PD). Når dette krav er opfyldt er fremgangsmåden ligesom på den danske. Dog skal billedenavnet nok helst være på engelsk. mvh --Glenn 3. aug 2005 kl. 20:47 (CEST)

Hjælp[redigér | rediger kildetekst]

Hej Grif Jeg skal gerne holde kameraet skudklar og se om jeg kan fange nogle sættevogne til dig :-) Angående artiklen om affaldscontainer vil jeg også gerne hjælpe, men det bliver nok først i starten af næste uge, da jeg tager afsted tidligt i morgen og ikke er hjemme igen før tirsdag. Mvh Malene Thyssen 30. sep 2005 kl. 23:31 (CEST)

Jeg siger på forhånd tak - jeg ser så mange sættevogne, men det er svært at køre bil og tage billeder samtidigt... :-( G®iffen 1. okt 2005 kl. 11:47 (CEST)
Jeg har iøvrigt fanget et 3+3 akslet sættevognstog som de diskuterer meget på enWiki, men jeg skal lige have det på computteren og se hvor godt det er på en skærm der er mere en 1.3 tommer... Det bliver nok ikke i dag. Det er iøvrigt en volumetrailer med walking floor der kører træflis, hvis nogen er nysgerrige.

Mejetærskere[redigér | rediger kildetekst]

Hej Grif - det er sgi svært st få fanget gode billeder af sættevogne - jeg har samme problem som du beskriver herover ;-/ Skal jeg hjælpe med at overføre mejetærskerbillederne fra den engelske artikel til Commons? Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 13:57 (CEST)

Meget gerne, jeg skal nok selv sætte dem ind i den danske version :-) G®iffen 16. okt 2005 kl. 14:20 (CEST)
Jeps. Jeg siger til når de er klar om lidt. Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 14:23 (CEST)
Så er billederne klar på Commons, de ligger på siden commons:Combine harvester - undtagen det russiske frimærke (Image:Combine5643.jpg), hvor licensen er usikker. Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 15:16 (CEST)

1000 tak. Hvordan gik det iøvrigt med det oppe i afsnittet om affaldscontainer ? (Har slet ikke fået kigget, har haft huset fuldt af gæster o.m.a.)

Nåe ja, dem gik jeg igang med en dag, men endte med at opgive pga en ulidelig langsom forbindelse - jeg uploader lige de manglende billeder til Commons med det samme nu jeg er igang :-) Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 15:37 (CEST)

Når de er på Commons, skal de jo sådan set bare indstilles til sletning herfra. G®iffen 16. okt 2005 kl. 15:57 (CEST)

Det er ordnet nu :-) Mvh Malene Thyssen 16. okt 2005 kl. 16:13 (CEST)

Flis[redigér | rediger kildetekst]

Hvad er det engelske ord for affaldstræ der er knust til flis?

Tja, det flis vi har spredt i haven kalder de "mulch", så det er nok det det hedder. --Christian List 16. okt 2005 kl. 15:08 (CEST)

Er det så nyt flis fra skoven eller genbrugstræ? G®iffen 16. okt 2005 kl. 15:20 (CEST)

Hej Christian og G®iffen,
Alle dækmaterialer (barkflis, vedflis, halm, visne blade osv.) kaldes "mulch". Træflis hedder "wood chippings" - uanset om det er nyt eller genbrugt.
Mvh. --Sten Porse 16. okt 2005 kl. 18:29 (CEST)

Mange tak for hjælpen :-)

Omkring stik[redigér | rediger kildetekst]

Hej Grif. Jeg har slettet den note du indsatte i den flertydige artikel stik. Bare så du ikke tager det ilde op vil jeg lige skrive her. Jeg synes din idé til stik (perforering) er rigtig god (vi kunne ikke finde på en præcis titel). Omvendt: hvis man ikke kan knytte en note til et link, som enten indeholder ordet "stik" eller som har noget at gøre hermed og kan sættes under 'se også', så hører den ikke hjemme i en flertydig. Rent faktisk har vi haft en diskussion omkring flertydige i almindelighed og specifikt omkring stik i brønden: Wikipedia:Landsbybrønden/Ordbogsindhold i flertydige. Dér kan du også finde flere argumenter. Håber det er iorden med dig. Mvh/--Anjoe (Anders) 3. feb 2006 kl. 14:22 (CET)

Bemærk at der ikke er nogen konklusion. --Palnatoke 3. feb 2006 kl. 14:26 (CET)
Læst G®iffen 3. feb 2006 kl. 22:58 (CET)

Arkiveret januar 2007[redigér | rediger kildetekst]

Svar om testvelkomst[redigér | rediger kildetekst]

(Klip fra Barklunds disk.side)
Hej! Er der en skabelom for den der "Testvelkomst" ? Jeg synes at have set ordlyden før, men da jeg slog op på de IP-brugere der havde fået en hilsen fra dig, var det ren tekst? G®iffen 3. apr 2006 kl. 15:12 (CEST)

Hej Griffen,
Svar på Brugerdiskussion:Barklund#Om testvelkomst
Ja, testvelkomsten indsættes som {{subst:test}}, og skabelonssubstitution laver det som om til ren tekst. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. apr 2006 kl. 15:18 (CEST)

Takker G®iffen

Motortrafikvej[redigér | rediger kildetekst]

Hej G®iffen Jeg fandt ud af det var mig der var lidt hurtig ude. Det "nye" design er magen til det i Østrig (og resten af EU, så vidt jeg ved). Så der er ingen grund til at udskifte billedet og jeg har rettet billedteksten tilbage. Jeg undskylder for fejlen. :( --Broadbeer

Under alle omstændigheder regnede jeg med at de fleste kunne genkende symbolet i trafikken, så med de små forskelle i designet skulle det være ubetydeligt... G®iffen 29. apr 2006 kl. 10:57 (CEST)

Motorbør?[redigér | rediger kildetekst]

Hejsa! Hvad kalder man sådan en bør: Motorbør.jpg? Jeg så den her hos en nabo, men har set dem i større udgave ved arbejdet i Rigshospitalets have. Har de et navn i entreprenørfaget, eller skal jeg bare blive ved med at sige "motorbør"? --Palnatoke 3. jun 2006 kl. 10:29 (CEST)

Dem man går med som denne her, har jeg altid hørt omtalt som motorbør blandt jord- og betonarbejdere - også de modeller der har larvebælter på. De lidt større, som har førersæde, kaldes som regel minidumpere. G®iffen 3. jun 2006 kl. 12:05 (CEST)

DR-Byen[redigér | rediger kildetekst]

Tak så meget for billedet på DR-Byen! Jeg havde ingen specielle önskninger udover at jeg ville have bilder på DR-Byen og TV-Byen til at illustrere. Väsk 16. jun 2006 kl. 12:20 (CEST)

Afstemning om babel-4?[redigér | rediger kildetekst]

Hej G®iffen (ental G®if? :-), Du har givet en "støtter ikke" stemme på Wikipedia:Landsbybrønden/Babel niveau 4. Der er 8 for og 4 imod (én neutral), så jeg synes det vil være rimeligt at give dig mulighed for at bede om en decideret afstemning grundet den manglende konsensus. Kunne du overtales til at lægge din vej forbi og give din mening til kende om dette? --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 12:21 (CEST)

Den er tilbage![redigér | rediger kildetekst]

Der er sket en del rod i forbindelse med ændring af navnerummene, og lige præcis din brugerdiskussion blev åbenbart væk i farten :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 14. sep 2006 kl. 16:46 (CEST)

Arkiveret juli 2007[redigér | rediger kildetekst]

Skibsterminologi[redigér | rediger kildetekst]

Som svar på dit spørgsmål mener jeg at TDW en popularisering af DW (i denne sammenhæng bør der nok linkes til DW), jeg har ikke stødt på udtrykket i min karriere som skibsingeniør/ navigationslærer. Dermed er ikke sagt at udtrykket ikke eksisterer. Det er et stykke tid siden jeg har trukket mig fra branchen. --Ultraman 18. sep 2006 kl. 12:27 (CEST)

Seest[redigér | rediger kildetekst]

