Brugerdiskussion:Yagan2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg er en nybegynder kan i hjælpe mig med wikipedia.

Begynd med at læse om hvad Wikipedia ikke er. Tip: Det er fx ikke en albansk/kreolsk ordbog jf. sakka

Herunder en standardvelkomst:

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. dec 2005 kl. 23:52 (CET)


Hej Salim

Du skriver, at du er nybegynder, og godt kunne bruge lidt hjælp til Wiki. Som du nok ved er Wikipedia en politisk neutral, gratis, brugerredigeret og frit tilgængelig encyklopædi. Da alt materiale på wikipedia frit må kopiers, skal du altid have tilladelse til at lægge artiler, du ikke selv har skrevet, op. Denne tilladelse skal gives af rettighedshaveren. Da det kan være besværligt at få tilladelse fra forfattere til at bringe deres artikler, skriver de fleste Wiki-brugere selv deres artikler, ud fra tilgængelig information.

Jeg kan ikke tale for alle, men blot fortælle dig, hvordan jeg selv bærer mig ad med at skrive en artikel: Jeg skriver enten en artikel, fordi der er et område, som interessere mig, eller fordi artiklen mangler på den danske wikipedia (ofte begge dele). Det kan fx være, jeg ser et ’dødt link’ (et rødt link), og synes, at Wikipedia burde indenholde en artikel om det emne. Det kan også være, jeg læser en god artikel på den engelske wikipedia, og oversætter den til dansk, fordi den danske magler.

Når du har fundet et emne, du vil skrive om, skal du huske at tjekke om emnet allerede findes på den danske wiki. Hvis det gør det, kan du forbedre den eksisterende artikel, hvis det ikke gør, har du frit spil til at skrive en ny.

Så er det ellers bare om at søge information. Jeg slår som regel op i forskellige leksika, for at få den faktuelle information på plads. Man kan som regel altid regne med det, der står i anerkendte leksika. Men husk, du må ikke kopirer teksten direkte. Derudover søger jeg på den engelske wiki for at se, om der skulle være noget om emnet der, jeg kunne bruge. Andre gange bruger jeg også den svenske eller norske. Hvis det er et kendt emne, kan man måske være heldig at finde en artikel på leksikon.org, man kan bruge noget fra (husk kilde). Når man har informationen tilgængelig, er det jo ellers bare med at gå i gang med at skrive. Du kan også søge på Google for at finde mere information, men husk at være kildekritisk.

Hvis du fx kan arabisk, kunne et godt sted at starte være at oversætte nogle af de arabiske artikler til dansk. Fx om personer eller område, der ikke er så kendte i danmark. --B.A.C. 12. dec 2005 kl. 01:18 (CET)

Hej
Jeg kender kun http://www.free2read.com/ og http://www.ordbogen.com/. På sidstnævnte side er det dog kun gratis at oversætte 2 ord om dagen, og det kommer man jo ikke langt med.
Hvis du har flere spørgsmål, vil jeg henstille til, du bringer dem på min diskussionsside, i stedet for min brugerprofil --B.A.C. 18. dec 2005 kl. 14:04 (CET)

Du har slettet interwiki-linkene i artiklen sæd. Dette bliver betragtet som hærværk og derfor blokerer jeg dig i 24 timer. Hvis du fortsætter med at lave lignende redigeringer, når blokeringen er udløbet, vil straffen blive større. --Maitch 13. dec 2005 kl. 00:15 (CET)