Centralasiatisk Selskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Centralasiatisk Selskab er en landsdækkende forening med base på Københavns Universitet, stiftet 3. marts 2005. Dens internationale (engelske) navn er The Danish Society for Central Asia, forkortet DSCA. Selskabet er en apolitisk, ikke-religiøs og ikke-profitsøgende forening med ca. 200 medlemmer fra Danmark og udlandet. Enhver interesseret kan blive medlem.

Centralasiatisk Selskab har til formål at fremme kendskabet til og interessen i Centralasien fra oldtid til nutid, herunder specifikt dansk forskning og danske aktiviteter knyttet til regionen - og tilvejebringe et tværfagligt forum for koordinering og styrkelse af aktiviteter, der beskæftiger sig med Centralasien. Der afholdes løbende foredrag, filmforevisninger og andre kulturelle arrangementer i selskabets regi.

Æresmedlemmer af selskabet:

Centralasiatisk Selskab har udgivet forskellige elektroniske publikationer:

  • Oxus er et dansksproget medlemsblad, undertiden med artikler på svensk og norsk, og siden 2012 også på engelsk. Udkommer 1-4 gange årligt.
  • The DSCA Journal var en engelsksproget årbog af mere akademisk tilsnit. Årbogen udkommer siden 2012 ikke længere, og dens artikler er nu inkorporeret i Oxus.
  • The DSCA Monographs er en monografirække, hvori afhandlinger, specialer etc. kan publiceres på det sprog, de er forfattet på.

Betegnelsen Centralasien dækker i selskabets regi primært:

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]