Casa Rosada

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Casa Rosada

Casa Rosada (dansk: Det Lyserøde Hus) er en regeringsbygning i Buenos Aires, Argentina, der er det officielle hjemsted for regeringen i Argentina, og rummer kontorer for præsidenten. Præsidenten er normalt bosat på Quinta de Olivos, en bygning beliggende i Olivos, Buenos Aires-provinsen.

Casa Rosada er placeret på Plaza de Mayo i Buenos Aires. Bygningen er en sammensætning af to tidligere bygninger. Den ene var et posthus, der begyndte opførelsen i 1873 og blev afsluttet i 1878, det var svensk-argentinske arkitekt Carl August Kihlberg som designede den. Den anden bygning er tegnet af den svensk-argentinske arkitekt Henry Atkins og var oprindelig deres Parlamentets bygning. I 1894 påbegyndes et projekt ledet af den daværende præsident Luis Sáenz Peña og opgaven var at forbinde de to bygninger fik den italienske arkitekt Francisco Tamburini.

Eva Perón døde i paladset den 26. juli 1952.

Interiør[redigér | rediger kildetekst]

Exterior[redigér | rediger kildetekst]

Historiske billeder[redigér | rediger kildetekst]


Bygning eller seværdighedSpire
Denne artikel om en bygning, et bygningsværk eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 34°36′29″S 58°22′13″V / 34.6081°S 58.3703°V / -34.6081; -58.3703