Carl Jensen (bokser)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carl Jensen
Personlig information
Navn Carl Jensen
Land Danmark Danmark
Født 19. december 1909
Død 18. marts 1991
Vægtklasse Letvægt
Kampe
Kampe i alt 7
Vundne 1
KO's 1 (diskvalifikation)
Uafgjorte 0
Tabte 6 (3 før tid)

Carl Jensen (19. december 1909 i Aarhus18 marts 1991 i Gentofte) var en dansk bokser.

Som amatør boksede Carl Jensen for IF Sparta, for hvem han vandt det danske mesterskab i letvægt i 1930 og 1931. Han deltog i weltervægtsklassen i boksningsturneringen under Sommer-OL 1932 i Los Angeles og vandt sin første kamp over Nils Althin, Sverige, men tabte kvartfinalen til tyskeren Erich Campe.

Carl Jensen debuterede som professionel den 22. maj 1932 i en kamp i Törringelund i Sverige mod den ubesejrede svensker Gustav Bjönsson, der forinden havde besejret danskerne Kaj Olsen og ”Vidunderbarnet” Anders Petersen. Carl Jensen vandt sin debutkamp, da svenskeren blev diskvalificeret i 5. omgang. Siden gik karrieren støt nedad, og Carl Jensen tabte sine 6 efterfølgende kampe, herunder to returopgør mod Björnsson.

Den 3. maj 1935 blev Carl Jensen matchet mod Carl Henrik Andersen i en kamp om det danske mesterskab i letvægt. Carl Henrik Andersen debuterede som professionel i kampen, men besejrede Carl Jensen på point. Carl Jensens sidste kamp i karrieren blev et nederlag til Björnsson den 16. maj 1936 i København.

Carl Jensen opnåede 7 kampe, hvor 1 blev vundet og de 6 tabt (3 før tid).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BokserSpire
Denne biografi om en dansk bokser er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump