COM (software)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se COM. (Se også artikler, som begynder med COM)

Component Object Model (COM) er en måde at lave softwarekomponenter på, der blev introduceret af Microsoft i 1993. Det bruges til at gøre det muligt for komponenter at kommunikere med hinanden og til at lave komponenter i et af de programmeringssprog der understøtter teknologien. Order COM bruges ofte bredt i softwareudviklingsbranchen om flere teknologier: OLE, OLE Automation, ActiveX, COM+ og DCOM. Selvom COM blev introduceret i 1993, begyndte Microsoft ikke at lægge vægt på ordet før i 1997.

Selvom det er lavet til flere forskellige styresystemer bruges det primært i Microsoft Windows. Det forventes at COM i det store og hele bliver erstattet af Microsoft .NET og Web Services via Windows Communications Foundation (WCF). DCOM brugte binære formater til netværkskommunikation mens WCF bruger XML-baserede SOAP-beskeder. COM konkurrerer også med CORBA og Java Beans som måder at lave komponentbaserede systemer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
ItStub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.