Brugerdiskussion:Honymand/Arkiv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Planteartikler[rediger kildetekst]

Henstilling nr 1

Du kunne måske have nytte af at læse dette afsnit i stilmanualen om plantenavne: Wikipedia:Navngivning#Plantenavne, hvor der står om brug af dansk navn i artikelnavnet. Hvis du har spørgsmål i øvrigt, er det Bruger:Sten der koordinerer afdelingen for botanik. -- Mvh PHansen 1. mar 2008, 13:48 (CET)

Henstilling nr 2

(Vedrørende Picea breweriana)
Er det muligt at formå dig til at oprette artikler under det danske navn, som du jo har læst om på Wikipedia:Navngivning#Plantenavne i forbindelse med mit indlæg lige herover fra for 14 dage siden? – Her er en lille klagevejledning da det tilsyneladende er dig imod med det danske og du foretrækker latinen: du kan oprette et indlæg på Landsbybrønden hvor du argumenterer for dit synspunkt, og hvis du kan vinde tilslutning med de argumenter du kan finde frem, så vil det kunne være sådan det bliver i fremtiden. Indtil da er det den hidtidige beslutning der gælder, og det er en lettelse for alle at der ikke ligger en masse oprydningsarbejde og venter. Da der ikke er mange der arbejder inden for botanikken, vil din indsats dér blive værdsat. Hvis du vil diskutere det med navnene før du går igang med at få det lavet om, vil jeg igen henvise til Bruger:Sten, som vil kunne give dig en orientering. - Sætningen vedrørende emnet lyder:

Vi har alene dansk navn i artikelnavnet.

-- Mvh PHansen 17. mar 2008, 12:28 (CET)

Hej PHansen, det var et unødvendigt skarpt indlæg - unødvendigt fordi jeg skrev artikelen om P. breweriana før jeg blev opmærksom på det med at man skal bruge det danske navn. Det er muligt at tippet blev skrevet før jeg skrev artiklen, men jeg så det ikke før efter at den var skrevet. Efter at jeg har set at man skal bruge danske navne bestræber jeg mig på dette. MvH --Honymand 17. mar 2008, 19:59 (CET)

Det er en ærlig sag at du har en anden mening end den gældende vedrørende navngivning; det måtte jeg jo tro da mit første indlæg om emnet var fra 1. marts, altså for 17 dage siden og har stået at læse her ovenfor lige siden. Jeg vedlagde en klagevejledning så du kunne se at der kunne være en vej frem for dit synspunkt, hvis du virkelig orkede at bruge tid på det, og det lå dig så stærkt på sinde. – Måske er det trods alt en god ide at læse hvad folk bruger tid på at skrive til dig? Det kunne jo være for at hjælpe dig i gang på den bedste måde. -- Mvh PHansen 17. mar 2008, 20:42 (CET)

Hej, PHansen. Jeg har ikke en anden mening - da jeg skrev om P. breweriana gjorde jeg bare som på engelsk wiki. Jeg vidste på det tidspunkt ikke at jeg havde en "min diskussion" og der gik derfor noget tid inden jeg faktisk så de tips folk havde skrevet til mig. Jeg er iøvrigt meget tanknemmelig for de mange tips jeg har fået, og når jeg ser dem bestræber jeg mig på at følge dem. MvH --Honymand 17. mar 2008, 21:03 (CET)

Alt i orden. Klø bare på med artiklerne. -- Mvh PHansen 17. mar 2008, 21:19 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--CarinaT 13. mar 2008, 08:43 (CET)

Og tøm forresten helst aldrig en side for indhold, men indberet den til sletning, hvis det er en fejloprettelse. --CarinaT 13. mar 2008, 08:45 (CET)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Broadbeer, Thomas 13. mar 2008, 14:55 (CET)

Når du wikificerer er det nok at linke til en artikel én gang og ligeledes skal opslagsordet kun fremhæves med fed første gang. Husk desuden at tilføje interwikilinks. --CarinaT 16. mar 2008, 09:14 (CET)
Lidt tips: Du har spurgt CarinaT om et par ting på hendes brugerdiskussion, hvilket er helt ok, men det ville måske være bedst at fortsætte herunder. Jeg prøver lige at hjælpe lidt.
"Interwiki" er Wikipedia-slang for henvisninger til tilsvarende artikler på andre sprog. Der er tradition for at sætte disse allernederst i en artikel. Du kan i Arum-familien, som du har arbejdet på, se eksempler nederst, når du redigerer. Der er en hel række linjer, f.eks. [[en:Araceae]]. Den nemmeste måde at finde tilsvarende artikler på er at prøve at lede på engelsk wiki. I planteartikler kender man måske ikke lige den engelske betegnelse, men så kan man prøve med latin og på den måde finde frem til den rigtige. Når man har fundet den relevante engelske artikel, vælger man redigering og går ned i bunden. Her kan man kopiere hele rækken af disse henvisninger og indsætte den i den tilsvarende danske (samt huske manuelt at indsætte den engelske!). Er man rigtig god, sætter man lige den danske ind i den engelske også.
"Wikificering" er Wikipedia-slang for at tilpasse artiklen til den generelle norm for artikler på dansk Wikipedia. Du kan se mere om dette via nogle af henvisningerne i velkomsten herover. Specielt vil jeg henlede opmærksomheden på Hjælp:Kom hurtigt i gang.
Fortsat god arbejdslyst. --Arne (Amjaabc) 16. mar 2008, 13:09 (CET)
Hej Honymand. Jeg beklager, at min besked ikke gav meget mening, men jeg er meget glad for at du så spørger! Med hensyn til interwiki, så er langt det nemmeste blot at tilføje fx [[en:Araceae]] (når du har fundet den rigtige) til din egen atikel, derefter er der et system af robotter, der i løbet af en dags tid tilføjer både de resterende sprog til den danske samt den danske artikel til de andre sprog. På den måde er du fri for at gøre så meget selv, men få robotterne til "det beskidte arbejde". Håber svarene gav lidt mere hjælp. --CarinaT 17. mar 2008, 09:02 (CET)

Hej Honymand

Kan se du godt kan lide at skrive om planter. Håber du har set botanikportalen her på wikipedia. Her står lister over de artikler der mangler at blive udvidet og hvilke artikler der mangler at blive skrevet. Håber at se flere bidrag fra dig. --Fredelige 13. mar 2008, 15:14 (CET)

Sandkassen - eller hvad ?[rediger kildetekst]

Hej,

Er der mulighed for på en eller anden fornuftig måde at oprette en midlertidig artikel - eller en artikel man kan arbejde på uden at den er officiel? Det er ikke fordi andre ikke må se (eller kommentere) hvad jeg laver, men det er rart at kunne gemme undervejs (mit net er lidt ustabilt) uden at der dermed kommer en hel masse ufærdige versioner.

Jeg kunne faktisk ikke rigtigt finde ud af at bruge sandkassen - måske den kan bruges til netop dette . --Honymand 20. mar 2008, 10:01 (CET)

Bruger:Honymand/Sandkasse - Tryk, og du er i gang. -- Mvh PHansen 20. mar 2008, 10:08 (CET)

Smart, tak! --Honymand 20. mar 2008, 14:59 (CET)