Carpatair

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carpatair
IATA ICAO Callsign
V3 KRP CARPATAIR
Grundlagt 1999 (som Veg Air)
Hovedkontor Rumænien Ghiroda, Rumænien
Hub Henri Coandă Lufthavn
Traian Vuia Lufthavn
Antal fly 13
Destinationer 29
Andet
Websted carpatair.com

Carpatair er et regionalt flyselskab fra Rumænien. Selskabet er ejet af private investorer fra Rumænien, Sverige og Schweiz, og har hovedkontor i byen Ghiroda i den vestlige del af Rumænien. Carpatair har hubHenri Coandă International Airport i Bukarest og Traian Vuia International Airport i Timişoara. Selskabet blev etableret i 1999 under navnet Veg Air.

Selskabet fløj i februar 2012 ruteflyvninger til 29 destinationer i otte lande. Deriblandt var der ruter til ti italienske og ni rumænske lufthavne. Flyflåden bestod af 13 fly med en gennemsnitsalder på 16.8 år. Heraf var der otte eksemplarer af Saab 2000, tre Fokker 70, samt to eksemplarer af Fokker 100 som de største fly i flåden med plads til 105 passagerer.[1][2] Carpatair har et tæt samarbejde med Moldavian Airlines omkring fly, vedligeholdelse og logistik.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ CH-Aviation. "Carpatair fleet" (engelsk). Hentet 6. februar 2012.
  2. ^ "Carpatair - Details and Fleet History" (engelsk). planespotters.net. 2011-07-31. Arkiveret fra originalen 21. august 2013. Hentet 6. februar 2012. {{cite news}}: Ekstern henvisning i |publisher= (hjælp)


LuftfartSpire
Denne artikel om flyvning er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.