Brugerdiskussion:Jnsnlsn/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Folkebøger[rediger kildetekst]

Hej Jnsnlsn

Jeg kan se at du har oprettet nogle artikler om folkebøger. Desværre er handlingsreferaterne kopieret ordret fra http://middelaldertekster.dk uden tegn på, at der er givet lov til at bruge dem. Så med mindre det er dig selv, der har skrevet referaterne begge steder, vil artiklerne formentlig blive slettet for brud på ophavsretten. Alternativt kan du beskrive handlingen i bøgerne med dine ord. Derudover vil det være fint med nogle generelle oplysninger om de enkelte bøger, for eksempel baggrund baggrund og overleveringer. --Dannebrog Spy (diskussion) 15. jul 2016, 21:54 (CEST)

--- Hej Dannebrog Spy

Jeg er ikke lige klar over om dette er den rette måde at svare på, men jeg håber du ser det.

Jeg vil gerne lave et link til teksterne og beskrivelsen af dem, og jeg kunne ikke rigtig få det lavet overskueligt uden at citere fra beskrivelsen. Jeg tænkte at hvis jeg kun tog den første del af beskrivelsesteksten, og så henviste til resten, ville det fungere som et citat, men jeg kan godt se at jeg har fået taget en temmelig stor blok på nogle af teksterne. Har du en idé til hvordan jeg ellers kan henvise til tekstbeskrivelserne? Hvis de er nede i bunden på selve siden "folketekster", vil man aldrig opdage at de er der. Hvis selve siderne kun består af to links, vil de være lige lovlig korte (og derfor måske også blive slettet?).

Jeg har selv lavet websitet og det er en af mine kolleger der har skrevet teksterne. Jeg tvivler på at min kollega har noget imod at teksterne ligger som de gør, men omvendt bliver det svært at få en formel underskrift fra hende eller fra vores direktør (og hvordan skulle det i øvrigt fungere, dvs. hvem skulle acceptere en sådan godkendelse (update: ja, det står der jo så i advarslen på siden :-)). Jeg laver det netop fordi mine kolleger ikke kan overskue at henvise til teksterne selv.

Jeg har indtil videre fjernet handlingsteksterne. Håber ikke det gør at artiklen bliver så kort, at den bliver fjernet. Det ville være fint for mig hvis det kunne blive som nu (men med advarslerne fjernet selvfølgelig)

Mvh. Jonas Nielsen

Hej igen. Jo, du svarer skam det helt rigtige sted. Diskussioner bør netop holdes samlet, så de bliver lettere at overskue.
Dernæst så er ophavsret noget, der bliver taget ret alvorligt på Wikipedia. Vi oplever desværre jævnligt, at folk vælger de nemme løsninger og kopierer tekster fra andre personers hjemmesider, uden at ophavsmændene er blevet spurgt. Men sådanne brud på ophavsretten er ulovlige og kan medføre retsforfølgelse, så derfor vil det ofte være aktuelt at fjerne teksterne.
I det aktuelle tilfælde kender du imidlertid den, der har skrevet teksterne. Her vil det være oplagt at få vedkommende til at indsende en samtykkeerklæring til Wikipedia om, at de pågældende tekster godt må bruges. Der er et forlæg på Wikipedia:OTRS/Samtykkeerklæring, der med de nødvendige ændringer kan indsendes til info-da@wikimedia.org . Derefter vil frivillige se på sagen. Når den er behandlet, vil teksten kunne bruges, idet der desuden skal indsættes oplysning om tilladelsen på artiklens diskussionsside. Du kan se et eksempel på Diskussion:Det Sjællandske Jernbaneselskab.
Inden I indsender tilladelsen, bør I dog lige overveje, hvor meget I vil give lov til at bruge. Der er jo rigtig meget stof på de enkelte sider, som vi kunne få glæde af her på Wikipedia. Men jeg kan også godt se, at I har lagt et stort arbejde i det, så det bliver måske lidt meget, hvis der bliver tale om fri afbenyttelse. --Dannebrog Spy (diskussion) 15. jul 2016, 23:45 (CEST)

Hej igen

Ok. Kan jeg få fjernet copyright-advarselsbeskederne indtil videre, nu da teksterne er fjernet (eller er det ok at jeg evt. selv gør det. Det ser ud til at jeg kan, men jeg vil nødigt få det til at se ud som om at jeg prøver at ignore beskeden)?

Mvh. Jonas

Det er i helt orden, at du fjerner dem, for nu er problemet de advarer om jo om væk. --Dannebrog Spy (diskussion) 15. jul 2016, 23:59 (CEST)