Carl Weathers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Carl Weathers
Carl Weathers Calgary 2015.jpg
Personlig information
Født 14. januar 1948Rediger på Wikidata
New Orleans, Louisiana, USARediger på Wikidata
Nationalitet USARediger på Wikidata
Uddannelses­sted Long Beach City College, San Francisco State University, San Diego State UniversityRediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, amerikansk fodbold-spiller, Canadiskfodboldspiller, stemmeskuespiller, filminstruktør, manuskriptforfatter, filmproducent, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Carl Weathers (født 14. januar 1948 i New Orleans i Louisiana i USA) er en amerikansk skuespiller. Som ung gik han på San Diego State University, hvor han gjorde en stor sucsess som amerikansk fodbold-spiller for Oakland Raiders. Han stoppede sin karriere som fotballspiller i 1974, før han prøvde sig som skuespiller i 1975. Han spillede med i nogle småroller, før han slog igennem i 1976 som bokseren Apollo Creed i Rocky. Denne rolle spillede han igen i Rocky II, Rocky III og Rocky IV. I 1987 medvirkede han igen i en sucsessrig rolle som Dillon i filmen Predator med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

Carl Weathers spillede også den lille rolle som Chubbs Peterson i de to Adam Sandler-film Little Nicky og Happy Gilmore. I 2003 og 2007 gæstede han The Shield som kriminalbetjent Vic Mackeys tidligere partner som havde blevet tvunget til tidlig pension. Han ligger også stemmen til Captain Edwards i den nye animationsserie Spawn: The Animation.

Filmografi (Udvalgt)[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]