Brugerdiskussion:Poul G/Arkiv 2020

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hjælp til at finde lua-fejl[rediger kildetekst]

Hej, jeg ved at du i øjeblikket arbejder med Modul:Brug Wikidata i forbindelse med Skabelon:Infoboks svævefly/sandkasse. Hvis du ikke allerede har set det, så findes der Hjælp:Lua-fejlretning. Held og lykke! --Weblars (diskussion) 7. okt 2017, 14:42 (CEST)

Tak. Så vidt jeg kan se virker det kun gennem konsol-vinduet. Disse funktioner kaldes jo gennem skabeloner, som sætter en del parametre ... kan det virke den vej også? Hvordan? -- Poul G disk. 8. okt 2017, 23:24 (CEST)
Hmm, godt spørgsmål. Jeg har aldrig prøvet at bruge det, men jeg har lige siddet og prøvet lidt. Hvis man f.eks. skriver print(p.hent_tal(mw.getCurrentFrame():newChild{title='Brug Wikidata/sandkasse', args={'P2052', kvalifikator1 = 'P642', q='Q544661'}})) i Fejlsøgningskonsollen og trykker enter, så skriver den under konsolvinduet: "270 km/t (maksimal fart), 68 km/t (stall), 1 m/s (mindste synkehastighed)". Det er selvfølgelig ikke så interessant, men man kan forskellige steder i modulkoden bruge funktionen "mw.logObject". Indsættes fx mw.logObject(the_qid,'q') et passende sted i funktionen "get_statements", så vil den under konsolvinduet skrive q = "Q544661". Man kan altså godt få parametre med på den måde. Men måske vil konsolvinduet ikke være til nogen hjælp i dit tilfælde.--Weblars (diskussion) 9. okt 2017, 17:40 (CEST)
Det ser ikke ud til at virke ... jeg har igen og igen prøvet med 'preview' af Skabelon:Infoboks svævefly/sandkasse. Det kunne ellers have været godt, om et sådant kald kunne skrive resultatet af mw.logObject(...) i log-vinduet eller et andet sted. Nå, men jeg tror vi har nået et godt sted til frigivelse; det skulle ikke forstyrre noget eksisterende og gerne gøre det muligt at få kvalifikator-udvælgelsen i sving. Det næste kunne så blive enten enhedskonvertering (direkte, via SI-systemet eller via en delt enhed) eller formel, som anvender wikidata-tal (a'la sideforhold). -- Poul G disk. 9. okt 2017, 21:37 (CEST)
Godt, så kan jeg også tilføje den ekstra info om bedste rangering fra wikidata til {{infoboks tennisspiller}}. Og ja, jeg troede også at man skulle bruge forhåndsvisning, men mw.logObject(...) lader kun til at virke, hvis man skriver teksten nævnt oven for direkte i konsollen og trykker Enter.--Weblars (diskussion) 10. okt 2017, 08:58 (CEST)

Et problem i modul Brug Wikidata[rediger kildetekst]

Hej, Der er blevet opdaget et problem i modul:Brug Wikidata. Jeg kunne ikke lige se hvad der var grunden, så jeg har delvist tilbagestillet modulet. Du kan se lidt mere om problemet i Skabelondiskussion:Infoboks salme#forsvundne data. Selvom man tester i sandkasse kan det altså gå galt. Måske kan du finde fejlen?--Weblars (diskussion) 14. okt 2017, 09:56 (CEST)

Jeg har vist fundet en løsning. Det gælder bare om at undtage de andre mulige værdier af "kvalifikatorbrug" (især med) bortset fra labelnavne og Q-værdier. Der står i øjeblikket kun if use ~= alle then .... --Weblars (diskussion) 15. okt 2017, 10:55 (CEST)
Jeg forstår ikke helt hvad du mener. kvalifikatorbrug kan have fire værdier; med og uden, som kan afklares allerede ved indgangen; alle, hvor værdien altid skal formatteres og så enten en specifik værdi (Q eller formatteret), hvor det først kan afklares, om værdien skal vises, når formatteringen er sket. Måske det er en idé at lave et test-afsnit i Modul:Brug Wikidata/sandkasse/dok, som går via Skabelon:Wikidata-tal og dennes sandkasse. Det vil så kunne bruges ved bearbejdningen af Modul:Brug Wikidata/sandkasse. -- Poul G disk. 15. okt 2017, 20:17 (CEST)
Du har har ret i at kvalifikatorbrug ikke kan have værdien uden på det aktuelle sted. Det havde jeg ikke lige set. Men med er stadig en mulighed. Desuden har jeg tilføjet '' uden at vide om det forekommer. Værdien 'alle' er default, så den indbefatter nil. Derfor har jeg kun tilføjet med og '' i modul:Brug Wikidata/sandkasse. Det ser ud til at virke, når jeg bruger fejlsøgningskonsollen, men du må gerne prøve at teste det på den måde du foreslår.--Weblars (diskussion) 15. okt 2017, 20:29 (CEST)
Jeg kan huske at have set blank/fraværende blive sat til alle længere ude i logikken, så det blanke tilfælde behøver vi vist ikke tænke på. Men det er rigtigt, at værdien med ville snige sig ind i logikken. Jeg har ikke kunnet rekonstruere problemet på den udpegede salme - den har vist kun håndkodede værdier i øjeblikket. Vi må nok hellere finde en salme-testcase, før vi slipper det løst igen. Jeg kan godt leve med, at svævefly-boksene ser lidt tossede ud de dage det varer. -- Poul G disk. 16. okt 2017, 22:06 (CEST)
I produktionsversionen står i linje 430
table.insert(qualtext, p.format_number(args, q.datavalue.value))
... det har jeg tidligere fixet ved at ændre det til
local textvalue = p.format_number(args, q.datavalue.value)
table.insert(qualtext, textvalue)
Det giver stadig ikke mening (for mig), at de to kodestumper opfører sig forskelligt. Måske et dybere studie af Lua ville hjælpe. -- Poul G disk. 17. okt 2017, 20:45 (CEST)
For mig ser det også mærkeligt ud, men lad os ikke bruge mere tid på det, når bare det virker. Nu har jeg prøvet med Skabelon:Infoboks salme/testcases og det ser jo fint ud, så hvis ikke du har nogen indvendinger vil jeg i morgen kopiere sandkasse-udgaven over i Modul:Brug Wikidata. For øvrigt fandt jeg ved at kigge på Modul:Brug Wikidata/sandkasse/dok ud af, at '' godt kan forekomme, hvis nogen skulle finde på at skrive kvalifikatorbrug1= (uden at udfylde den), og med forhåndsvisning kunne jeg se at noget forsvandt, hvis man undlod at skrive use ~='', så det beholder vi. Jeg håber, du kan forstå min snørklede sætning.--Weblars (diskussion) 17. okt 2017, 22:15 (CEST)
Kør endelig løs. Jeg vil ikke love, at jeg får set på enhederne lige med det samme. -- Poul G disk. 17. okt 2017, 23:48 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

Indbydelse[rediger kildetekst]

Hej Har du set Wikipedia:Landsbybrønden/Hjælp_med_danske_oversættelser_på_en:wiktionary?

Du er velkommen at give et nap med også, om du har lyst.--So9q (diskussion) 4. sep 2019, 08:27 (CEST)

Community Insights Survey[rediger kildetekst]

RMaung (WMF) 9. sep 2019, 18:18 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[rediger kildetekst]

RMaung (WMF) 20. sep 2019, 21:47 (CEST)

Advarsler placering[rediger kildetekst]

Kun hvis indholdet af en artikel er disputetet skal advarslen være over teksten. Det har været debatteret på 'brønden' indenfor de sidste par måneder. -- Poul G disk. 17. jul 2020, 17:10 (CEST)