Wikipedia:Wikipedianere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Genvej:
WP:W

Wikipedianere eller skribenter er betegnelsen på de frivillige, der skriver og redigerer Wikipedias artikler, til forskel fra læsere, der blot læser dem. Alle—også dig—kan blive wikipedianer ved blot at ændre i teksten, når man finder noget, der kan forbedres. Hvis du vil vide mere om hvordan, kan du tjekke introduktionen i Wikipedias hjælpeguide om grundlæggende redigering.

Wikipedianere udfører en række forskellige opgaver, lige fra rettelse af stavefejl, oprydning efter hærværk, til løsning af interne stridigheder eller perfektionering af indhold. Alle arbejder dog for det fælles mål at gøre viden tilgængelig for alle.

Antal wikipedianere[redigér wikikode]

Wikipedia har 412.839[1] registrerede brugere som har oprettet et brugernavn. Ud af disse brugere bidrager en mindre andel på dansk, hvoraf 794[2] brugere bidrager regelmæssigt. Kun et mindretal af disse bidragydere deltager dog i fællesskabets diskussioner. Desuden bidrager også et ukendt antal uregistrede wikipedianere på websitet.

Brugerrettigheder[redigér wikikode]

Visse brugere har udvidede beføjelser, herunder:[3]

Visse brugergrupper (såsom stewarder) fungerer på tværs af Wikipedias sprogversioner og figurerer ikke ovenfor da rettighederne sættes centralt.

Interesseliste[redigér wikikode]

Som en hjælp til at finde samarbejdspartnere er Interesselisten oprettet. Her kan du skrive dig på under emner, hvor du har viden eller måske ligefrem ekspertise, så andre brugere kan kontakte dig omkring samarbejde om eller gennemlæsning af artikler.

Se også[redigér wikikode]

Noter[redigér wikikode]

  1. ^ Dette antal opdateres automatisk via nøgleordet NUMBEROFUSERS
  2. ^ Antal brugere der har redigeret i de sidste 30 dage opdateres automatisk via nøgleordet NUMBEROFACTIVEUSERS
  3. ^ Dette antal opdateres automatisk via nøgleordet NUMBERINGROUP:gruppenavn