Cellegruppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En cellegruppe er en form for kirkeorganisation, som bliver brugt i nogle kristne kirker.

Cellegrupperne i en frikirke, er nogle smågrupper på 5-12 personer, der primært eksisterer for at bygge relationer, selvom de også bruges til mange andre ting. En vigtig del af menighedens værdier er fællesskab, som er præget af varme, forståelse og omsorg for hinanden, og det er cellegrupperne meget velegnede til. Kirken bliver delt ind Cellegrupper også mødes man en gang hver uge som ikke er søndag som noget supplerende til søndags Gudstjenesten.

Cellegruppen er et sted hvor alle kan komme, uanset hvor de befinder sig i deres tro og opdagelsesproces af Gud og ”hænge ud”.

Et typisk cellegruppe-møde består af lovsang, kaffe, samtale om bibelen eller anden trosrelateret diskussion og bøn. Cellegruppelederen forsøger at hjælpe alle i gruppen til at være åbne og at vise respekt for hinanden. Normalt vil gruppen være præget af en atmosfære af venskab og accept.

Målet er dobbelt: dels at den enkelte oplever personlig vækst i sin forståelse af Gud, i selvindsigt, og i sine relationer til andre. Og dels at hver cellegruppe vokser ved,samt at lærer nye mennesker at kende og inviterer dem med i gruppen. På et tidspunkt bliver gruppen stor nok til at dele sig i to nye celler ligesom naturlig vækst.

En cellegruppe hjælper med at udøve ens egens tro på en praktisk måde, vokse i modenheden og finde ens unikke kvaliteter og nådegaver. Cellegrupper kan enten forgå et fast sted hver uge, fx i kirken, eller et nyt sted, som oftest er i anden medlen a gruppen end der hvor gruppen var i "den" uge her.


Religion Stub
Denne religionsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.