Christoffer Harlang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christoffer Harlang

Professor, Christoffer Harlang.jpg

Personlig information
Født Christoffer Frantz Knud Sønderby HarlangRediger på Wikidata
22. april 1958 (61 år)
HellerupRediger på Wikidata
Far Bent HarlangRediger på Wikidata
Søskende Christian HarlangRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering - Arkitektskolen (til 1983)Rediger på Wikidata
Beskæftigelse ArkitektRediger på Wikidata
Aktive år 1983 – nu
Eksterne henvisninger
Christoffer Harlangs hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Hammershus + Christoffer Harlang

Christoffer Frantz Knud Sønderby Harlang (født 22. april 1958 i Hellerup) er en dansk arkitekt.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Harlang blev uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1983 og blev derefter ansat på Henning Larsens Tegnestue. Han studerede nogle år i London på Architectural Association og Rom på Accademia di Danimarca og blev senere ph.d. i arkitektur på en afhandling om nordisk modernisme. Blev kort efter sin uddannelse hos professor Erik Christian Sørensen, knyttet til Kunstakademiet som lærer.

I 1992 etablerede han egen tegnestue, der senere blev en del af Harlang + Stephensen Architects. Har modtaget 1., 2. og 3. præmier i danske og internationale arkitektkonkurrencer. Har opført atelier for billedkunsteren Milena Bonifancini i 2006, enfamiliehuse og sommerhuse. Har sammen med møbelarkitekten Nicolai de Gier tegnet møbler til Ribe Kunstmuseum i 2010, og til Løgumkloster Kirke i 2014.

Tegnede for Politiken Frit Lejde Pavillon på Rådhuspladsen i 2012. Vandt i 2013 sammen med Arkitema Architects konkurrencen om et nyt besøgscenter ved HammershusBornholm. Harlang fungerer som rådgiver for private og offentlige virksomheder og fonde. Siden 2008 har han været professor i kulturarv, transformation og restaurering ved Institut for Bygningskultur, Kunstakademiets Arkitektskole.

I 1987 debuterede han på Charlottenborg Forårsudstilling og har et par gange udstillet samme sted på efterårsudstillingen.

Harlang er forfatter til en række bøger og tidsskriftartikler om især nordisk arkitektur og design. Han var i 2004-2007 formand for bestyrelsen af Statens Kunstfond og har haft flere tillidsposter indenfor sit fag, bl.a. har han siden 2007 været formand for det af Kulturministeriet nedsatte Særlige Bygningssyn.[1]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Christoffer Harlang er opvokset i Hellerup, og er søn af fabrikant og direktør Bent Harlang (1925-1998).[2] Han er lillebror til advokaten Christian Harlang[3] og barnebarn til Frantz Harlang.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Weirup, Torben (20. april 2008). En travl herre med engagement og humør. Berlingske. Hentet 5. marts 2016. 
  2. ^ Harlang, Christoffer. Rulleforretningen. engelbrechts.dk. s. 111. Hentet 5. marts 2016. 
  3. ^ Vaaben, Line (4. oktober 2014). Farlig eller uduelig?. Dagbladet Information. Hentet 5. marts 2016. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]