Chet Baker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Chet Baker
Chet Baker (1929–1988).jpg
Chet Baker under et besøg i Belgien i 1983.
Information
Født Chesney Henry "Chet" Baker Jr
23. december 1929
Yale Rediger på Wikidata
Oprindelse USA
Død 13. maj 1988 (58 år)
Amsterdam Rediger på Wikidata
Genre Jazz
Beskæftigelse Trompetist
Instrumenter
Trompet

Chesney Henry "Chet" Baker Jr. (født 23. december 1929 i Yale, Oklahoma, USA - død 13. maj 1988 i Amsterdam, Holland) var en amerikansk trompetist og sanger.

Fik sit gennembrud som medlem af Gerry Mulligans kvartet i 1952-53, og ledede herefter egne små grupper resten af sit liv, afbrudt af perioder med inaktivitet og fængselsophold på grund af narkotikaproblemer.

Han tilførte jazztrompetspillet en meget personlig lyrisk dimension, som specielt i årene efter 1975, trods en undertiden svigtende oplagthed og instrumental usikkerhed, fik hans spil til at fremstå blottet for udvendighed og popularitets-anglen og præget af fordybelse i det mellemregister, han foretrak. Han døde efter et fald fra et hotelvindue i Amsterdam, Holland d. 13 maj 1988.

Lange europaophold gjorde ham til en værdsat og konstant turnerende kunstner her. I USA blev han for alvor genopdaget efter sin død.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikSpire
Denne amerikanske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi