Bullmastiff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bullmastiff
Dansk navn Bullmastiff
Hundetype Molosser, Vagt- og vogterhunde
Oprindelses­land/-område England
Brugsegenskaber vagthund, familiehund Brugshund
Forventet livslængde 8-10 år
Størrelse Gigant
Højde 61–68,5 cm
Vægt 45–66 kg
Racen egner sig til erfarne
Gruppering
FCI Gruppe 2, sektion 2
AKC Working
CKC Group 3 - Working Dogs
KC Working
UKC Guardian Dogs
Hunderacer

En Bullmastiff er en muskuløs vagthund. Det siges at den i sin tid var en krydsning mellem 60% Engelsk Mastiff og 40% Old English Bulldog (uddød race), som sidenhen er blevet intenst stambogsført gennem mange år.

Racen er registreret i FCI, og har en specialklub i Danmark, ved navn Dansk Bullmastiff Klub. Klubben blev stiftet den 1. januar 1996.

Størrelsesmæssigt ligger hannerne (Efter FCI-racestandart) på 49.9-59 kg men kan veje mere, og en skulderhøjde på 63,5 – 68,5cm. Tæverne bør have en vægt mellem 45-49.9 kg, og en skulderhøjde på 61-66cm.

Hunden bør af helhedsindtryk virke kraftig af bygning, harmonisk, og bør udstråle styrke uden at virke klodset. Af humør er bullmastiffen generelt en glad, stolt og humørfyldt hund.

De accepterede farver indenfor racen er: Alle nuancer af brindle, fawn eller rød. Små brystpletter er tilladt, men deciderede hvide aftegn er uønsket. Ydermere skal racen have en maske, hvilket vil sige en markant mørkere farve i ansigt og ører. Masken er med til at give hunden udtryk.

Bullmastiff
  Temperament 

En Bullmastiff er loyal, vagtsom, kraftfuld, selvsikker, modig, kærlig, Trofast, Hengiven, Rolig, Beskyttende, godmodig, reserveret, Føjelig, Frygtløs, Træningsegnet, Intelligent, Territorial, Glad, Lydig, Stolt og Viljestærk

Eksterne henvisninger