Hej, billederne af Seest er allerede på Commons (her). Først havde jeg kun lagt dem op på den hollandske wiki, lidt senere også på Commons. Måske skulle jeg få de "hollandske" filer fjernet og henvist til Commons. Farvel. BlackNight 9. nov 2006 kl. 19:18 (CET)

Ang. slang[redigér | rediger kildetekst]

Tak for din besked, det er altid rart at få lidt andre øjne på sagen. Jeg ser udmærket hvad du mener, og forstår også udmærket problematikken da man på sin vis sagtens kan tillade artikler af denne art. Jeg kan dog at se "krans" som var det oprindelige udgangspunkt for diskussionen er blevet oprettet 5 gange sidenhen og blevet slettet igen alle gangene, oven i købet af 3 forskellige administratorer. Jeg tror desværre ikke man kan komme med en entydig regel for artikler om slang, men artiklerne kan selvfølgelig være af mere eller mindre seriøs grad, hvor artikler der rent faktisk har noget på sig, godt kan accepteres fra min side. Personligt mener jeg at stener er meget mere informativ end "krans" var. Som sagt tror jeg dog ikke at man kan komme med et entydigt regelsæt, så sådan er det jo bare. :-) --Onkel Tuca 30. nov 2006 kl. 19:20 (CET)

Det må jo være et vurderingsspørgsmål fra gang til gang. Nu har jeg ikke selv kigget på krans og gør det nok heller ikke foreløbig. Jeg mener heller ikke vi skal have artiklen Sømbukker med fire ord og et billede af en hammer, men visse ting har jo en forklaring, en baggrund eller en flertydig brug, der giver dem omtaleberettigelse... G®iffen 30. nov 2006 kl. 19:26 (CET)

en:Dolly (trailer)[redigér | rediger kildetekst]

I don't have time now to do the reaearch about the H-dolly, so I'll have to get back to you later. 24.202.157.183 14. dec 2006 kl. 21:09 (CET) en:User:Peter Horn

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Vedr. denne tilføjelse: Det er vist alment kendt, at PMV'erne yder assistance til landets ambulancetjenester i hårdt vejr, men at en PMV ligefrem skulle være kørt galt og nu eskorteres af en kampvogn virker en anelse vildt. Hvis du nu kunne finde et link til artiklen ville det være vidunderligt. --|EPO| 27. dec 2006 kl. 18:19 (CET)

Det nærmeste jeg kommer på stående fod (=siddende bagdel) er Bornholms Tidende og/eller TV2/Bornholm vinter '98-'99 eller '97-'98. Jeg vil dog gerne prøve at undersøge nærmere over vinteren, men lige nu er der andre ting der trykker mere. Kan tilføjelsen lægges i skjult tekst eller på disk.side så længe? G®iffen 27. dec 2006 kl. 20:50 (CET)
Jeg prøver at skjule den for offentligheden i mellemtiden, så kan du bare hive den frem, når du får gravet dig igennem sneen. --|EPO| 27. dec 2006 kl. 20:51 (CET)

Ph.d.[redigér | rediger kildetekst]

Eftersom du er den bruger med flest redigeringer kunne du måske give dit besyv med i Wikipedia:Landsbybrønden/Ph.d. om vidensdeling? --|EPO| 15. jan 2007 kl. 20:53 (CET)

Jeg tror jeg melder pas - er lige kommet hjem fra en hårdt planlagt tur i fjernøsten og har lidt blandede arbejdsopgaver at se til. For mig er det endnu 24:00 Beijing-tid, og skal flyve indenrigs om et par timer for at hente børnene...
Ellers skulle det være alle spg. på mail, men interview tror jeg ikke jeg kan overskue at afsætte tid til.
Iøvrigt lidt foruroligende at jeg skulle være den med flest redigeringer... :-) Hvor var det lige man fandt statistikken henne? G®iffen 22. jan 2007 kl. 14:53 (CET)
Det var søreme Bruger:Glenn, der er nummer 1. I starter begge to med G :P Men statistikken er her. --|EPO| 22. jan 2007 kl. 15:33 (CET)
Nååååå... Blev osse helt bange :-) Har dog engang fundet mig selv på top-10 i et eller andet og skyndte mig at tage en fridag... Alt i orden. G®iffen 22. jan 2007 kl. 16:29 (CET)