Carl Palmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Carl Palmer ved en koncert i 2006

Carl Palmer (født Carl Frederick Kendall Palmer den 20. marts 1950) [1] er en britisk trommeslager, der var aktiv inden for den progressive rock i 1970'erne. Han har bl.a. spillet med Emerson, Lake & Palmer, Asia og Atomic Rooster.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Carl Palmer startede sin karriere i den progressive rockgruppe Atomic Rooster som 19-årig, men medvirkede kun på debutpladen af samme navn inden han droppede gruppen og dannede Emerson, Lake & Palmer (ELP) sammen med Keith Emerson og Greg Lake i 1970. ELP var en såkaldt supergruppe, dvs. sammensat af allerede etablerede navne. Med deres meget tekniske musik blev de frontnavne inden for 70'ernes progressive rock. Opløsningen kom i 1978, da punken slog igennem og ordet "progressiv" blev et skældsord.

Palmer dannede derefter sit eget band PM, der kun nåede at udgive et enkelt album "One P.M." inden Palmer opløste det i juni 1980. Derefter var Palmer med til at danne en ny supergruppe Asia sammen med Steve Howe og John Wetton fra Yes samt Geoff Downes fra bl.a. King Crimson.

Efter 3 plader med Asia gik gruppen i opløsning, og Palmer dannede gruppen 3 sammen med Keith Emerson og Robert Berry i 1987. De udsendte pladen To the Power of Three inden de gik i opløsning.

I 1990 var Carl Palmer med i en gendannelse af Asia, og i slutningen af 1991 blev det til endnu en gendannelse af ELP, der havde haft Cozy Powell som erstatning for Palmer i inkarnationen Emerson, Lake & Powell. De udsendte flere plader og gruppen holdt sammen ind til 1997. Siden da har Carl Palmer kørt en solo-karriere og spillet i diverse konstellationer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  • Sneum, Jan. "Politikens store rock-leksikon", 4. udgave. Politikens Forlag, 2004. ISBN 87-567-6201-1.
  1. ^ (engelsk) Forrester, George. "Emerson, Lake & Palmer: The show that never ends". Helter Skelter, 2001. ISBN 1-900924-17-X.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: