Chelsea Headhunters

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.


Chelsea Headhunters er et firm, der støtter fodboldklubben Chelsea F.C.. Medlemmerne er fans, der normalt anses som hooligans.

Historie og baggrund[redigér | redigér wikikode]

Headhunters største rivaler er meget naturligt de andre London-baserede hold som Arsenal F.C., Tottenham Hotspur F.C.,Queens Park Rangers F.C., Fulham F.C., West Ham United F.C..

Der er meget udspredt racisme i Headhunters blandt andet med forbindelse til forskellige hvidt overherredømme organisationer (white supremacism) så som British National Front og Combat 18 og der menes også en forbindelse til nordirske organisationer så som Ulster Defence Association og Ulster Volunteer Force.

Medieoptræden[redigér | redigér wikikode]

De blev i 1999 infiltret af en journalist ved navn Donal MacIntyre i forbindelse med en dokumentar sendt på BBC den 9. november 1999. I denne dokumentar oprtæder MacIntyre som wannabee medlem af Chelsea Headhunters. Han havde enda fået lavet en chelsea tatovering på sig selv. til trods for mange var overrasket over han havde valg den meget hadede "millwall løve" i stedet for den klassiske løve fra 1960'erne han bekfæfter racisme elementerne i denne gruppe af hooligans (firm) og deres forbindelse til combat 18 her i blandt et ledende top medlem af gruppen der var blevet fængslet for bessidelse af matriale med forbindelse til Ku Klux Klan dokumentaren førte til flere anholdeser og domme til medlemmer af headhunters. et medlem ved navn Jason Marriner der var dømt og sendt i fængsel som følge af denne dokunmentar har siden skrevet en bog hvor han påstår at det er falske beviser der har fået ham dømt som er produceret af BBC og Maclntyre. Han påstår at de billeder og optagelser er blevet redigeret til vise ting der ikke skete og man selv skabte hændelser der ikke fandt sted for at få dem dømt uden at have billeder eller video af dem gøre noget ulovligt.

Nick Loves film The Football Factory præsentere headhunters i et fiktivt billede.Der hovedsageligt fokusere på deres voldelige sammenstød med rivalerne fra millwall bushwackers.

1985-[redigér | redigér wikikode]

Et højt profileret medlem af Headhunters ved navn Kevin Whitton blev i 1985 D. 8 november dømt til fængsel på livstid, efter at være fundet skyldig i voldeligt overfald og involvering i et angreb på en pub på Kings Road hvilket siden er blevet beskrevet som det værste overfald i fodbold holliganismens historie i England dette skete efter Chelsea tabte en kamp. Whitton og andre medlemer af Headhunters stormede ind på pubben råbende "krig krig krig". Da de forlod pubben et par minutter senere m råbte en af dem "de skide amrikanere kommer her og tager vores arbejde fra os!". Pubbens amrikanske ejer Neil Hansen på 29 år lå på jorden næsten død. Whittons dom blev afkortet ved en appeldomstol i maj 1986 til kun 3 år. Den fan/hooligan der reelt var ansvarlig for overfaldet på ejeren blev kort efter Whittons dom anholdt og varetægts fængslet indtil han kom for en dommer denne mand var Terrence Mathews (25 år gammel i 1985) han blev fundet skyldig oktober 1986 for at tage del i volden den dag og overfaldet på pub ejeren. Straffen lød på 4 års fængsel.

Men selv indenfor de sidste par år har Headhunters været en del af store sammenstød blandt andet D. 13 febuar 2010 hvor dele af Headhunters tordnede sammen med Cardiff City Soul Crew efter 5 rundes uafgjorte resultat på Stamford Bridge

Den 25. mart 2010 blev 24 mennesker dømt for at have deltaget i slagsmålet der skadede flere mennesker her i blandt en politibetjent, der fik brækket kæben. De modtog alle 24 domme der omhandlende de ikke måtte komme på nogen stadioner i hele England og Wales i mellem 3 og 8 år og 18 af dem ik også fængsels domme i op til 2 år

Se også[redigér | redigér wikikode]