Carsten Nørgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carsten Nørgaard
Personlig information
Fulde navn Carsten Nørgaard
Født 3. marts 1963 (61 år) Rediger på Wikidata
Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Filmproducent, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Carsten Nørgaard (født 3. marts 1963, Frederiksberg) er en dansk skuespiller.[1] Han er uddannet ved The Actors Center i London i 1991,[2] og hans første rolle var i 1988, som den gådefulde Dolphin Man i filmen The Fruit Machine (kendt som Wonderland i USA). Nørgaard optrådte også i Disney film D2: Mighty Ducks (1994). Nørgaard bor til daglig i Los Angeles, USA.

Nørgaard er i Danmark muligvis mest kendt fra sin rolle i tv-serien fra Rita, hvor han spiller Tom Dyrehave, der er far til Ritas svigerdatter Bitten. I USA er han dog kendt fra roller i særligt en række tv-serier som NCIS og CSI, og måske særligt fra den nylige amerikanske genindspilning af De Tre Musketerer, hvor han spillede sammen med blandt andre Mads Mikkelsen [3].

Nørgård spillede med i episode 8, sæson 5 af Netflix-serien Cobra Kai. Ligeså i CBS-serien MacGyver i sæson 3 episode 17 som politibetjent.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Jeg har aldrig drømt om at blive Tom Cruise" Interview: Carsten Nørgaard i Berlingske Tidende, 19.11.2006, 4 Sektion, MS Berlingske Tidende, Side 28
  2. ^ Carsten Nørgaard på danskefilm.dk hentet 9 okt. 2016
  3. ^ Carsten Norgaard på imdb.com hentet 9 okt. 2016

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om skuespilleren Carsten Nørgaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.